Gabriela Pintea a scris:
Deciziile pronunţate în recurs nu se comunică părţilor. Se comunică doar hotărârile care pot fi atacate cu apel sau cu recurs (art. 266, alin. 3 Cod procedură civilă). Or, o hotărâre pronunţată în recurs nu mai poate fi atacată cu apel sau cu recurs.
A existat o prevedere legală, în vigoare o scurtă perioadă de timp (în 2009 şi în 2010, dacă nu mă înşel), potrivit căreia deciziile pronunţate în recurs se comunicau părţilor. Chiar şi cu această prevedere, în Bucureşti, de exemplu, foarte puţine instanţe au comunicat deciziile. Probabil că v-aţi judecat în recurs chiar în acea perioadă.
Probabil ca a fost ceva de genul, desi am castigat vreo 5 procese impotriva unor amenzi de circulatie/parcare (eu fiind agenta de vanzari si batand drumurile patriei, primesc amenzi ptr parcari in diverse orase), iar aceste procese au fost in decursul anilor 2006-2010, si totdeauna mi s-a comunicat acasa raspunsul, atat de la judecatorie, cat si de la tribunal, la tribunal fiind recursul, deci decizie definitiva si irevocabila.
Cu toate ca decizia a fost definitiva si irevocabila, am primit decizia acasa, indiferent daca procesul impotriva amenzii a fost in orasul meu, sau in alt oras.
La fel s-a intamplat si cu 2 procese pe litigii de munca, unul finalizat in 2007 si unul in 2009, am primit deciziile acasa, de la Curtea de Apel, decizii definitive si irevocabile. A trebuit doar sa le investesc cu formula executorie (parca asa ii zice), pentru a putea prin executor sa-mi primesc despagubirile castigate in instanta.
Anul acesta am castigat 2 procese impotriva unor amenzi de parcare, si am primit raspunsul doar de la judecatorie, de la tribunal primind deciziile in urma unei cereri. Dar aceste 2 procese au fost sub noile coduri.
La tot ce s-a judecat sub vechile coduri, am primit deciziile acasa, chiar si atunci cand au fost definitive si irevocabile.
Acum am un proces cu litigii de munca, inceput sub vechile coduri, iar de la Curtea de Apel n-am primit nici o decizie.
Ma gandeam ca fiind sub vechile coduri, ar fi trebuit sa primesc acasa decizia, asa cum am primit de la toate procesele de sub vechile coduri, decizii definitive si irevocabile.
In fine, probabil e asa cum ziceti dumneavoastra.