avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate Andrej2014

Activitate Andrej2014

Buna ziua, tatăl meu care a decedat acum 9 luni avea o mașina înmatriculata pe numele lui. Moștenitorii suntem 4, mama , cei doi frați ai mei și cu mine. Am încheiat dezbaterea succesiunii acum și avem certificatele de moștenitori. Nu am făcut niciun fel de partaje sau donații , masa succesorala s-a împărțit conform legii. Acum am vrea sa vindem acea mașină care nu se mai folosește. Cum să procedam? Mulțumesc !
Mulțumesc mult tuturor pentru clarificări! As vrea sa mai întreb, dacă după dezbaterea succesiunii se face acel act de partaj prin care mama si fratii imi cedează mie acea casă, ea va fi considerată tot “moștenire”? Sotul meu are vreun drept asupra ei fiind primită in timpul căsătoriei? In cazul in care soțul imi va fi supraviețuitor, casa o vor moștenii doar copiii sau si soțul va avea drepturi asupra ei? Ideea este că mama dorește ca acea casă sa fie moștenită in final doar de cei doi copii ai mei, care sunt acum majori si necăsătoriți. Mulțumesc mult de ajutor!
Mulțumesc pentru răspuns! Pe lângă acea casă, există si alte bunuri care vor face obiectul succesiunii. Mama si fratii mei pot renunta de la început in favoarea mea doar la acea casă si apoi eu să o vând copiilor? Sau doar la final după dezbaterea succesiunii? Mulțumesc!
Buna ziua, tatăl meu a decedat in Feb 2019 si acum, împreună cu mama si cei doi frați ai mei, trebuie sa facem succesiunea. Tatăl si mama aveau in proprietate o casă pe care mama, fratii mei si cu mine suntem de acord sa o trecem pe numele celor 2 copii ai mei. Cum trebuie procedat încă de la începutul deschiderii succesiunii? Imi puteți recomanda un notar bun in Sectorul 3? Mulțumesc
Presupun că la un notar, nu? Nu mă pricep deloc la aceste lucruri. Mulțumesc!
Buna ziua, am achiziționat un apartament pe numele meu, înainte de căsătorie. Acum am un copil de 18 ani si sunt căsătorită. Dacă eu decedez, cine va fi moștenitorul acelui apartament? Doresc ca numai copilul sa fie moștenitorul. Ce ar trebui sa fac acum , ca sa ma asigur că numai copilul va mosteni acel apartament? Mulțumesc
Bună ziua,
În primul rand sper ca prezint aspectul de mai jos în locul potrivit, nu am stiut unde se incadrează. Dacă nu am nimerit, vă rog frumos, daca stie cineva unde să-l postez.
Nu mă descurc cu următorul aspect : copilul meu, minor, este membru al lotului national de tenis de camp sub Federatia Romana de Tenis (FRT). Are aceasta calitate de mai multi ani. În tot acest timp, FRT l-a obligat (sub amenintarea excluderii din lot) sa efectueze analize medicale din 6 in 6 luni, la Institutul de National de Medicina Sportiva, PLATITE DE FRT, lucru bun deoarece starea de sanatate a unui sportiv este extrem de importantă.
Copilul meu a efectuat toate aceste circuite, la timp, este sanatos, a primit viza, etc. Pentru toate aceste circuite am primit, de la FRT, o copie după avizul medico-sportiv pe care FRT îl ridica de la Institut si care contine informatii despre starea de sanatate a sportivului+recomandari pentru imbunatatirea performantelor
De anul trecut conducerea FRT s-a schimbat, prin urmare si antrenorul federal responsabil de lot este alta persoana. Aceasta persoana, de anul acesta, refuză sa elibereze copii dupa aceste avize medico-sportive tuturor sportivilor și a dat instructiuni Institutului (desi sunt structuri separate) sa nu elibereze nici ei copii pentru sportivi.
Este legal acest lucru? Chiar dacă FRT plateste aceste analize si ei pastrează originalele eliberate de Institut, sportivii nu au dreptul la copii, la cerere, mai ales că sunt minori? Sau Institutul nu este obligat să elibereze copii sportivilor, dacă acestia solicită direct la ei? Este acest lucru reglementat pe undeva, prin lege?
Nu am stiut unde sa ma adresez, multumesc tuturor celor care ar putea sa ma ajute cu aceasta problemă.
@tudorvaleriu
@trandafir2
Vă mulțumesc mult pentru informații!
Teoria pare foarte clară, probabil practica o să mă "omoare" când voi ajunge la ghișeele respective :((
Mulțumesc!

Dacă sunt trecută "împuternicit" pe un alt cont bancar, dobânda acelui cont e considerată ca sursă de venit pentru mine?
.... :D
Acea contribuție de 47 ron/lună este unică pentru toate persoanele?
Tot citind pe site-ul CASMB despre cum să procedez să închei contractul am întâlnit un formular pentru persoane nesalariate, in care la pct E3, dacă nu ma însel, baza de calcul a contributiei era venitul obtinut din dobanzi. Tot acolo mai era precizat că la sfarsitul fiecarui an financiar trebuie depuse documentele care arata suma efectiv incasata pentru a putea fi calculate regularizari la plata contributiei.

Așa se numeste formularul
"DECLARAŢIE*
Privind obligaţiile de constituire şi plata la Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de
Sănătate datorate de alte persoane decât cele care desfăşoară activitate în baza unui contract individual de muncă"

..."cunosc obligativitatea depunerii la închiderea exerciţiului financiar anual a documentelor justificative privind veniturile efectiv realizate în vederea regularizării obligaţiilor de plată, cu excepţia situaţiilor de la punctul E6, E7, F şi G;"


Mulțumesc!