avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Activitate bee79

Activitate bee79

Buna ziua! As dori sa adresez o intrebare privind tichetele pt cresa. Daca am revenit la serviciu cu 2 luni inainte de a implini copilul 2 ani,pot beneficia de aceste tichete si cat timp( pana va implini 2 ani sau tot anul scolar?)?
Răspuns la discuția Stimulent de insertie
Eu am inteles ca indiferent ce face tatal cu luna lui,pt acea luna nu se acorda stimulent de insertie. Daca mama revine la munca cu cel putin 90 de zile inainte,atunci primeste stimulent fara intrerupere ,inclusiv pentru luna tatalui. Sa inteleg ca,daca revin la serviciu cu 60 de zile inainte pot beneficia de stimulent de insertie chiar daca tatal nu isi ia luna lui?
Răspuns la discuția Stimulent de insertie
Multumesc pentru raspuns! Eu in lege nu am gasit decat ca pentru a beneficia de stimulent trebuie sa revin cu 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani. Nu inteleg care e logica revenirii la serviciu cu 90 de zile inainte in cazul in care tatal nu are dreptul la luna lui?
Buna ziua! Cu cate zile inainte de a implini copilul varsta de doi ani trebuie sa revin la serviciu pentru a beneficia de stimulent de insertie? Mentionez ca tatal nu poate lua indemnizatie in luna tatalui pentru ca nu a realizat venituri impozabile. Multumesc !
Răspuns la discuția vouchere de vacanta
Mulțumesc pentru răspuns. Să înțeleg ca fiind în CIC din 2015 nu beneficiez deloc de voucher?

Cornel Vasile a scris:

Nu veti beneficia decat proportional cu perioada lucrata.

Buna ziua! Lucrez in invatamant si din 2015 sunt in concediu de crestere a copilului (acum sunt pentru al doilea). Intrebarea mea este daca in aceasta situatie mai pot beneficia de voucher de vacanta avand contractul de munca suspendat.
Buna ziua,
As dori sa stiu care sunt documentele de care ar avea nevoie sora mea pentru recunoasterea certificatului de divort american in Romania? Mentionez ca avea Green card când s-a pronunțat divorțul, și are certificat de divorț american, și certificat de căsătorie romanesc eliberat de Consulatul din Los Angeles. Unde trebuie depusa documentatia? Numai la tribunalul Bucuresti sau se poate si in provincie?
Multumesc pentru raspuns.
Multumesc pentru raspuns, dar as dori sa primesc un raspuns mai exact. Acea autorizare este obligatorie sau facultativa?
Intentionez sa produc o bautura tonica. Am nevoie de autorizatie de functionare de la DSV? Am fost acolo si mi s-a spus ca nu este nevoie de autorizatie. Ei vin in control doar in cazul unor reclamatii. Este adevarat?
Si ce se intampla daca nu pot plati amenda? Ce se intampla cu un debit in urmarire?

Am mai avut in anii trecuti o amenda de circulatie si nu am putut s-o platesc fiind somer. Atunci nu s-a intamplat nimic. Nu mi-a aparut in cazierul fiscal. Este vreo diferenta in 2014?