avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Activitate jvg

Activitate jvg

Buna ziua.
Eu si fratele meu, casatoriti amandoi, dorim sa cumparam un apartament din banii donati de parintii nostrii. Vrem sa excludem sotul / sotia din contractul de vanzare. M-ar interesa sa stiu daca putem face contractul doar pe numele noastre, fara ca parintii sa faca, la randul lor, contract de donatie a banilor catre noi.
Putem dovedi doar cu extrasul bancar ca am primit banii de la parinti.
Poate fi atacat ulterior acest contract(in caz de divort, de ex, banii nefiind castigati in timpul cadatoriei niciunuia dintre noi).

Va multumesc

Violeta G
Buna seara,
1. Doresc sa infiintez o firma care va avea ca obiect de activitate servicii turistice. Trebuie sa fie o agentie de turism (detailista), sau poate fi orice firma care are in obiectul de activitate "servicii turistice"?
2. Care este codul CAEN pe care sa-l trec in Reg Comertului?
3. Pot incasa si valuta?
4. Daca sunt actionar unic, care este modalitatea de a beneficia de banii (profitul) firmei?
5. Influenteaza in vreun fel ca mai sunt angajata cu norma intreaga in alta parte?

Multumesc frumos,

Răspuns la discuția Concediu fara plata dupa CIC
Buna seara,
Multumesc frumos pt raspunsuri.
Mai am o intrebare: in ce conditii sotul nu poate intra in CIC in ultima luna? Exista asa ceva? Banuiesc ca nu toti tatii intra in concediu in ultima luna pana la implinirea a 1 an de catre copil...
Poate functie de conducere...
Multumesc
Buna ziua,
Am solicitat concediu fara plata dupa ce copilul a implinit 1 an. Am anuntat angajatorul, iar aceste mi-a dat o decizie de incetare a suspendarii contractului de munca. Stiu ca imi tb si o decizie de intrare in concediu fara plata conform legii.... - inca nu am intrat in posesia ei...
Problema este ca eu am primit indemnizatia pe ultima luna, copilul a facut 1 an pe 12 aprilie, iar Agentia pt plati solicita sa returnez acesti bani(pe ultima luna) cum ca sotul nu a stat in concediu crestere copil, eu nu m-am intors la serviciu...etc
Care sunt conditiile ca sotul sa stea in CCC in ultima luna (intreb ca sa stiu, oricum este tarziu; poate nu indeplineste aceste conditii!).

Ce trebuie sa fac eu acum?

Cu multumiri,
JVG

Buna ziua,

Referitor la punctul 3, care ar putea fi programul de lucru in cazul in care revin la serviciu la implinirea 1 an a copilului si inca alaptez?

Si mai am o intrebare:
- Daca revin la serviciu la implinirea 1 an de catre copil (pt ca asa am optat, iar tatal nu poate ramane acasa), indemnizatia o primesc incepand cu prima luna in care revin la serviciu?

Dar daca dupa 2 luni de cand m-am intors la serviciu trebuie sa revin in CIC (fara plata) pana la implinirea 2 ani de catre copil, se poate acest lucru?
In ce conditii?

Multumesc frumos,
4. Daca solicit ccc de la 1 an la 2 ani, (avand in vedere ca am optat pt ccc de 1 an) pot sa revin la serviciu mai devreme de implinirea varstei de catre copil?
Buna seara,
1. Pe 12 aprilie copilul implineste 1 an si ar trebui sa revin la serviciu(asa am optat). La ce data o pot face, avand in vedere de 12 aprilie e sambata?

2. Daca ma intorc la serviciu, iar dupa o luna doresc sa revin in ccc o perioada de... se poate?
Banuiesc ca se suspenda stimulentul. Asigurarile sunt in continuare platite?

3. Se poate reduce programul de lucru in baza vreunei legi? Macar pt primele luni de la intoarcerea la serviciu?

Multumesc anticipat
Buna ziua
Sunt in ccc pana la 1 an, dar as dori sa raman acasa pana la 2 ani. Stiu ca tb sa solicit acest lucru in scris la angajator si urmatorul an este considerat concediu fara plata.
Daca imi deschid un PFA si realizez venituri (independent de angajator), pot beneficia de stimulentul de insertie?

Multumesc
JVG