Conform prevederilor articolului:
13 ind. 1-ind. 3
(1) Pentru cladirile sau unitatile de cladire care se vand sau se inchiriaza, investitorul/proprietarul/administratorul este obligat sa puna la dispozitia potentialului cumparator sau chirias, dupa caz, anterior perfectarii contractului, o copie de pe certificat, astfel incat acesta sa ia cunostinta despre performanta energetica a cladirii/unitatii de cladire pe care urmeaza sa o cumpere/inchirieze, dupa caz
(2) La incheierea contractului de vanzare-cumparare, proprietarul are obligatia de a transmite certificatul, in original, noului proprietar
(3) La data inregistrarii contractului de vanzare-cumparare, respectiv de inchiriere, proprietarul are obligatia de a depune la organul fiscal competent o copie de pe certificat, iar originalul va ramane in posesia proprietarului
(4) Contractele de vanzare-cumparare incheiate fara respectarea prevederilor alin. (1) sunt supuse nulitatii relative, potrivit prevederilor Codului civil.
Aceasta lege produce efecte juridice din anul 2013.
Daca nu va este restituit onorariul de catre respectivul avocat puteti sa ii faceti o plangere la Baroul din care face parte.
Ar trebui sa va judecati cu societatea de asigurare.
Nu se poate, dvs. vorbiti despre uzucapiune insa in situatia dvs. nu se poate aplica.
Dupa decesul mamei dvs., daca dvs. sunteti proprietar pentru 1/2 din imobil alaturi de mama, jumatate ramasa din imobil se imparte in mod egal la cei 3 copii - dvs. si cei 2 frati.
Puteti obtine proprietatea imobilului in totalitate daca cei doi frati renunta la mostenire in favoarea dvs. ori ii despagubiti cu o suma de bani direct proportionala cu partea din imobil pe care o detin.
Nu vor proceda la executarea silita pentru ca exista riscul sa nu isi recupereze debitul. Interesul socitatilor de recuperare este sa isi primeasca banii... chiar daca sumele sunt mai mici si sunt platite pe o perioada mai indelungata de timp.
Toate bune!
Societatea care a cumparat creanta nu va demara executarea silita direct ci va incerca sa esaloneze plata sumei restante de comun acord cu dvs. in funtie de posibilitatea financiara pe care o aveti. In cazul in care nu veti respecta acel angajament de plata, atunci vor incerca recuperarea debitului pe calea executarii silite. Deocamndata nu aveti ce sa mai faceti in acest sens, trebuie sa asteptati sa va contacteze societatea respectiva.
Conform art. 153 - Codul muncii republicat, Legea nr. 53/2003:
(1) Pentru rezolvarea unor situatii personale salariatii au dreptul la concedii fara plata.
(2) Durata concediului fara plata se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
Da, pentru ca dosarul fiind suspendat nu aveti un termen sa puteti face citarea. Iar la termen va prezentati cu dovada citarii prin publicitate a paratului in dosarul nr. ... cu termen la data de ...
Conform art. 11 alin. 2 Legea 50/1991:
Se pot executa fără autorizaţie de construire şi lucrări pentru amplasarea de tonete, pupitre acoperite sau închise, destinate difuzării şi comercializării presei, cărţilor şi florilor, care sunt amplasate direct pe sol, fără fundaţii şi platforme, precum şi fără racorduri şi/sau branşamente la utilităţi urbane, cu excepţia energiei electrice.