avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Activitate cristian16ian

Activitate cristian16ian

Răspuns la discuția Apel 112
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand vreau sa va intreb de unde ati dedus ca am stat doar 10 minute blocat in trafic?
In al doilea rand aceasta nu era o situatie clasica a unui blocaj de trafic, acest blocaj era cauzat de o ilegalitate comisa de cei ce au parcat pe sensul de mers, daca nu gaseam intelegere la cei din sens opus sa mearga cu spatele 200-300 metri trebuia sa stam acolo blocati? Politistii nu au mers de pomana acolo, traficul inca era blocat iar masinile tot neregulamentar erau parcate lucru confirmat si de agentul care mi-a intocmit procesul verbal. Adevarul era ca trebuia sa asteptam 30 minute in masina drepti, cu mainile la spate sosirea agentului, nu este asa? Ce haita? Ce indreptat spre politist, pur si simplu am iesit din masina sa ne dezmortim putin, fusesem toata ziua pe drum, nu e ca si cum atunci cand a iesit politistul noi am iesit din masina sa il luam la rost. Atat de mult imi place cand lumea compara politia din Romania cu cea din State doar auzite sau din filme. Daca eram in State ne impusca din mers, nici nu mai oprea masina :)) . Ba am inteles, am inteles ca avem un sistem invechit si oameni care nu pot sa inteleaga spirtul legii.

hotumattua a scris:

O persoană, stând 10 minute într-un blocaj de trafic, se consideră într-o stare de urgență; vara, în timpul zilei, pe timp frumos, fără să aibă printre pasageri vreo persoană cu probleme, doar fiindcă se plictisise să aștepte. Și după ce problema se rezolvă, pleacă, nu mai așteaptă să vină cei pe care i-a chemat ca aflându-se într-o situație de urgență; dacă ar fi chemat un amic să-l ajute într-o situație, și nu mai era nevoie, tot așa pleca, lăsându-și prietenul să meargă de pomană? Iar în așteptarea polițistului, băieții doar că nu au pus de un picknick; și tot „băiatul de vreo 23-25 de ani” este „agresiv” când le spune că trebuiau să aștepte în mașină. Noroc că haita care se îndrepta spre polițist nu era în State. Că acolo dacă nu aștepți cu mâinile pe volan...
E foarte bine să contestați în instanță, fiindcă din ceea ce ați pățit până acum se pare că încă nu ați înțeles nimic.

Răspuns la discuția Apel 112
Da, acum la rece intr-adevar m-am gândit ca as fi putut suna la 112 dar atunci cu toți nervii întinși la maxim nu mai gândeai "lucid". Intr-adevăr nu pot spune ca era o situație de viata și de moarte dar nici un apel fals nu consider ca a fost, eu tot consider ca cei de la 112 nu ar fi trebuit sa îmi faca legătură dacă nu o considerau o urgență. Cei de acolo nu trebuie sa aibă capacitatea de a prioritiza aceste apeluri în funcție de gravitatea lor? Au și alocat o mașină de politie care a pierdut o ora și jumătate pentru aceasta situație când in oraș era nevoie de echipaje pentru a dirija traficul.

andravenache a scris:

Nu am fost intr-o astfel de situatie, insa daca as fi fost cred ca m-as fi gandit sa caut pe internet un numar de telefon de la politia rutiera. Cred ca la 112 se suna pe situatii strict de urgenta, iar situatia dvs. nu se incadra ... (E doar o parere personala.) Desigur, si cei de la 112 ar fi putut sa va spuna acest lucru, si nu sa va faca legatura .... Nu stiu ce sanse aveti sa castigati, dar cred ca mici.

Răspuns la discuția Apel 112
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am cei 3 martori din mașină, nu sunt ruda cu niciunul dintre ei.

latka a scris:

Ati avea, daca puteti dovedi ca a fost o urgenta: poze cu acele masini care blocau traficul, martori (care sa nu va fie rude).

