avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Activitate malacu79

Activitate malacu79

Răspuns la discuția Formular A1 necesar sau nu ?
Ce sanctiuni atrage pt angajator daca a detasat angajati in strainatate (Franta!) fara obtinerea formularului A1? Cum se poate verifica acest lucru? Ce riscuri implica de asemenea pentru angajati, lucrul in strainatate fara formularul A1? Suntem in ilegalitate?
Răspuns la discuția Modificarea CIM prin ROI
Nesemnarea de catre angajat a ROI atrage sanctiuni pentru angajator? Normal ar trebui semnat in primele zile de angajare...
Angajatorul este obligat sa plateasca transportul angajatului detasat in strainatate, la intoarcerea in tara, daca acest lucru este stipulat prin anexa la CIM, chiar daca angajatul a demisionat?
Răspuns la discuția Neplata salariului in Grecia
A-ti muncit cu acte?
Sunt obligat sa raman detasat in strainatate, daca am inaintat demisia angajatorului cu acordarea preavizului de 20 de zile?
conform CIM data platii salariului este data de 10 a lunii urmatoare; Angajatorul a emis aceasta decizie , unilateral, prin care modifica data platii salariului in 15 a lunii. Poate fi invocat motiv de incetare a CIM, din partea angajatului, fara acordarea preavizului?
In fisa de misiune pe care am primit-o nu este scrisa adresa unde suntem cazati, cu toate ca in anexa la CIM apare "cazarea este asigurata de catre angajatorul unde suntem detasati". Trebuie de asemenea sa fim inregistrati la prefectura pe raza unde locuim (in Franta exemplul nostru).
Răspuns la discuția Detasare pe baza formularului A1
La 3 luni dupa ce a fost detasat in strainatate, angajatul nu are dreptul sa primeasca o copie dupa formularul A1?
Ce acte trebuie sa dea angajatorul angajatilor in momentul cand au fost detasati in strainatate, mai preis in Franta? In afara de actul aditional la CIM si fisa de misiune? formularul A1 cine trebuie sa -l obtina?
In CIM se precizeaza data de x a lunii. Angajatorul a emis o decizie, prin care informeaza angajatii ca data platii salarului va fi data x + 5 zile. Aceasta este contrar Codului muncii, care specifica ca orice modificare a CIM, se face cu acordul partilor!

Aceasta poate cauza demisia la zi a angajatului, prin nerespectarea clauzelor din CIM?