Buna ziua,
In perioada cat am beneficiat de concediu pentru copil conform legii 19/2020 este legala concedierea?
Motivarea deciziei de concediere este reducerea volumului de activitate cauzate de Covid.
Mentionez ca mai aveam 2 zile pana la expirarea zilelor libere conform legii 19 cand am primit notificarea.
In acelasi timp ceilalti colegi din departament au intrat in somaj tehnic prin rotatie,iar in urmatoarea perioada, teoretic,trebuie sa se intoarca o colega din concediu crestere copil, pe acelasi post.
In ultimele luni au fost angajate persoane noi in departamentul de vanzari.
Aceasta decizie a fost luata fara o evaluare a indeplinirii sarcinilor de serviciu.
Pot contesta o asemenea decizie?
Multumesc
Buna ziua
se poate face contestatie pentru repartizarea unui masterand la taxa in conditiile in care are dreptul la loc bugetat?
Primul an a fost bugetat, anii de studiu din timpul facultatii sunt in regim de taxa, la o facultate cu locuri doar la taxa.
Declaratia pe proprie raspundere privind anii efectuati la buget este depusa din anul I la dosar.
Care sunt termenele si procedurile ? daca se mai poate face ceva
Buna ziua
Am plecat de la un angajator cu demisia la zi, cu acordul partilor dupa o discutie in prealabil.
Pe decizia de incetare am semnat ca nu mai am pretentii financiare.Problema este ca fostul angajator imi aduce acuze de furt, indirecte.
Exista vreun suport legal pentru a impiedica sa faca astfel de afimatii?Ca re ar fi demersurile.
Nu exista nici o inregistrare contabila a incasarilor respective, decat un registru de casa in excel care poate fi modificat oricand si de oricine.
Este o practica, aceleasi acuze fiind-ule aduse si altor colegi care au plecat si inainte si dupa.
Buna ziua,
Un contract a fost incheiat cu data de 20.10 iar celalalt inceput cu data de 23.10.2014, cele 3 zile sunt considerate intrerupere, este necesar sa platesc la casa de sanatate?
Multumesc
Buna ziua,
Nu exista nici un cadru legal prin care copii bolnavi,cu afectiuni de sezon, sa nu fie primiti in colectivitate.
Conducerea unitatii refuza sa ia decizii.
Cadrul medical din fiecare unitate nu are competenta de a refuza prezenta unui copil?
buna ziua
o persoana care a facut 11 clase(in Romania) si apoi a intrerupt are dreptul de a-si continua studiile in Romania in conditiile in care a renuntat la cetatenia romana in favoarea celei austriece?
Si ce acte sunt necesare daca raspunsul e afirmativ?
Multumesc