avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Activitate iuliangoga

Activitate iuliangoga

In apel, intampinarea poate fi comunicata celeilalte parti in instanta?
Referindu-ma la revizuire, de ce in jurisprudenta se face referire la "inscrisuri noi" iar, in NCPC este specificat termenul de "înscrisuri doveditoare"? Ce acte normative stau la baza folosirii termenului de "inscrisuri noi"?
Speta este urmatoarea :
O societate comerciala achizitioneaza tractoare de la persoane fizice,in baza unui contract de vanzare- cumparare .Dupa achizitionare, societatea le transporta in port, pe remorci speciale, in vederea exportarii acestora in diverse tari arabe. Intrebare : in acest caz, societatea este obligata sa inregistreze aceste tractoare la fisc si sa plateasca impozitele aferente?
Răspuns la discuția Legea 64/2015
Ordonantele de urgenta ale Guvernului intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I si se aplica intocmai pana la data cand acestea sunt respinse sau aprobate de catre Parlament. Ele pot fi aprobate intocmai cum au fost publicate ori cu modificari sau pot fi respinse . In momentul cand apare legea de aprobare (cu sau fara modificari ) sau de respingere, OUG isi inceteaza efectele juridice.

"Starea de activitate a ordonantelor de urgenta dureaza din momentul publicarii acestora in Monitorul Oficial si pana in momentul aprobarii sau respingerii acestora prin lege de catre Parlament, daca in aceasta perioada de timp nu intervin acte legislative abrogatoare. La nivelul procedurii parlamentare privind adoptarea prin lege a unei ordonante de urgenta se disting doua situatii.

Pe de o parte, in cazul in care Legea de aprobare a ordonantei de urgenta nu intruneste numarul necesar de voturi pentru considerarea acesteia ca adoptata , aceasta se transforma in Lege de respingere, efectul juridic concret constand in iesirea din vigoare a ordonantei de urgenta.

Pe de alta parte, in situatia in care Legea de aprobare a ordonantei de urgenta intruneste numarul necesar de voturi conform procedurii parlamentare, ordonantele Guvernului aprobate de Parlament prin lege inceteaza sa mai fie acte normative de sine statatoare si devin, ca efect al aprobarii de catre autoritatea legiuitoare(Parlamentul), acte normative cu caracter de lege, chiar daca, din ratiuni de tehnica legislativa, alaturi de datele legii de aprobare, conserva si elementele de identificare atribuite la adoptarea lor de catre Guvern Practic, dispozitiile ordonantei de urgenta devin parte integranta a legii de aprobare. Formal, ordonanta de urgenta continua sa faca parte din ordinea juridica dar nu se mai poate aplica, din punct de vedere juridic, singura norma obligatorie constituind-o legea prin care este aprobata ordonanta de urgenta. "
[ link extern ]
Răspuns la discuția Contract de munca sau PFA?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu expun o parere de expert, doar una proprie, bazata pe unele comentarii din zona economico-financiara. Avand in vedere ca se lucreaza la noul cod fiscal, exista tendinta de mutare a sarcinii fiscale catre aceste PFA-uri,acestea impreuna cu alte profesii independente/liberale vor plati cu varf si indesat asa-zisa relaxare fiscala,stabilita prin acest nou cod fiscal.
In cazul dvs., este clar ca patronul vrea sa scape de povara cheltuielilor cu forta de munca si va preseaza sa va indreptati spre PFA. Este o practica curenta dar, noul cod fiscal o descurajeaza prin impunerea unor taxe mai mari decat in cazul srl-urilor. Opinia mea nu este diferita de a celorlalte persoane care v-au sfatuit: contract individual de munca cu timp partial.
Răspuns la discuția Suspendare activitate srl
Multumesc
Din punct de vedere al resurselor umane ce implica suspendarea unei societati comerciale (SRL) pe timp de 3 ani ? Care este baza legala? Ce documente se depun la ITM ? Exista posibilitatea sa pot avea un angajat pe perioada suspendarii activitatii?
Discuție Art.159 NCPC
"Art. 159. - Citaţia şi celelalte acte de procedură, sub sancţiunea nulităţii, vor fi înmânate părţii cu cel puţin 5 zile înaintea termenului de judecată."

Acest articol face referire si la intampinare prin expresia "celelalte acte de procedura"?
Multumesc!
" Sunteti chemat in aceasta instanta (...),in data de 12.08.2015 in calitate de reclamant in proces cu (...) in calitate de parat.
In caz de neprezentare a partilor, se va putea trimite un inscris, judecata urmand a se face in lipsa.
CU INTAMPINARE"

Acesta este un extras din citatia sosita vineri de la tribunal.
Ce inseamna acea expresie " CU INTAMPINARE "? Presupun ca nu este vorba despre acel raspuns la intampinare . Sau, in cazul judecarii in lipsa, sa depun o intampinare la instanta?
Multumesc pentru raspunsurile anterioare .