Buna ziua,
Sunt din Cluj,eu lucrez la o firma care are sediul in Maramures si in ziua de 1 Mai
ne-a adus program normal la lucru.In momentul cand a venit sa-mi faca casa de marcat la terminarea celor 8 ore de lucru am avut tupeul sa o intreb pe patroana cum ni se plateste ziua de azi 1 Mai care este libera legal si mi-a dat raspunsul ca eu sunt la privat nu la bugetari.In momentul cand i-am spus ca eu din cate stiu si privatul are aceleasi legi pentru zilele legale libere nu mi-a dat nici un raspuns si vreau sa stiu cum pot afla ce pot face ca sa aflu cum este cu aceste zile legale si libere.Unde pot afla care este programul de functionare a acestui punct de lucru?
Trebuie declarat programul de lucru in sarbatorile legale libere sau nu si unde trebuie declarat? Daca in CIM am semnat contractul cu program de 8 ore/zi ,40 ore/ saptamana si un spor de weekend de 5 lei /luna, in momentul in care imi aduce pontajul la semnat ce trebuie sa fac daca nu imi sunt trecute si zilele de weekend in care am lucrat, pot refuza semnarea pontajului? Ce am de facut cu zilele legale libere care nu ne sunt acordate?