avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Activitate CryTeK

Activitate CryTeK

Răspuns la discuția Amenda penala Luxembourg
Va multumesc foarte mult! Nu mi-a trecut prin cap sa apelez la ambasada lor din Romania, eu aveam intentia ca in ultima faza sa apelez la ambasada Romaniei din Luxembourg. O sa revin cu un raspuns, nu se stie niciodata cand altcineva o sa aiba astfel de probleme.
Buna seara! Revin pe forumul acesta cu o problema delicata a socrului meu. Acesta este sofer de tir si acum cateva luni a avut o intamplare destul de ciudata in Luxembourg, intr-o benzinarie. Era in pauza de 45 de ore, in weekend si a observat ca niste "persoane" romane furau motorina de la un alt tir stationat langa. Acestia l-au amenintat cu moartea, iar de frica a plecat cu tirul, atingand doua masini parcate. La cativa km a oprit o masina si a rugat sa sune la politie, acestia au venit, au constat si faptul ca a mers cu cardul tahograf oprit si avand acoolemia peste limita legala.

Timpul a trecut, acasa au venit 2 citatii, iar ieri a venit hotararea judecatoreasca definitiva in care este obligat sa plateasca o amenda penala. A fost la un avocat, acesta explicandu-i ca acea amenda se poate plati la Trezoreria din Luxembourg.

Intrebarea mea este: exista vreun cont bancar unde se pot plati aceste amenzi? In hotarare este doar un numar de telefon de la parchet, fara niciun alt detaliu. Nu e ca si cum ne-am permite sa mergem in Luxembourg in fiecare zi. Problema este delicata si destul de urgenta, tinand cont ca este o amenda penala. Eu am incercat sa caut cateva detalii, dar sistemul lor juridic ma depaseste.

Va multumesc!
Nu este chiar ca-n filme... cu probe adn, cu raze ultraviolet, cu aparate SF s.a. Faceti o plangere la politie pentru amenintare, indicati in plangere persoana care considerati ca a savarsit infractiunea, aduceti ca proba scrisoarea respectiva si.. asteptati sa-si faca treaba organele de cercetare penala.

Folositi bani aiurea pe detectiv particular... ati spus ca persoana respectiva "face pe redusul mintal". Pai este sau nu este? Are un tutore? Nu exista optiunea "a face".
condamnat adica o sa fac inchisoare???

Pentru infractiunea respectiva pedeapsa este inchisoarea de la 6 luni la 2 ani. Aici decide numai judecatorul ce o sa primiti. Ca sa va raspund, da... inchisoarea este o varianta. Angajati-va un avocat, o sa aveti nevoie si incercati sa evitati scuze de genul. Noi nu v-am crezut, ei nu o sa va creada.
Răspuns la discuția Poate fi fapta penala?
Nu m-am referit la prostitutie, m-am referit la art. 213 din NCP. Sper ca e de la sine inteles ca exista un proxenet in spatele doamnelor de inalta societate.
Răspuns la discuția Poate fi fapta penala?
De unde aveati dvs. acele informatii despre persoanele care se prostitueaza? Dvs. ati comis o infractiune penala daca stiati ca anumite persoane exercita niste fapte ilicite si nu ati facut plangere.
Deci daca e condamnat va primi cam 6 luni in plus, nu / ? daca nu ar avea cazier ar primi cu suspendare? amenda penala?

Vi s-a spus mai sus care sunt termenele. Fratele dvs. a amenintat procurorul savarsind infractiunea de ultraj judiciar. Dupa cum spune art. 279 NCP, al. 1
ale cărei limite speciale se majorează cu jumătate.


Pentru infractiunea de amenintarea pedeapsa este de la 3 luni la un an sau amenda. Daca adunati jumatate fiecarei limite o sa primeasca o pedeapsa cuprinsa intre 4 luni jumatate si un an jumatate. Nu avem de unde sa stim cat va primi fratele dvs.

Oricum, nu stiu ce a gandit el cand a scris scrisoarea respectiva. Credeti-ma, e mai bine sa ramana acolo, tinand cont ca a ajuns sa ameninte procurorul. Un om nevinovat nu doreste moartea nimanui.
Domnule, stiu ca in ziua de azi un pumn nu mai inseamna nimic pentru anumite grupuri, dar este foarte serios ceea ce ati comis. Ati comis o infractiune penala, ultimul lucru care va intereseaza acum ar fi amenda administrativa.

Art. 193 din NCP:

Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.


Angajati-va un avocat, incercati sa va impacati neaparat cu partea vatamata. Luati totul in serios.
Răspuns la discuția 10 ani de inchisoare.
Cu recursul in casatie probabil s-a vrut sa se mai traga de timp... insa nu inteleg de ce, acolo nu se judeca pe fond. Nu avem de unde sa stim.

E ceva sigur ca s-a cerut un recurs?

Răspuns la discuția L 85/2006 in limba engleza
Nu o sa gasiti asa ceva. Trebuie sa traduceti dvs.