avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate marinamaxim13

Activitate marinamaxim13

Răspuns la discuția Girant fără venituri
Mulțumesc!
Bună seara! Doresc un răspuns clar pentru următoarea situație: cu 10 ani în urmă, tatăl meu a girat cu salariul pentru o fostă colegă de muncă. Cam de un an de zile doamna respectivă nu a mai plătit, pentru că banca i-a pus poprire pe salariu tatalui meu. De 3 luni tatăl meu nu mai lucrează și a fost înștiințat de cei de la firmă că banca i-a contactat în legătură cu recuperarea banilor. Dacă el nu mai are un venit, ce poate să îi facă banca? De unde poate să își recupereze pierderile? El ar dori să vândă sau să gireze cu un teren, numai să nu mai aibă treabă cu banca. Dar ar putea face așa ceva dacă nu este singurul proprietar? Menționez că mama mea, soția lui, nu este de acord
Buna ziua. Revin la dvs. cu urmatoarea problema: am o saptamana de cand lucrez la o tipografie, dar inca nu am primit contractul ca sa il semnez. Cand am intrebat mi s-a spus ca e in lucru, ca e facut (am dat o copie dupa CI la interviul de angajare) si ca mai dureaza pana e inregistrat la revisal. Intrebarile la care as dori un raspuns sunt:
1. se poate intocmi un contract doar cu CI?
2. trebuie neaparat sa duc si o adeverinta de la medic precum ca sunt apta pentru munca?
3. cat timp poate sa treaca pana sa semnez si sa primesc un exemplar dupa contractul de munca?
Multumesc
Buna ziua. Ma confrunt cu o problema. Mi-am depus preavizul la firma unde lucram pe 8 oct, iar 14 oct a fost ultima zi de lucru. Presupun, si asa ar fi corect, ca pentru acele zile sa fiu platita pentru ca am lucrat. Nelamurirea mea este: ar trebui sa astept sa ma sune de la biroul de HR sa imi ridic tichetele de masa si fluturasul (banii se vireaza in cont intre 12-14 ale lunii) sau sa ma duc personal fara sa mai astept un telefon din partea dumnealor?
Răspuns la discuția Cursuri gratuite AJOFM
Va multumesc pentru raspuns. O zi buna va doresc!
Buna seara. De cateva zile ma gandesc sa ma inscriu la un curs de formare profesionala din cadrul ANOFM, insa vreau sa beneficiez de el gratuit. Eu am absolvit studiile superioare in 2013, examenul de licenta in sesiunea feb 2015 si nu sunt inregistrata pentru indemnizatia de somaj. Cum as putea proceda? Pot sa imi depun un dosar ceva sau pot fi luata in evidenta acum ca neavand un loc de munca si in viitorul apropiat sa urmez acele cursuri?. Numai bine!
Buna seara. Situatia mea este urmatoarea: am terminat studiile de licenta in iulie 2013, insa examenul de licenta il voi sustine in iulie 2014. Mai pot obtine ajutorul de somaj? Am cautat informatii si stiu ca in decurs de 60 de zile de la data promovarii trebuie sa ma prezint cu anumite documente la ajofm-ul din municipiu. Intrebarea mea: data promovarii se considera a fi data cand s-au incheiat cei 3 ani de studiu sau data cand sustin examenul de licenta? Am fost astazi la ajofm si am pus aceeasi intrebare, dar domnul de acolo nu mi-a dat nici un raspuns concret. Multumesc