avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Activitate samir67

Activitate samir67

Buna ziua!
As dori sa incep o mica afacere, amenajand un stand intrun centru comercial, in care sa produc, cu ajutorul unei instalatii, cioco kebab (khebab din ciocolata). Standul nu va avea scaune pentru servirea produsului in incinta standului. Ingredientele sunt achizitionate de la furnizor sub forma de semipreparare. Va rog sa ma ajutati sa aleg codul caen potrivit pentru aceasta activitate economica. Trebuie sa folosesc codul caen 5610?
Multumesc!
Buna ziua!

Va rog sa-mi spuneti daca o Intreprindere Individuala, cod caen 6201 - prestari de servicii informatice, are obligatia de a plati taxa de cultura si sport.
Multumesc!
Răspuns la discuția Contabilitate pfa
Multumesc!
Buna seara!

OMFP 170 din 2015 prevede ca se face obligatoriu inventarierea la inceputul activitatii. Ce trec in registrul inventar daca nu am niciun bun cu care vin ca aport in II? Trebuiesc trecute cumva sumele de bani cu care vin ca aport pentru constituirea II tinand cont ca la infiintare nu am venituri din activitate?
De asemenea, cheltuielile personale se trec in RJIP? Pentru a face incasari si plati in cadrul desfasurarii activitatii contul bancar trebuie sa fie deschis pe II sau pot folosi contul personal detinut inaintea deschiderii II?
Multumesc mult pentru raspunsuri!
Buna seara!

Am infiintat de curand o intreprindere individuala pe cod caen 6201 ( creeare de soft orientat client) si as vrea sa stiu daca este obligatorie casa de marcat. Tin sa mentionez ca voi colabora cu persoane juridice.
Multumesc mult! Asa ma gandeam si eu.
O seara buna!
Discuție Declaratie 220
Buna seara!
Am rugamintea sa-mi raspundeti la o intrebare. Obligativitatea de a depune depune declaratia 220 de venit estimat, este de 15 zile de la data la care s-a eliberat Certificatul de Inregistrare de catre Registrul Comertului sau de la data la care s-a inceput activitatea efectiva (s-a emis prima factura sau s-a incheiat primul contract)?
Buna seara!

Multumesc pentru raspuns! Am rugamintea sa-mi mai raspundeti la o intrebare. Obligativitatea de a depune depune declaratia 220 de venit estimat, este de 15 zile de la data la care s-a eliberat Certificatul de Inregistrare de catre Registrul Comertului sau de la data la care s-a inceput activitatea efectiva (s-a emis prima factura sau s-a incheiat primul contract)?
Buna seara!

Am infiintat de curand o intreprindere individuala si as dori sa stiu daca si cum se inregistreaza in RJIP cheltuielite cu taxele de constituire efectuate la Registrul Comertului.
Multumesc!

Răspuns la discuția Inchiriere salariati
Multumesc pentru raspunsuri.