avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Faceti acte de mostenire si puneti alarma sa va anunte pe telefon daca incearca cineva sa intre.
Aveti dreptul sa va mutati acolo.
Evitati pe cat se poate sa va intre in apartament acele persoane deoarece dupa aceea o sa va coste procesele foarte multi bani si daca nu veti avea bani ati putea avea suprize neplacute.
Un proces de acest fel poate dura si 4-5 ani pe putin daca ei isi angajeaza avocat.
Buna ziua !
Actele de mostenire le-am facut inca de acum 5 ani. Nu este nicio problema cu actele. Pur si simplu, ei au aflat ca eu nu locuiesc acolo si le-a venit aceasta idee . Momentan, am montat o alarma ( simpla, fara legatura cu o firma de paza ) si am securizat usa.
Buna ziua,
As dor sa va aduc la cunostinta o situatie aparte in care ma aflu. Am mostenit un apartament de la mama mea, decedata in 2009, iar in prezent, in acest imobil nu locuieste nimeni . La un interval de aproximativ 2 saptamani eu ma duc la acel apartament pentru o verificare de rutina si cateva lucrari de renovare . Saptamna trecuta, cand am ajuns in fata blocului, am fost abordat de catre un vecin , care mi-a relatat ceva absolut bizar; se pare ca in urma cu aproximativ 2-3 saptamani a surprins in fata apartamentului meu o familie de rromi care bateau cu putere in usa . In momentul in care au fost luati la rost, acestia au deventi agresivi, verbal, plecand abia in momentul in care vecinul meu i-a amenintat ca va chema politia. Ulterior, vecinul meu a aflat de la alti locatari ca au mai venit si alti cetateni rromi la usa mea in inspectie, invocand faptul ca , ba vor sa cumpere apartamentul ala, ba ca au aflat ei ca proprietarul a murit si au decis sa se mute acolo. Am fost aboslut socat sa aflu, ca o intreaga familei de rromi ( sot, sotie si 2 copii ), au venit la usa mea pentru a ocupa acel apartament ! Ieri am schimbat de urgenta butucul si am incuiat apartamentul atat sus cat si jos; ma gandesc sa montez si un sistem de alarma . Ce parere aveti, as putea depunde o plangere la politie sau macar catre ofiterul de proximitate ? Ce as putea face pentru a descuraja o astfel de tentativa ? Ma gandesc cu groaza ca as putea sa ii gasesc in casa mea si sa nu ii mai pot da afara, decat cu mare scandal, iar apoi sa-mi fie frica sa mai merg pe strada . Inca nu pot intelege, cum le-a putut trece prin cap ca se pot muta intr-un imobil, doar pt ca proprietarul nu sta acolo.
Buna ziua,
As dori sa va solicit opinia cu privire la urmatorul caz :
Soacra mea a primit astazi o instiintare pentru executare silita ( poprire pe salariu ) de la Directia de Taxe si Impozite. Obiectul executarii il constituie impozitul anual pentru o masina, cumparata de sotul sau in anul 1992 ( moment in care erau casatoriti ). In anul 2002, au divortat, iar in urma partajului, masina a ramas la sotul sau . Pana in 2002, ea sustine ca impozitul a fost platit, insa din 2002 pana in prezent sunt sanse ca impozitul sa nu mai fi fost platit de catre sotul acesteia . Chiar si in situatia in care impoztul pe masina nu ar fi fost platit pana la momentul partajului, eu sunt de parere ca ea datoreaza strict suma acumulata de la momentul achizitiei pana la partaj , nu intreaga suma din 1992 - prezent . Care este opinia dvs ? Ea a incercat sa le arate celor de la Finante hotararea de divort si partajul, dar evident ca acestia nici nu au vrut sa o bage in seama, ba mai mult i-au spus ca este si datoria ei chiar si pentru impoztul datorat dupa partaj, ceea ce mi se pare cusut cu ata alba...Multumesc anticipat !
In situatia aceasta, concluzionez ca ar trebui sa ignor absolut orice solicitare primita de la TOP FACTORING ; nu le voi trimite nici macar o copie a certificatului de deces .
Buna ziua,
Am urmatoarea problema si as aprecia sfatul dvs :
In urma cu o zi am primit o notificare de la compania TOP FACTORING cu privire la un debit neachitat al mamei mele decedate. Debitul respectiv a fost cumparat de aceasta companie, TOP FACTORING, de la Cosmote Romania .Dupa cum am precizat, mama mea a decedat in martie 2009, iar la domiciliul sau a locuit o alta persoana (concubinul sau - decedat si acesta de curand ) ; in stiuatia aceasta, eu nu stiu concret daca s-au mai trimis astfel de notificari ( in cei 5 ani) sau nu . Concret este ca, eu din februarie 2014, ma deplasez regulat la adresa respectiva si abia ieri am aflat de aceasta problema.Am luat legatura cu cei de la Cosmote, care mi-au confirmat ca ar fi fost un debit in valoare de 136 lei, iar suma curenta solicitata de cei de la TOP FACTORING este de 1300 lei...Eu in 2011 am facut succesiunea pt apartamentul detinut de mama mea ( unic mostenitor ) , astfel ca, aceasta companie TOP FACTORING mi-ar putea solicita mie plata acestei sume, nu ?De la Cosmote insa am aflat ca scadenta ultimei facturi emise a fost in octombrie 2009, asadar ma gandesc, nu cumva aceasta datorie s-a prescris ? Datoria se prescrie in 3 ani de la scadenta ultimei facturi emise de cosmote, sau in 3 ani de la preluarea debitului de catre TOP FACTORING? De asemenea, va comunic faptul ca am luat legatura si cu cei de la TOP FACTORING, iar acestia mi-au solicitat o copie a certificatului de deces, insa nu stiu ce sa fac concret .
Faptul ca apartamentul respectiv a fost cumparat in timpul relatiei de concubinaj, i-ar putea da ceva drepturi , desi acesta nu a contribuit cu absolut niciun ban ( pe contractul de vanzare-cumparare specifica clar ca fostii proprietari au primit suma respectiva de la mama mea ) ?
Buna ziua,
As dori sa va consult in urmatoarea problema:
In martie 2009, mama mea a decedat . Aceasta a avut o relatie de concubinaj de aproximativ 20 ani cu o perosana care a locuit alaturi de noi . Eu, unic mostenitor, am facut succesiunea la in martie 2011 ( la succesiune a participat chiar si concubinul ca martor ; nu am insa un act in care specifica acesta fapt, dar cred ca a ramas ceva la notar). Din 2009, de la decesul mamei mele, concubinul a continuat sa ramana in casa aceea deoarece eu, mutandu-ma la logodnica mea, am considerat ca poate sta in continuare acolo; in prezent, acesta locuieste tot acolo. Problema este ca, in utlmul timp relatiile dintre mine si concubin s-au deteriorat ( nu a achitat facturi la apa, gaze..fiind nevoit sa le platesc eu ). In situatia in care vom ajunge la o ruptura definitiva, as dori sa stiu in ce masura acesta poate ataca certificatul meu de mostenitor si emite pretentii asupra imobilului. Va precizez ca, apartamentul resepctiv a fost cumparat de catre mama mea ( ea figureaza pe contractul de vanzare cumparare si pe titlu de proprietate ) ; el nu este specificat absolut nicaieri si nici nu a contribuit efectiv cu ceva.