Buna ziua,
Problema mea este urmatoarea: am achitat, cu mare efort, toate restantele la intretinere ale mamei mele (eu si ea = co-proprietari), inclusiv pe cele de pe vremea fostului administrator si vechi de aprox. 5 ani. N-am comentat, desi mi s-au parut exagerate (locuinta a fost o perioada, nelocuita), insa nu-mi puteam permite sa angajez un expert contabil sa le verifice.
Am solicitat reducerea penalitatilor si, fiindca achitasem aproape intreaga suma aferenta intretinerii, asociatia a decis injumatatirea acestora. Platite si ele.
Am cerut adeverinta de la asociatie ca nu avem datorii si am primit-o. Apoi am vandut, ca ma saturasem.
Dupa ce am achitat si ultimele doua luni de intretinere, afisate dupa vanzare, am depus cerere pentru restituirea fondului de rulment, respectiv 700 ron.
Administratorul m-a plimbat aproape doua luni, pe motiv de lipsa de bani. Dupa care, mi-a spus ca presedintele a observat ca n-am achitat "penalitatile de pe vremea fostului administrator" (1200 ron) si ca trebuie sa le platesc si pe acelea! Iar singura favoare :O pe care mi-o poate face este sa le reduca la jumate, deci as mai avea de primit 100 de lei.
Va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez, mie nu mi se pare in regula...
Multumesc.
@Dle avocat Lascoschi, n-am inteles ce vreti sa spuneti prin "Ancheta nu se desfasoara cum vreti dvs."!
Si se pare ca nici dvs. n-ati inteles ca tot ce vreau este sa-mi protejez copiii! Ma opresc aici, pentru mine acesta este un subiect sensibil si mi-e teama ca m-as lasa dusa de val si v-as descrie in termeni mult prea directi "cum vreau eu sa se desfasoare ancheta"...Dar va rog, pe viitor ignorati-ma daca ma mai intalniti pe acest forum, asa cum va asigur ca voi proceda si eu!
@PS, When, va multumesc pentru raspunsuri, sunt absolut de acord cu tot ce ati scris. Si ca sa actualizez povestea: dupa o noapte nedormita, l-am sunat pe politist sa-l intreb de ce e musai s-aduc copiii la sectie si mi-a spus ca procurorul a decis ca nu (mai) este necesar. :dance3:
Numai bine!
Buna ziua,
In urma cu 2 luni am depus plangere penala la politie impotriva fostului sot, pt neplata pensiei alimentare. Ieri m-a sunat un domn politist si mi-a spus ca va trebui sa ma prezint cu copiii la sediu pentru a fi audiati, intrucat au implinit 14 ani!!! Si ca daca n-am avocat (n-am!), va solicita el unul din oficiu.
Nu inteleg de ce sunt implicati copiii in aceasta poveste! Ce pot ei declara, util pt acest caz, incat sa fie necesar sa-i supun unui asemenea stres? Peste o luna au examen de admitere la liceu si nu cred ca au nevoie de presiune suplimentara.Sa fie clar: n-am nimic de ascuns, iar copiii au fost de acord cu demersul meu, chiar ei m-au indemnat sa depun plangerea, insa daca vor trebui sa dea declaratii - cu siguranta deranjante pentru tatal lor, cu el de fata, nu cred ca se vor simti deloc confortabil. Pana la urma, bun sau rau, e parintele lor si decat sa sufere ei, mai bine renunt la plangere.
Intrebarile mele sunt: chiar trebuie sa duc copiii la audiere? Si daca da, pot fi si eu de fata sau daca nu eu, pot chema un psiholog?
Multumesc anticipat.
Multumesc, tuturor.
Copiii au implinit 14 ani recent si au C.I, nu pasaport (plecam in Franta), iar la politie am prezentat hotararea de divort din 2005, cu stampila mentionata.
Multumesc frumos "When", dar...sunteti sigur(a)?
Chiar aici, pe site, cineva mi-a scris aseara ca AM nevoie de acordul fostului sot, vad ca azi a disparut mesajul.
Scuze pt insistenta, dar nu imi permit sa risc, am biletele de avion pt martea viitoare si n-as vrea sa ratam plecarea.
Buna ziua,
Am divortat in 2005 si copiii mi-au fost incredintati mie, prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
Pot merge in strainatate cu fetele mele (in vacanta) sau am nevoie de acordul fostului sot?
Multumesc anticipat.
Multumesc tuturor pt raspunsuri, insa
@ynocentta: stimata doamna, am achitat un an de zile, dar abia am platit restantele acumulate pana in 2013, iar suma tot creste (dobanzi, penalitati etc), eu nu mai pot tine pasul; si pana la urma, trebuie si eu si copiii mei sa traim, nu ma pot indatora ani de zile la o banca, pt datoriile mamei, chiar nu mai pot plati! Intrebam mai sus (si) ce se va intampla concret, in acest caz, care sunt pasii si in ce masura pot avea un cuvant de spus in privinta pretului cu care se va vinde apartamentul.
@Adriantot: din pacate, relatia cu administratia e foarte proasta, desi eu una nu cunosc motivul. Banuiesc ca lipsa de comunicare si piedicile care mi se pun ar putea avea la baza dorinta unora dintre vecini de a achizitiona apartamentul la un pret foarte mic, atunci cand ma voi afla in imposibilitate de plata a restantelor. Deci, din pacate, o colaborare cu administratia este exclusa.
@romibaro: cererea de iesire din indiviziune...ce presupune, mai exact? Una din noi pastreaza casa si achita o sulta, asta este? Sau..cum "impartim apartamentul"? Oricum, ideea este ca ea nu dispune de bani, sa-mi plateasca mie, si pana la urma, restantele in sarcina cui ar reveni?
