avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Activitate Mioara Stament

Activitate Mioara Stament

Răspuns la discuția Mostenitor dupa moartea mea
Buna ziua d-nul avocat Gabriel, din ce inteleg chiar daca am separare de bunuri ,el are dreptul la casa , doar copii lui nu au dreptul.In acest caz mai este nevoie de Testament?
In anul 2012 am cumparat o casa cu conventie matrimoniala cine ramane mostenitor daca eu mor inaintea sotului (sot din a doua casatorie si el are 5 copii) , am doar un copil din prima casatorie si nu am facut nici-un alt act (testament) ca el sa poata locui sau sa vanda casa cat timp traieste. Ce se face in aceste cazuri ca toata familia sa fie multumita?
Buna ziua,
Daca in Romania am lucrat 15 ani , in actualitate locuiesc in Spania si as dori sa-mi schimb nationalitatea, daaca renunt la cetatenia din Romania mai am dreptul la pensie pentru anii lucrati ?
Răspuns la discuția cod caen
Comert cu ridicata de bunuri de consum nealimentare cod CAEN 5147.
Acum depinde de ce tipo de comert ai, distributie cu ridicata sau amanuntul?!
Buna ziua , dupa cum vad din raspunsul tau Chiriasul e un rau platnic.Asa ca nu-ti ramane altceva de facut decat sa verifici contractul si daca este inregistrat la organul fiscal sa apelezi pe cale Legala.Deci raspunsul il ai in momentul cand citesti toate clauzele contractului si modul in care s-a incheiat. Daca nu s-a inregistrat la organul fiscal nu poti sa faci nimic, pe deasupra cum a comentat (ali18ro )retinerea utilajelor fara acordul chiriasului o sa-ti aduca multe probleme,
Iti doresc succes.
Buna ziua, nu sunt avocata, dar cred ca e simplu.Ma explic, chiriasul nu v-a platit chiria si contractul a expirat deci nu este Legal ce face el, in acest caz va sfatuiesc sa face-ti un document semnat de ambele parti ca aceste utilaje sunt lasate in spatiu pentru plata datoriei.Nu vad ca ar fi ilegal, dar ma repet sa fie semnat de ambele parti.
Succes.
Multumesc frumos.
Buna ziua,
De curand am fost la ANAF si am intrebat care sunt obligatiile mele in urma obtinerii Autorizatiei de Traducator Autorizat, tinand cont de faptul ca eu am domiciliul in Romania dar Rezidenta mea este afara.
1.Primul raspuns: -Daca statul in care am Rezidenta ma inscrie la FISC ei nu mai au treaba cu mine.
2.Sa aduc un Certificat de Rezidenta Fiscala.
Pana aici totul Ok.
Am intrebat si pot sa ma inscriu la FISC unde am rezidenta.
Acum doresc sa stiu daca am nevoie de ROI tinand cont ca voi lucra pentru cetatenii Romani atat din tara cat si din afara tarii(sigur voi intreba si la Fiscul unde am rezidenta , dar poate primesc si alte pareri).
Răspuns la discuția SWIFT
Multumesc frumos.
Răspuns la discuția SWIFT
Buna seara,
Va multumesc pentru mesaj dar am vazut intr-un document emis de Primaria Jud. Timis ca exista si pentru Primarie cod SWIFT.Din pacate nu pot atasa acest document dar pot oferi link-ul respectiv:
www.primariatm.ro/.../inv_reparatii_scgen20.pdf
Traducir esta página
3/9/2008 - PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TIMIŞOARA. DIRECŢIA ... Română, cod swift: RNCBROBU, Municipiului Timişoara, cod fiscal. ROl4756536. se ......
Daca nu se poate deschide Link-ul atasat cu o simpla intrebare pe GOOGLE (primaria are cont SWIFT) veti gasi aceste informatii in care se vede clar ca Primaria are Cod SWIFT.
Daca pute-ti afirma si documenta raspunsul d-vs ca Primaria nu foloseste Cod SWIFT va rog frumos sa-mi explicati de ce am gasit pe Internet aceasta informatie.
Va multumesc inca odata pentru mesaj.