Buna ziua,
Cum trebuie evidentiata in contabilitatea unui ONG cofinnatarea proprie in cazul unui proiect finantat prin Fondul ONG in Romania (este cazul cofinanatarii in bani si in natura in acest caz voluntariat).
Din cate am vazut, voluntariatul nu trebuie inregistrat in contabilitate, ci doar tinuta evidenta sicuantificata valoarea sa - documentele necesare pentru rapoartarea contribuţiei proprii pe bază de muncă voluntară sunt contractele de voluntariat încheiate cu respectarea legislaţiei în vigoare, în care se vor menţiona orele pe care le prestează fiecare voluntar. În Ghidul Solicitantului este specificat tariful orar calculat în baza salariului mediu brut pe economie, iar în raport se vor evidenţia sumele aferente fiecărui voluntar (nr. de ore x tarif orar). Se poate întocmi şi un centralizator în care să fie trecuţi toţi voluntarii, cu orele prestate şi total sumă raportată ca şi contribuţie proprie, pentru a fi mai uşor de urmărit.
Va multumesc,
Buna ziua,
Pentru amplasarea unei firme fara autorizatie in Bucuresti, sector 1, stiti care este valoarea amenzii ?
Buna seara,
Va rog sa ma lamuriti care este amenda pentru nedepunerea in termenul legal al declaratiei 392. Pe net au circulat informatii cu privire la sume cuprinse intre 12.000 lei si 14.000 lei ptr PJ.
In Codul de procedura fiscala, este prevazuta o amenda cuprinsa intre 1000 si 5000 lei - articolul 219. Aceasi sanctiuni am vazut-o comunicata si de ANAF Arges referitor la anul 21013 cu depunere pana la 25 februarie 2014. Poate ma puteti lamuri care este suma corecta, si in baza carui act normativ.
Multumesc mult.
Buna ziua,
La depunerea bilantului peste termenul legal, care este procedura - depun si apio platesc amenda sau invers ? Multumesc mult
Multumsesc pentru raspuns.
In cazul unui agent economic neinregistrat in scopuri de TVA si care in anul 2012 primeste un avans din UE conform contractului, avansul nu a fost nici facturat, nici declarat in 390, nici marfa nu a fost livrata pana in prezent . Agentul economic nu a intreprins nimic pentru a fi inregistrat in ROI. In prezent ce poate face referitor la anul 2012 ? Va multumesc inca o data pentru amabilitate.
Buna ziua,
Avansurile primite de la clienti din UE se factureaza si se declara in declaratia 390 ?
Buna seara,
Am din anul 2012 avansuri primite in baza unor contracte, pentru care marfa nu a mai fost si nu va mai fi livrata (din spusele administratorului). In acest caz cred ca cel mai corect este sa le transform in venituri pe baza unui proces verbal (la inventarierea de sfarsit de an). Credeti ca este corect ?
Va multumesc,
Buna seara,
Am o intrebare - am gasit numele meu mentionat pe un site ca fiind redactor al acelei reviste. Niciodata nu am fost colaborator al acelei reviste. Ce pot face pentru a-i obliga sa imi scoata numele de pe site.
Va multumesc,
Multumesc mult pentru raspuns.