avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Activitate viomusicstudio

Activitate viomusicstudio

Răspuns la discuția Mostenire si pensia de urmas
.
Salut! Am handicap gradul I cu insotitor permanent, beneficiez de indemnizatie handicap, indemnizatie insotitor, ajutor de 500 lei (stau in Bucuresti a fost dat de dna Gabriela Firea) si pensie urmas in urma decesului parintilor. Bunica mea a decedat acum 2 ani, a ramas in urma ei o casa la curte pe care o mostenim eu si fratii mamei (3 mostenitori in total). Casa se va vinde iar banii vor fi impartiti in mod egal. Imi va afecta in vreun fel pensiile? Ma gandesc la cea de urmas mai mult, stiu ca nu ai voie sa ai si pensie si alt venit.
Va salut! Are ceva daca nu ridic talonul de pensie? Mentionez ca am o pensie de urmas (dupa mama si tata) definitiva deoarece am handicap locomotor. Pensia o iau pe card si avand in vedere situatia actuala nu m-as mai risca sa deschid usa postasului care merge din casa in casa. Multumesc!
Multumesc frumos!
Si se aplica prevederile contractului colectiv de munca?
Au zis ca o inchid. Dar cred ca se va radia,
Salut! Intreb pentru un prieten. Situatia lui este urmatoarea si anume, lucreaza la o firma care se va inchide aici in Romania (aici dau oamenii afara) si se va muta in Polonia. Din pacate prietenul meu are o problema medicala (necesita o operatie) si ar dori sa stie ce se intampla daca la caz firma se va inchide cat timp este el in concediu medical, daca poate fi dat afara? Adica fara sa ii mai dea acele salarii compensatorii sau cum se numesc.
Care sunt pasii exacti care trebuiesc urmati?
Va salut! Stiu ca s-a mai discutat dar sunt topicuri mai vechi. S-a mai schimbat ceva intre timp?
Sunt persoana cu handicap locomotor, locuiesc la et 8 iar scarile sunt in bloc. Afara sunt putine si rare (pe drumul pana la bloc). si se pot trece cu carutul usor.
Sunt obligate asociatiile de locatari sau nu sa faca rampa? Care sunt pasii pe care ar trebui sa-i urmez? Usile liftului se pot modifica? Nu se pot inchide cand intrii cu carutul in el. (sunt din cele obisnuite care le inchizi manual). Costurile cine le suporta, eu? Multumesc!
Răspuns la discuția Virare pensie urmas pe card
Multumesc! Aveti idee il pot completa acasa sau trebuie dus la banca?