Sunt femeie, nascuta in 1966 si am 29 de ani de stagiu de cotizare fiind salariata. Dar fabrica la care am lucrat s-a inchis. Accesand modulul de calcul al varstei de pensionare mi-a rezultat ca la un stagiu de cotizare de aproape 35 ani as putea iesi in pensie anticipata cu penalizare. Prin contract de asigurare sociala se poate face asigurare doar pentru pensie de limita de varsta, nu si pentru anticipata. Intrebarea mea este : prin declaratia unica pot contribui timp de 6 ani la sistemul de pensii ca sa pot iesi in pensie anticipata cu penalizare?
Firma nu este in faliment. Momentan este in concordat. Pana la data de 13 ianuarie 2020 toti angajatii am fost in concediu de odihna.
Buna ziua
In data de 13.01.2020,in prima zi dupa concediul de sarbatori, am fost anuntati intr-o sedinta ca "de maine sunteti in preaviz 20 zile lucratoare ,dupa care veniti dupa lichidare". Mentionez ca este vorba despre tot personalul, adica circa 100 persoane si ca nu ni s-a inmanat nimic scris.
Cum este posibil asa ceva?
In cat timp de la aprobarea listei cu creante ale angajatilor vor fi platite aceste drepturi de catre Fondul de garantare?
Mentionez ca firma a fost inchisa in 31.03.2018 iar lista a fost inaintata lichidatorului in data de 05.06.2018. Deci un angajat cand isi va primi drepturile?
Din pacate nu cred ca ma poate ajuta Centrul European al Consumatorilor Romania deoarece site-ul de pe care am comandat este din USA ,cu toate ca banii mi-au fost retrasi de la o filiala din Anglia.
Am facut o plata cu cardul Visa-euro pe un site de imbracaminte din strainatate.
Banii au fost retrasi din contul meu dar pachetul nu a sosit cu toate ca ei sustin ca pachetul a fost expediat acum doua luni.
Din experienta , la alte achizitii online,banii au fost doar blocati in cont si retrasi in mometul sosirii pachetului.
Am facut sesizare la banca dar au zis ca trebuie sa astept 45 zile lucratoare pana iau contact ei cu comerciantul dar ca sunt slabe sanse sa recuperez suma.
Ce ar trebui sa mai fac pentru a recupera suma?
Tatal meu are un copil, inafara casatoriei, recunoscut, dar pe care familia noastra nu-l cunoaste. Acest "copil" are acum in jur de 50 ani. La decesul tatalui meu si ulterior la dezbaterea succesiunii, cine va instiinta pe acest posibil mostenitor, pentru ca noi (sotia +2 copii ) nu cunoastem absolut nimic despre aceasta persoana(adresa, nume dupa casatorie, etc).
Am achizionat o bijuterie mica (pandantiv) de valoare mica (circa 130 lei), la care am observat o neuniformitate de vopsire, nuante de culoare,la o zi dupa achizitionare. Cand m-am prezentat la magazin ca sa cer inlocuirea lui mi s-a spus ca trebuie trimis in service pentru constatarea neconformitatii. Dupa 25 de zile sunt sunata de la magazin ca sa-mi comunice ca este constatata neconformitatea si ca "mi s-a aprobat" sa-mi aleg alt produs dar c/val pandantivului nu-mi va fi returnata. Am cerut acelasi produs prin transfer de la alte magazine din tara si nu vor. De ce sunt obligata sa cumpar alt produs?