avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Activitate Oana Gabriela Burciu

Activitate Oana Gabriela Burciu

Răspuns la discuția Obtinere custodie
Tatal poate fi decazut din drepturiile parintesti, cf.Art.508 cod civil:

Instanţa de tutelă(judecatorie), la cererea autorităţilor administraţiei publice cu atribuţii în domeniul protecţiei copilului, poate pronunţa decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti dacă:
- părintele pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia,
-prin consumul de alcool sau stupefiante, -
-prin purtarea abuzivă,
-prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului.

Succes!
Răspuns la discuția Hotarare executorie de drept
Este executorie de drept, cf. 274 C.muncii.
Ii puteti notifica ca in termen de 15 zile sa aduca la indeplinire obligatiile impuse de instanta.
Recursul nu suspenda de drept executarea.

Succes!
Răspuns la discuția Asociatia de locatari
Potrivit Legii 230/2007
”Proprietarii trebuie anunţaţi, prin afişare la loc vizibil sau pe bază de tabel nominal convocator, asupra oricărei adunări generale a asociaţiei de proprietari, cu cel puţin 7 zile înainte de data stabilită, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunării generale. Ordinea de zi anunţată se poate completa prin hotărâre a adunării generale.”
”Adunarea generală poate adopta hotărâri, dacă majoritatea proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari (jumătate plus unu) sunt prezenţi personal sau prin reprezentant legal.”
”Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociaţiei de proprietari ori este de natură să producă daune intereselor proprietarilor, aceştia pot ataca în justiţie respectiva hotărâre, în termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia.”

Dvs. trebuie sa le solicitati in scris, copii de pe procesele-verbale incheiate, hotararea adoptata de catre adunarea generala si deasemenea sa verificati daca au efectuat procedura de convocare a proprietarilor. In cazul in care, nu au respectat dispozitiile Legii 230/2007, statutului sau acordului de asociere, puteti solicita in justitie, anularea Hotararilor luate cu incalcarea dispozitiilor legale.

Succes!
Răspuns la discuția Recuperare permis
Raspunsul il gasiti in hotararea instantei. De regula, pe langa pedeapsa inchisorii( suspendata, ca modalitate de executare), se aplica si Art 64 C.P., si anume interzicerea dreptului de a mai conduce.
Astfel, veti putea da un nou examen, dupa trecerea termenului de incercare.

Cititi cu atentie hotararea.
Termenul de încercare se socoteşte de la data când hotărârea prin care s-a pronunţat suspendarea executării pedepsei a rămas definitivă.

Succes!
Răspuns la discuția Intrebare ref societate inactiva
Societatile pot fi declarate inactive de catre Fisc daca nu si-au indeplinit, pe parcursul unui semestru calendaristic, nicio obligatie declarativa prevazuta de lege.De asemenea, ANAF mai poate declara o persoana juridica inactiva si daca aceasta se sustrage de la efectuarea inspectiei fiscale prin declararea unor date de identificare a domiciliului fiscal care nu permit organului fiscal identificarea acesteia, precum si in alte situatii prevazute de lege.

Astfel, inactiv nu inseamna desfiintat/radiat. Dvs. trebuie sa va desfiintati societatea. Procedura de desfiintare, presupune depunerea la Registrul Comertului a doua dosare corespunzatoare celor doua etape ce trebuie parcurse: cea de dizolvare - lichidare si apoi cea de radiere, potrivit L.31/1990.

Succes!



Intrebarea dvs. este incompleta, dar in incercarea de a va raspunde presupun ca termenul de 30 de zile la care faceti referire, este termenul in care se poate ataca hotararea, respectiv 30 de zile de la comunicare, pentru fiecare parte.
Dupa expirarea termenului de 30 de zile pentru ambele parti, hotararea ramane definitiva, prin neatacare.
Astfel, calculati de la data postei, dupa care puteti verifica dosarul la arhiva instantei.
Succes!
Răspuns la discuția Depunere REVISAL
Printr-un act aditional, incheiat cu acordul ambelor parti, puteti modifica durata actualului CIM, din perioada determinata in perioada nedeterminata.
Modificarea va trebui operata in Revisal si transmisa catre ITM in maxim 19 zile lucratoare de la data aparitiei modificari, cf. HG 500/2011.
Succes!