Discuție Apel 112
Bună ziua,

Ieri am avut parte de o întâmplare mai puțin plăcut și as dori sa știu dacă se poate face ceva în aceasta privința. Eram în fata castelului Cantacuzino iar pe un sens de mers erau parcate mașinile celor ce vizitau castelul, astfel s-a creat un blocaj. După vreo 10 minute în care am stat pe loc am decis sa sunam la 112 pentru a ne face legătura cu politia din Bușteni. Am explicat situația operatorului și acesta mi-a spus ca îmi va face legătura cu politia din Bușteni. După vreo alte câteva minute în care am așteptat, cei din sens opus au dat cu spatele și câteva masini(inclusiv a noastră) a reușit sa treacă. La ieșirea din Bușteni primesc un apel de la un polițist care ma întreabă unde sunt și ca trebuie sa rămân acolo pentru a ma legitima. Am așteaptat aproximativ 30 minute pana a ajuns aceata(un băiat de vreo 23-25 ani, fără alt coleg). În timp ce am așteptat mașina de politie noi am ieșit afara din mașină iar acesta imediat ce a ajuns foarte agresiv ne-a spus ca trebuia sa așteptăm în masina. Am întrat în masina, ne-a cerut tuturor actele de identitate inclusiv pe cele ale soferului și ale masinii. După ce ne-a luat datele a înmânat actele tuturor mai puțin pe ale mele. Când am întrebat de actul meu mi-a spus ca voi fi sancționat contravențional pentru apel fals la 112 cu 2000 de lei.
Întrebarea mea este următoarea : nu este un pic cam ridicola situația? Adică la cine trebuia sa sun? De unde sa iau numărul de telefon de la politia din Bușteni? Sau operatorul nu trebuia sa menționeze ca nu este o urgenta și trebuie sunat la politia locala? Dacă as contesta în instanță amenda as avea șanse de câștig?

Multumesc!
Răspuns la discuția Anulare executare silita


Magdalena Tătaru a scris:

Conform Legii 85/2014 printre atribuțiile Administratorului/Lichidatorului judiciar se numără și: l) încasarea creanțelor, urmărirea încasării creanțelor referitoare la bunurile din averea debitorului sau la sumele de bani transferate de către debitor înainte de deschiderea procedurii, formularea și susținerea acțiunilor în pretenții pentru încasarea creanțelor debitorului, pentru aceasta putând angaja avocați.
Astfel răspunsul la întrebare este, nu! Executarea silită poate fi continuată de administrator/lichidator judiciar!


Atunci banii recuperați de la mine către cine se vor duce? Dacă firma respectiva nu mai exista?
Bună ziua,

Recent firma la care aveam datorii a întrat faliment. În acest moment executarea silita ar trebui anulata?

Multumesc
Buna seara!Tocmai am auzit de la un elev de liceu niste lucruri total nepotrivite pentru un profesor.Acest profesor este diriginte la o clasa de a 11-a.El mediteaza jumatate de clasa, le da cate o palma peste cap "in gluma" ,spune el dar ii si numeste cretini,prosti.Ce s-ar putea face impotriva acestui asa zis profesor?
Răspuns la discuția Declaratie la politie
patrascu razvan a scris:

Aveati obligatia sa va prezentati la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare.


Da, asa e.A fost greseala mea ca nu m-am prezentat.Pe langa asta a declarat ca nu am acordat prioritate si mi-a dat 60 de zile plus 30 ca nu m-am prezentat la sectie in 24 de ore

Inca ceva.Eu am depus o declaratie dupa 24 de ore si le-am spus ca o sa caut un avocat si mergem in instanta.El nu are niciun martor pe cand eu da!Avand in vedere ca nici nu poate sa dovadeasca cele declarate pot avea castig de cauza si sa se anuleze suspendarea?
Buna seara!As avea o problema.In cursul zilei de ieri a avut loc un "accident",defapt nici nu se poate spune asa.L-am sters pe cineva cu masina si abia este o mica zgarietura.Respectivul mi-a cerut bani iar eu am zis sa mergem la politie dar el a refuzat si a plecat.Apoi se pare ca a depus o declaratie la politie in care spune ca am facut un accident.Astfel am fost anuntat ca mi se va suspenda permisul 3 luni!Mi se pare aberant.Nici nu se observa asa zisul accident.Ce ma sfatuiti sa fac?
Răspuns la discuția Citatie
Multumesc pentru raspuns!