am inchiriat 18 mp intr-un spatiu comercial pentru a-mi desfasura tot o activitate comerciala de la o firma care avea in chirie acest spatiu si avea acordul proprietarei sa subanchirieze am facut investitii din surse propii care au fost stipulate la clauze in contract (nu a fost scazuta investitia la plata chiriei) , am platit chirie si utilitati fara sa primesc factura acum am primit o notificare prin care firma imi cere sa cedez drepturile asupra spatiului unei alte firme al aceleiasi familii (sotului) si sa incheie cu mine un alt contract de subanchiriere cu cealalta firma cu alta chirie si alte clauze , contractul meu este incheiat cu prelungire automata dupa 2 ani daca nu exista alte notificari ramane neschimbat.Cum trebuie sa procedez daca inchei un nou contract cu cealalta firma nu imi mai pot recupera investitia, este vorba de usa de acces care a fost montata in locul vitrinei si care acum se afla in posesia firmei care mi-a subanchiriat dar au preluat-o fara un proces verbal separare lumina si apa va multumesc
multumesc mult ambilor utilizatori forum, S-a iscat o discutie suficient de contradictorie ca sa ma faca sa merg sa caut raspunsuri si pe alte forumuri si da am gasit ce cautam . O intrebare pertinenta din partea mea ar fi ce se fac mamicile cu caruciorul cu bebelusul in el intr-o mana bebele si in cealalta caruciorul? discutabil sau pensionarii cu carucior de piata sau persoanele care vin cu noroi pe ghet(" sa fiu sarcastica) se descalta la usa liftului? cat priveste transportul animalelor, cum imi poate interzice mie cineva sa transport cainele cu liftu atata timp cat cainele meu este o persoana la intretinere , eu sunt proprietar, respect proprietatea mea si a altora, platesc ce este nevoie . Cand traiesti in condominii inveti sa accepti pt a fi acceptat, respecti pt a fi respectati DISCUTABIL
buna ziua de curand s-au ivit o discutie contradictorie pe scara noastra si as dori sa aflu diferite pareri si opinii din partea unor persoane care au cunostinte despre aceste mici neantelegeri sa le spunem locuiesc la etajul 8 al unui bloc cu 10 etaje in acest bloc s-au facut reparatiile de servisare ale liftului iar plata s-a facut catre prestator prin asociatia de proprietari pe factura de utilitati nu pe o factura separata de prestari servicii fiecarui locatar marindu-i-se factura de utilitati cu o suma de bani peste ceea ce prevedeau utilitatile , as dori sa stiu daca modul cum s-a procedat este cel corect si daca nu cumva este un mod de a se sustrage anumite sume de bani si tocmai marindu-se plata la factura prestatorul sa fie platit la negru pt a nu plati taxele legale iar parte din banii virati de proprietari sa mearga in alte buzunari sincer la noi in bloc cu acest sef de scara se practica nu documenteaza cu nici o factura pentru banii cheltuiti in aceasta scara ,la fel s-a intamplat cu uscatoria a fost inchiriata si nu a facut nimic pt scara cu banii obtinuti din inchirieri. cum putem noi locatarii sa il tragem la raspundere pe seful de scara si implicit asociatia pt nejustificarea banilor care se iau pri facturi si ceea ce s-a obtinut prin inchirierea uscatoriei si ar mai fi o problema locuind la etj 8 si fiind amatoare de mersul cu biciclea binenteles ca o si folosesc odata cu aceste revizii seful de scara a interzis sa se mai folosesasca liftul pentru biciclete si orice alte bagaje ce ar putea distruge cabina ,atata timp cat noi folosim liftul in spirit civic nu deterioram nu murdarim ne poate interzice cineva sa folosim o utilitate din moment ce platim aceasta? este de inteles ca 8 etaje nu pot urca cu bicicleta iar alta alternativa unde sa depozitez bicicleta nu am imi poate cineva raspunde la aceste intrebari as dori daca se poate niste raspunsuri in spiritul codului civil pt coproprietari multumesc anticipat
am lucrat la o firma de transporturi pe tir ca sofer in data de 27 inuarie 2014 din cauze personale mi-am dat demisia la zi (mentionez aici ca nu am facut-o in 2 exemplare nu stiu daca era necesar si nici nu am copie ) patronul mi-a spus ca salariul mi-l va da in date de 30 deoarece atunci este ziua de salariu dar acum refuza sa plateasca ceea ce mi se cuvine ,sunt angajat la aceasta firma de mai bine de un an jumatate si au fost luni in care nici macar nu am avut un stat de plata nu am semnat unul platea cand si cum dorea cat voia asta daca voia
intrebarea mea este ce as putea face eu sa imi recuperez banii care mi se cuvin dupa munca prestata ?ma pot adresa unui inspector itm pt a se verifica legalitatea a ceea ce se intampla in firma? si statele de plata a angajatilor ?,este legal sa nu se plateasca salariu pe un stat de plata sub semnatura privata? si daca nu eu imi pot cere drepturile salariale in lunile in care eu nu am semnat un stat de plata? cu respect si astept raspuns