avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters314729

Activitate ContSters314729

Buna ziua,multumesc pt.raspuns.Am depus o cerere catre Prim procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului,in luna ianuarie 2017,am specificat in cerere nr,dosar,adresa asociatiei ,cf.legii si art.enumerate de dvs.,dar din pacate nu am primit nici un raspuns...Intrebarea este daca mai exista si alte oportunitati in acest caz.
Multumesc
Buna ziua,
Asociatia de Proprietari a depus plangere penala impotriva fostului administrator pentru absenta din contul asociatiei a unei sume mari de bani.
Dosarul a fost trimis pentru cercetare sectiei de politie din raza de asezare a blocului.
A fost facuta o expertiza judiciar- contabila,de un expert desemnat de politie(expertiza platita de asociatie) prin care a fost stabilita absenta din gestiunea asociatiei a sumei de aprox.160.000 lei .Am trimis o cerere la sectia de politie prin care am solicitat stadiul dosarului si mi s-a comunicat ca a fost trimis in 05.2016(dupa mai mult de1 an de la data depunerii plangerii penale din 02.2015) la Parchetul de pe langa judecatoria sectorului cu propunere de "terminare a urmaririi penale".Desi am depus si la Parchet o cerere pt.a afla care mai este stadiul dosarului,nu am primit raspuns.Mentionez ca de la data depunerii plangerii penale si pana in prezent au trecut mai mult de 2 ani!! timp in care s-a facut o expertiza,s-a constatat lipsa unei sume mari de bani 160000 lei dar nu s-a luat nici o masura de punere sub sechestru a bunurilor fostului admin.desi am depus o cerere la politie in acest sens
Intrebarea este : exista temei legal prin care Parchetul este obligat sa raspunda care este stadiul dosarului penal si ce demersuri mai poate face asociatia in acest caz,avand in vedere ca a trecut atat de mult timp ?
Multumesc

Buna ziua,
Am pierdut un proces civil la apel.Prin sentinta definitiva sunt obligata sa platesc daune materiale.Care sunt modalitatile de plata.Trebuie sa apelez la un executor judecatoresc sau pot deschide un cont bancar pentru a depune suma de bani.Am contactat avocatul reclamantilor,cerandu-i sa -mi puna la dispozitie un cont pentru a face plata dar refuza sa raspunda.
Multumesc
Multumesc pentru raspuns.Si totusi conform Codului familiei cap.III,sectiunea a-II-a art.30- ''Bunurile dobandite in timpul casatoriei de oricare dintre soti,sunt de la data dobandirii lor,bunuri comune ale sotilor.Calitatea de bun comun nu trebuie sa fie dovedita.Orice conventie contrara este nula ''.Atunci ramane intrebarea legitima daca apartamentul este bun comun,nu sunt ambii soti proprietari sau coproprietari ?
Buna seara,
Intrebare - Cine poate fi legal presedintele unei asociatii de proprietari ?
Poate fi presedinte al asociatiei de proprietari orice proprietar care locuieste in blocul respectiv si este ales prin vot de adunarea generala ?
Ce se intelege prin '' proprietar '' ? Daca contractul apartamentului este pe numele sotiei(casatoriti legal ),sotul nu este proprietar si in consecinta nu poate fi ales presedinte al asociatiei de proprietari ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Buna ziua,
Fac parte din Comitetul executiv nou ales al unei asociatii de proprietari si am cerut expertiza financiar contabila pe o perioada de 3 ani prin angajarea unui expert contabil autorizat CECCAR si care a finalizat un raport prin care se semnaleaza un prejudiciu foarte mare adus asociatiei de vechiul administrator.Scara de bloc are datorii uriase la toate utilitatile(unele din ele sistate deja)
Care este calea legala pe care trebuie sa o urmam,ce anume trebuie sa facem noi, din comitetul executiv avand in vedere starea de colaps a asociatiei si din pacate nu ne permitem angajarea unui avocat .
Multumesc
Buna seara,
Multumesc anticipat pentru un raspuns concret la urmatoarea intrebare:asociatia de locatari a facut o cerere de chemare in judecata a unui locatar restantier incepand din oct.2010 si pana in dec 2013.(inregistrata in 22 mai 2014).Locatarul a facut intampinare cerand instantei anularea datoriilor aferente perioadei oct.2010 si pana in aprilie 2011,motavand prescriptia generala de 3ani.Este legal acest lucru ? Poate asociatia sa piarda acesti bani ? Pentru aceste datorii pot raspunde in solidar presedintele de asociatie si administratorul pentru ca nu a actionat in judecata in timp util pe locatatul rau platnic ?
Doresc pentru reprezentare in instanta un avocat bun,va rog ,cine cunoaste sa-mi recomande .Mentionez ca am pierdut un proces pt un teren si culmea dupa ce pierd procesul,am ramas in paguba de banii dati la avocat,pe taxe de timbru,si mi se cer si daune morale !!!!!!!!!!!!!