avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Activitate Draghia

Activitate Draghia

Răspuns la discuția Taxe PFA
Revin cu o intrebare: PFA-ul a fost infiintat in Ianuarie 2014 -venitul se determina pe sistem real. Vreau sa schimb obiectul principal de activitate in 4329 (Alte lucrari de instalatii pentru constructii- am diploma de inginer constructii civile). Acest obiect de activitate este trecut in lista cu norme de venit
Doresc sa stiu daca se poate realiza aceasta modificare sistem real-norma de venit in cursul anului ,implicit cand va avea efect din punct de vedere al platilor catre stat acest lucru? (trebuie sa astept sfarsitul anului sau are efect imediat in urma cererilor/declaratiilor in cauza)
Multumesc!

Răspuns la discuția Taxe PFA
Multumesc frumos.

O dupa-amiaza placuta!
Discuție Taxe PFA
Buna ziua,

Am un pfa infiintat in Constanta, cod CAEN 7112, calcularea impozitului in mod real, urmeaza sa semnez un contract de colaborare cu o societate care doreste sa-i tai factura lunar de 3300 Ron.
Mentionez ca nu sunt angajat cu CIM in alta parte si sunt obligat sa platesc si CAS-ul.

Dand la o parte din acesti bani toate taxele catre stat si anume (CAS 26.3%, CASS 5.5%, impozit pe profit 16%) cu cati bani raman lunar din cei 3300 RON?

Multumesc pentru ajutor.

Toate cele bune!
Multumesc pentru informatiile furnizate!

Tot respectul!

Mircea D
Buna ziua,

Detin un PFA pentru care nu am platit CAS de la inceputul anului deoarece am fost si angajat in acelasi timp. Momentan sunt fara contract de munca de aproximat 3 saptamani cu perspectiva ca de la 1 Mai sa semnez un nou contract de munca.

In aceasta situatie sunt obligat sa platesc CAS pentru aceste 3 saptamani, in care nu am avut Contract de munca? Daca da, cum trebuie sa procedez.

Multumesc!

Cu respect,
Mircea D
Buna ziua,

Sunt pe cale sa inchei un contract de concesiune cu primaria X pentru un teren cu destinatia "pasune" pe o perioada de 49 de ani. In ce conditii, sau ce demersuri presupune sa fac pentru a schimba destinatia acestuia din "pasune " in "pomicol". Am absolut nevoie ca acest teren sa aiba destinatia de pomicol.

Multumesc!
Discuție Ajutor Somaj
Buna ziua,

Pe data de 1 iulie imi va expira contractul de munca incheiat pe perioada determinata. Pentru a aplica pt un ajutor de somaj conform legii trebuie sa indeplinesc cumulativ urmatoarele aspecte:
Art. 34.
(1) Somerii prevãzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiazã de indemnizaţie de şomaj dacã îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergãtoare datei înregistrãrii cererii;
b) nu realizeazã venituri sau realizeazã, din activitãţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţã, în vigoare;
c) nu îndeplinesc condiţiile de pensionare, conform legii;
d) sunt înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncã în a cãror razã teritorialã îşi au domiciliul sau, dupã caz, reşedinţa, dacã au avut ultimul loc de muncã ori au realizat venituri în acea localitate.

In cazul in care detin un PFA cu un venit lunar impozabil in valoare de 800Ron, ma pot incadra pt a obtine ajutor de somaj. Care este valoare indicatorului social de referinta? Fata de ISR raportez venitul brut sau net ?

Multumesc!

O zi frumoasa!
Răspuns la discuția Cheltuieli eligibile PFA
Kind reminder!
Răspuns la discuția Cheltuieli eligibile PFA
Va multumesc pentru informatii.

Va rog sa ma ajutati si cu urmatoarea informatie.

Voi trece in Jurnalul de incasari si plati, informatiile de pe cele doua facturi (telefon +masa) si inca o data informatiile in Registrul Inventar in ordine cronologica ?

Toata stima!
Buna ziua,

Detin un pfa, cod caen 7112, doresc sa achizitionez un telefon la liber pentru a ma ajuta sa-mi desfasor activitatea. Pot deduce aceasta cheltuiala din venitul estimat ?

Acelasi lucru si pentru o masa achizitionata deja pe PFA.

Va Multumesc!