Multumesc mult si apreciez sfaturile dvs., eu sper sa fie o cale de a vinde apartamentul la un pret decent, asta e singura mea speranta. E trist si e pacat ca s-a ajuns aici, dar as vrea sa stiu daca poate iesi macar un lucru bun (respectiv, pretul de vanzare) din toata povestea asta.
Buna ziua,
Revin la dvs si reamintesc problema: mama s-a mutat in locuinta tatalui meu decedat, din care ea detine 1/3 si eu restul (succesiune facuta, eu platit#-o). De aprox. 3 ani nu a achitat la intretinere decat 200 lei in total, asa incat restantele si penalitatile s-au tot adunat. Ne-a chemat administratorul, am semnat amandoua ca achitam suma in 2 ani, ca sa nu pierdem casa si eu am platit, in fiecare luna, timp de un an de zile. Ea, nimic. Acum se apropie termenul si eu nu mai fac fata. Cresc singura 2 copii, am si eu credite, ce mai, nu-mi pot permite sa mai platesc datoriile ei. Ma gandeam sa vand casa si sa achit datoriile la administratie. Pot? Bine, ea nu e de acord, dar poate reusesc s-o conving. Daca nu, ce se va intampla cand expira termenul pana la care trebuia achitat? Multumesc.
@cyan, ati inteles bine: cei 6000 lei reprezentau cheltuielile aferente perioadei cat a locuit mama in garsoniera, iar 3500 (mai exact, 4400), restantele de pe vremea fostului administrator, cat casa a fost nelocuita. Multumesc pentru raspuns si indrumare, voi cere Asociatiei situatia detaliata, poate ma lamuresc
@ynocentta: inteleg si accept ca exista cheltuieli comune ce trebuie platite chiar daca un spatiu nu este locuit, insa nu mi se pare firesc ca acestea sa fie aproape cat intretinerea 'normala', ca sa zic asa. Multumesc.
Buna ziua, rog ajutor, sunt :((
Mama mea s-a mutat in garsoniera unde amandoua suntem proprietare, in urma cu 2 ani si jumatate. Fara voia mea, caci stiam ca nu va putea plati si tot in capul meu se vor sparge toate, dar asta cred ca nu conteaza. N-a platit mai nimic la intretinere, asa incat acum un an, am primit (eu) notificare de la administratia blocului sa achitam sau pierdem casa. Am semnat amandoua ca platim aprox. 6000lei (intretinere + penalitati), in 24 luni. Cum tocmai se schimbase administratorul (cu scandal, procese, etc), ni s-a comunicat - si s-a scris in 'intelegere' - ca vom plati si eventualele restante de pe vremea fostului adm. Locuinta fusese nelocuita (si anuntasem in scris fosta administratie) pana la mutarea mamei, asa ca am presupus ca voi avea de plata o suma 'decenta'; dar mare mi-a fost surpriza sa aflu, la cateva luni dupa ce am semnat, ca erau cam 3500 lei pt 1an jumate, cat n-a stat nimeni acolo. Intretinerea pe perioada de iarna era (la casa goala) in jur de 250 lei, lunar!
De un an achit in fiecare luna, cu imense sacrificii, caci am doar salariul din care cresc singura 2 copii (nici macar pensie alim. nu primesc) si pana acum am reusit sa platesc doar restantele de pe vremea fostului adm., adica vreo 4400 cat s-au mai strans, zic ei. Eu una nu pricep de unde...
La inceputul lacestei luni mi s-a dat o "Fisa a ap." si am vazut ca mai am de plata: vreo 4500 intretinerea, 4200 penalitati administratie si 1300 penalitati furnizori #-o., pt perioada de cand sta mama acolo (deci nu 6000, ci cam 10000).
Desi am pus repartitoare in septembrie trecut, la caldura sunt lunar aproape 200 de lei din noiembrie pana acum. Plus restul, ajungem undeva peste 300/luna! Ceva e putred, zic eu. Cum pot verifica, spuneti-mi va rog, ca nu mai fac fata :( Am listele de intretinere, ca toata lumea, dar cum s-a ajuns la aceste sume, eu nu inteleg; vreau sa stiu ce pot face, pot cere o expertiza...si cui, chiar nu mi se pare normal sa fie sumele astea si sa tot creasca, caci 'totalul' creste mereu!
Cand am intrebat de ce apar sumele astea la caldura DUPA instalarea repartitoarelor, cel care incaseaza intretinerea a zis ca intr-adevar, ceva nu e in regula; a venit la garsoniera, s-a uitat, a masurat si a zis ca eu platesc la fel ca cei care au apartament de 3 camere. A spus ca administratorul va face o adresa la firma care a montat repartitoarele si care calculeaza consumul, caci mai e o pers. in aceeasi situatie; luna urmatoare, cand am intrebat mi-a zis ca admin. a trimis adresa. Dupa 2 luni intreb de ce apare iar o suma mare la caldura. Imi zice ca administratorul n-a trimis adresa si ca a spus ca nu e treaba lui!!!
Povestea e mai lunga, dar ideea este ca toate cele intamplate, plus atitudinea lor (pe care n-o inteleg, caci platesc cu regularitate) ma indeamna sa cred ca ceva nu e in regula. Sau poate este, nu stiu; eu nu stau la bloc, ci la un fel de vila-bloc, suntem doar 12 familii si platim caldura individual, apa etc. Oricum, vreau sa ma asigur ca daca tot ma indatorez pana peste cap sa platesc atatia bani pt. garsoniera, platesc ce trebuie si ce e corect. Cum pot verifica?