Buna ziua! Primarul întra în clase in timpul orelor . Directorul nu este de acord dar nu a luat nici o măsură să nu mai fim deranjați. Ca profesor ce pot să fac ? Mulțumesc!
Cererea a fost adusă primarului, acesta a spus , da mergi la registratură . Să înțeleg că se va desface contractul de muncă? Și cu concediul ce se.intampla?
Cornel Vasile a scris:
Da, este legala pontarea ca absent nemotivat, avand in vedere ca, cererea dvs nu a fost aprobata si ati lipsit de la munca.
Bună ziua! Lucrez de doi ani într-o instituție, șeful nu a vrut să-mi dea concediu de odihnă chiar dacă s-au făcut programări la începutul anului. Pe data de 8 06 am făcut cere de concediu chiar din acea zi pentru că aveam programare la medic . A treia zi (pe 10 ) am fost sunat că mi se desface contractul de muncă pentru că șeful nu e de acord să iau concediu și m-am trecut nemotivat . E legal ? Ce pot să fac?
Bună ziua! În urmă cu 10 ani am cumpărat un teren cu acte în regulă, dar nu am putut intra in posesia lui pentru că acel teren a fost folosit până în 1990 de o familie , l-au avut schimb cu alt teren din altă localitate și nu vor să iasă de pe acel teren . De atunci l-au dat în judecată pe fostul proprietar ( cel de la care am cumpărat ) , se judecă și în prezent , cer să îi anuleze titlu de proprietate, chiar dacă acesta a demonstrat cu acte că acel teren este al lui. Cei care nu vor să iasă și-au luat terenul avut în schimb dar vor să rămână și pe acesta ,pe acesta nu l-au avut trecut nici în rol. Avocatul fostului proprietar ne -a spus că nu putem intra in posesie că este în litigiu. Ce trebuie să fac să pot intra pe acel teren. ? Mulțumesc!
Nu au nici un act, nici pe case nici pe teren. Fratele cel mare le stăpânește abuziv. Problema este că nu îl lasă în pace pe cel mic , chiar dacă acesta nu a luat nimic.
Ce se poate face în următoarea situație: sunt doi frați , cel mare a fost ajutat de către părinți să construiască casă, urmand ca cel mic să rămână în casa părintească. Cel mic și-a cumpărat teren și a făcut casă împreună cu soția. După moartea părinților fratele cel mare a luat și casa părintească și terenuri și amenință că dacă fratele cel mic vrea ceva îl omoară. Casele și terenurile sunt trecute în rolul părinților, aceștia nu au taxă de succesiune după părinți ( nu au acte) . Mai mult de atât, tot fratele cel mare îl deranjează pe cel mic , merge la casa acestuia și strigă " să vi să te despăgubesc mă că vezi tu" . Ce e de făcut?
Am plătit impozitul pe mașină, nu mi-au dat bonificația de 10% , angajatul primăriei a zis că dacă vreau reducere să plătesc tot impozitul ( casa+teren+mașină) . Nu găsesc legea . Mulțumesc!
Bună seara! Pentru a beneficia de bonificația de 10%, trebuie să plătesc impozitul pe tot ce dețin? Am platit impozitul pe mașină pentru că am vândut o și nu mi-au dat bonificația . Nu înțeleg, atâta timp cât bonificația se acordă pentru fiecare bun în parte și nu la total.