avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Activitate ramses2

Activitate ramses2

Buna ziua,

Am probleme cu accesul in garajul -proprietate din cauza a doua firme ce au inchiriat un spatii comerciale, in imobilul ce se afla construit pe hotar cu garajul meu. Langa garaj se afla in continuare si locuinta mea. Aceaste firme sunt - una de reparatii automate cafea si alta de croitorie, ambele desfasurandu-si activitatea incalcandu-mi astfel dreptul de folosinta a imobilului , accesul in locuinta si in garaj . Am facut nenumarate demersuri la politia comunitara, care de cele mai multe ori nu au echipaje sa se deplaseze in teren , vin f tarziu cand deja cei ce imi blocheaza garajul pleaca.
Am facut demersuri la politia rutiera am explicat ca strada are o latime mai mica de 6 m si nu poate fi posibila stationarea conform legislatiei rutiere.Alteori politia a venit si a constatat ca in acea zi in intervalul orar de la ...la, nu a parcat nimeni in fata garajului meu, dar culmea ei au venit intro zi nelucratoare... Cum se poate anula autorizatia de functionare pentru blocarea accesului in locuinta ? Exista vreo baza legala in acest sens? Va rog sa ma ajutati cu sfaturi .Mentionez ca firmele sunt societati comerciale - srl.Pot cere anularea autorizatiei de functionare pentru lipsa folosintei imobilului proprietate primariei in instanta, sau sa dau in judecata proprietarul imobilului pe raspundere civila delictuala? Va multumesc.
Buna ziua ,
Copilul fiind nascut in anul 2008, prevederile legale aplicabile sunt Codul Familiei si vechiul Cod Civil.
Actiunea in stabilirea paternitatii din afara casatoriei se introduce in mod firesc impotriva pretinsului tata.Termenul introducerii actiunii - actiunea in stabilirea paternitatii din afara casatoriei se poate porni in termen de 1 an de la nasterea copilului - art. 60 alin.1 Codul Familiei
.Asadar intrucat mama nu a promovat actiunea in stabilirea paternitatii in termenul de 1 an de la nasterea acestuia, actiunea va fi respinsa in instanta ca fiind prescrisa.Testul Adn nu o va ajuta pe mama pt a pretinde acordarea intretinerii atat timp cat nu mai este in termenul legal in vederea stabilirii paternitatii.
Buna seara,

Este regretabil ceea ce vi s-a intamplat, insa pt ca un avocat sa va poata ajuta trebuie si dvs sa ajutati avocatul cu probe in apararea dvs.
Desi sarcina dovedirii vinovatiei apartine procurorului dvs trebuie sa puteti demonstra ca ati fost constransa prin santaj de patroana sa va imprumutati la banca ( martori, inscrisuri cum ar fi dovada faptului ca firma era in faliment - nr dosar pe rolul instantei de judecata , precum si faptul cum ati putea dovedi intelegerea dvs cu patroana vis a vis de imprejurarea ca dvs v-ati imprumutat la banca pt a va pastra locul de munca- fapta fiind santajul patroanei )
Daca ma sunt si alte studente in situatia dvs ar fi bine sa le nominalizati ca martori in apararea dvs. asa incat sa incropiti cat de cat o aparare si trebuie mers la parchet impreuna cu un avocat care sa va apere, nu cu unul din oficiu ! Succes.
Pentru a ma putea executa silit ar fi trebuit sa ma dea in judecata pentru obtinerea unui titlu executoriu intrucat contractul de overdraft nu constituie titlu executoriu. Ca urmare, societăţile bancare, în vederea recuperării creanţelor, au de urmat procedura de drept comun, acţionarea în instanţă a debitorilor pentru obţinerea unei hotărâri definitive .Pe portal just m-am uitat si nu figurez cu vreun dosar .Va multumesc pt raspunsuri gi-jane2.O zi frumoasa.
Multumesc pt raspuns minione,
As dori sa va scriu ca banca daca ar fi avut pe ce sa puna poprire ar fi facut-o inlauntrul celor 3 ani calculati de la data cand datoria a devenit scadenta, insa nu a putut popri din lipsa de bunuri mobile - salariu de ex. Mentionez ca ultima plata am efectuat- in oct 2010 iar in nov nu am mai avut bani pt a plati (in sept 2010 am fost disponibilizat de la unitate ).Dupa umila mea parere creanta bancii este prescrisa .O zi frumoasa !
Multumesc gi-jane 2 pt raspuns.
Insa daca observati este vorba de o notificare a bancii care ar putea intrerupe prescriptia extinctiva ( dupa unele pareri ); notificarea este un act de procedura civil, iar comunicarea actelor de procedura se face potrivit reglementarilor vechiului Cod de Procedura Civila, in care pe la art 86 alin.3 se arara ca : In cazul in care comunicarea potrivit alin 1nu este posibila, aceasta se face prin posta, cu scrisoare recomandata cu dovada de primire ( adica semnatura mea ! ).sau prin alte mijloace ce asigura transmiterea textului actului si confirmarea primirii acestuia.Dupa noul Cod de Procedura Civila comunicarea actelor de procedura avand o reglementare diferentiata fata de vechiul cod.
In ceea ce priveste intreruperea prescriptiei extictive aceasta in baza art. 16 din Decretul nr. 167/1958 actul normativ aplicabil la data scadentei datoriei - anul 2010, precizeaza care sunt cazurile in care se intrerupe prescriptia :
- recunoasterea datoriei de catre cel in folosul caruia curge prescriptia, cererea de chemare in judecata si actul incepator de executare.
Intrebarea mea se referea la aspectul daca notificarea este un act incepator de executare in acceptiunea Decretului nr. 167/1958.Am inteles din exprimarea dvs. ca numai actele de executare ar fi fi in masura sa intrerupa prescriptia. Va multumesc pt amabilitate de a-mi raspunde si timpul acordat.
Buna ,
Cine elibereaza adeverinta de grupa 2 de munca in cazul unui fost membru CAP, daca firma a fost radiata in 2013? Mentionez ca firma de lichidare care a radiat firma agricola afirma ca arhiva acestei cap a luat foc . Ce este de facut ? #-o
Buna ,
Am inchieiat un contract de overdraft- descoperire de cont- cu Banca cand eram salariat.In anul 2010 in luna august am fost disponibilizat.Din luna octombrie 2010 nu am achitat niciun ban , pentru ca nu am mai avut. Banca m-a sunat , mi-a trimis notificari.Precizez ca in tot acest timp nu am avut conturi bancare si nici bunuri mobile sau imobile , chiar nici salariu.Aceste notificari au fost trimise prin posta dar nu am semnat de ele. intrebarea mea este aceste notificari au intrerupt prescriptia ? Creanta bancii e prescrisa sau nu ?
Si mai ales daca s-ar fi prescris, la ce data a intervenit prescriptia ?
De asemeni daca dupa data prescrierii pot avea in proprietate bunuri sau imi pot deschide un cont bancar fara teama de a fi executat?
Va multumesc