BUNA.
In 1991 a decedat tatal meu. In 1992 am facut succesiunea si s-a inpartit cladirea 1/2 eu 1/2 mama iar terenul din curte mi-a revenit mie. Nu avem carte funciara nici titlu de proprietate. Succesiunea s-a facut pe baza unei adeverinte de la primarie. In 1992 nu se emisese titluri. Suprafata din actul de la primarie este 1601 mp. In aceasta luna vecinul m-a chemat in instanta pt ca nu are suprafata din acte, eu avand 1630 mp masurati de o firma de cadastru. Avand in vedere ca masuratorile ininte se faceau mai empiric nu ma incadrez in cei 2% diferenta ca sa nu fiu nevoit sa mut gardul? Gardul este facut in urma cu 60 ani cu fostul propietar . Actualul propietar este al treilea . Al doilea l-a mostenit ( act vanzare cu clauza) in 1994 dupa decesul propietarei si l- vandut actualului propietar in 1997. Exista pomi de 100 ani care delimiteaza propietatea.Schimbarea propietarilor s-a facut fara masurarea terenului.
Buna ziua!
Am lucrat la Filatura Oltenita din 11.06.1980 pana in 23.11.1998 cand s-a inchis. Posed o adeverinta de grupa 2-a eliberata de Lichidatorul judiciar care a detinut arhiva pana in 2011 eliberata in 2010. Pt grupa 2-a are urmatoarea formulare:
"Nominalizarile meseriilor,a functiilor si valoarea procentuala de incadrare in gr 2-a de munca au fost facuteprim Hotarirea Consiliului de Administratie nr. 3565 din 02.09.1991 pe baza Ordinului MMOS nr. 50/90.
Temeiul juridic al incadrarii in gr. 2-a de munca:
-OrdinulMMOS nr. 50/90 ,art.3,6 si7,anexa 2,pct 165
-Ordinul MMOS nr. 125/1990, anexa 2, poz 116 "
Este buna aceasta incadrare juridica?
Am lucrat ca electrician intretinere si reparatii utilaje filatura. 100/100 numai in sectia de productie.
Am un apartament la bloc.Instalatiile electrice sunt facute prin sapa apartamentului de deasupra. Asa se faceau blocurile . Vecinul de sub mine vrea sa sparga sapa la mine in casa ca sa-si repare instalatia. Am parchet si gresie pus.Se poate sa-mi strice pardoseala ca sa-si repare instalatia? Eu mi-am refacut instalatia si am facut-o pe la mine prin casa. Vecinul de sub mine nu ar trebui sa faca la fel.?Acum cand i se strica instalatia vine mereu si imi strica pardoseala?
Sunt nascut pe 24.11.1958 .Am lucrat 18 si 6 luni grupa 2-a (100%) Filatura de bumbac Oltenita,9 luni somaj si 19 ani fara grupa (actualul loc de munca) . Cand ma pot pensiona si in ce conditii? Modifica ceva Legea NR. 221/27.07.2018 ?Multumesc.
Reducerea ptr grupa 2-a nu este 4 ani si 6 luni?
Aceasta reducere nu se poate cumula cu vechimea sa dea 43 ani?
Se poate un raspuns mai elaborat?
Multumesc
Sunt nascutpe 24.11.1958 .Am lucrat 18 si 6 luni grupa 2-a (100%) ,9 luni somaj si 18 ani fara grupa (actualul loc de munca) . Cand ma pot pensiona si in ce conditii? Multumesc.
Mama si-a pastrat doar 1/2
In 1992 nu erau titluri de proprietate succesiunea s-a facut pe baza unei adeverinte de la primarie.Eu asta intreb acum nu trebuie titlu sau cui trebuie sa ma adresez ?