avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Activitate floryn35

Activitate floryn35

Un dezvoltator imobiliar proprietar al unui teren de 440 m2 pe care se află o construcție ( sediu firmă) a concesionat în anul 2021 de la primărie, un teren din domeniu public, adiacent proprietății sale, pentru a construi parcare sediu firmă. La momentul actual dezvoltatorul demolează construcția ( sediul de firmă) de pe proprietatea sa, intenționând să construiască în loc un bloc de locuințe și spații de birouri la parter. Blocul în care locuiesc se află în imediata vecinătate , iar acest teren constituie spațiul verde și se află una din căile de accces a blocului. Parcarea încă nu a fost amenajată.
Intrebare: pot cere în instanță revocarea / rezilierea contractului , având în vedere că , contractul nu mai are obiect ( sediul de firmă nu mai există.)?
Bună ziua!
Vă supun atenției următoarea situație;
Locuiesc într-un bloc proprietate particulară care are la parter, pe peretele exterior, tablou de branșament la curent electric. În apropiere se construiește un bloc s+ p+4e+5 retras ( parcare subterană cu elevator , spații de birouri și 7 apartamente ) de către un dezvoltator imobiliar .Eon-ul vrea să branșeze acest bloc de la panoul de branșament al blocului în care locuiesc deși pe terenul pe care se construiește blocul a fost un alt imobil racordat la rețeaua electrică. Pentru a face acest branșament trebuie stricate, scările de la intrarea în bloc, trotuarul , aleile pe care se realizează accesul în scările de bloc care sunt proprietate privată și spatial verde. Lucrarea se face fără acordul locatarilor pe motiv că eon-ul are drept de servitute. Locatarii nu sunt de acord cu această lucrare deoarece trotuarul betonat, și aleile asfaltate au fost reparate pe banii lor , iar reparațiile eon-ului se fac în bătaie de joc.
Întrebare:
Cum putem împiedica efectuarea acestei lucrări , având în vedere dispozitiile art. 44 alin. (1) teza a doua din Constitutia Romaniei, republicata, prevad ca limitele si continutul dreptului de proprietate sunt stabilite de lege iar cele ale art. 136 alin. (5) din acelasi act normativ consacra caracterul inviolabil al proprietatii private, ”in conditiile legii organice”.
Cum se poate contesta o expertiza contabila extrajudiciara dispusa într-un dosar de executare pentru actualizarea creanței de către executorul judecătoresc? Menționez că instanța a respins contestația la executare formulată de creditor, motivând că ” raportul de expertiza contabila extrajudiciară nu reprezintă un act de executare în sensul art 711 C. Pr. Civ. pentru a putea fi supus controlului instanței pe calea contestatiei la executare”.
Discuție Succesiune
Buna ziua!
Doi soti fara copii au facut acte de vanzare cumparare intre ei in caz de deces. Sotul a murit. După moartea sotiei au drept la succesiune și rudele sotului?
Răspuns la discuția Executare silită
În temeiul cărui articol pot cere partajarea sumelor de bani aflate în proprietate comună?
Răspuns la discuția Executare silită
Contractul de credit este semnat de ambii soți cu banca.Eu în calitate de creditor într-o altă speță, vreau să execut debitorul (soțul) cu suma caștigată de cei doi soti in instanta .Se poate?
În cadrul unei executări silite în care eu sunt creditorul executorul judecătoresc a pus poprire pe sumele câștigate în instanță de debitor și soția sa reprezentand comisioane ilegale percepute de bancă în cadrul unui contract de credit ipotecar în care cei doi soți sunt titulari.
Întrebare: Trebuie să formulez în aceasta situație și o acțiune de partaj?
Răspuns la discuția Executare silită
Intreb în calitate de creditor.
Bună ziua!
Se poate cere in cadrul unei executari silite imobiliare inchirierea imobilului ipotecat al debitorului pentru ca din venitul obținut să fie acoperită creanța către creditor. Precizez că vanzarea imobilului nu acoperă creanța de la bancă și creanța creditorului.
Multumesc
Răspuns la discuția partaj
Și cum pot sa vand terenul fara cladire sau cladirea fara teren? Se poate?