avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Activitate Oceania

Activitate Oceania

Poate un mandatar imputernicit prin procura notariala sa intocmeasca acte in numele mandantului si sa foloseasca o stampila cu semnatura? Este legala folosirea unei astfel de stampile? Pentru ca ea ar putea fi utilizata chiar fără acordul si stiinta persoanei a cărei semnătură este reprodusă.
In cuprinsul unei hotarari de guvern apare urmatoarea prevedere: "Beneficiarii (...) pot solicita ajutorul (...) in termen de 20 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari".
Care este ultima zi de depunere a cererilor daca HG a fost publicata si a intrat in vigoare in data de 15 septembrie 2023? 4 octombrie sau 5 octombrie?
Titlul X - Circulatia juridica a terenurilor (in prezent abrogat) din Legea nr. 247/2005 stabilea aceasta interdictie doar pentru litigiile care aveau ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate si legalitatea titlului de proprietate. Mi-ar fi de folos indicarea prevederilor legale cu privire la acest aspect. Cu multumiri anticipate!
Răspuns la discuția scrisoarea MMPS 382/MB//2000
Bună ziua! Îmi puteți trimite și mie, va rog, scrisoarea 382/2000? Adresa de e-mail este bornazc@yahoo.co.uk. Vă mulțumesc anticipat!
Sunt de fapt doua procese: unul pe fond si unul in recurs. Institutia este parat si respectiv intimat-parat.
Institutia publica, parte intr-un litigiu de munca, se desfiinteaza. Conform legii de desfiintare, drepturile si obligatiile instituiei care se desfiinteaza sunt preluate de o alta institutie. Este preluat patrimoniul si tot personalul.
Ce documente se inainteaza instantei in acest caz? Care este calea de urmat?
Problema mea este de fapt eventuala obligare a angajatorului la cheltuieli de judecata intr-un astfel de dosar. Vreau sa evit o astfel de situatie.
Angajatorul (tert poprit) poate invoca lipsa calitatii procesuale pasive intr-un dosar avand ca obiect contestatie la executare?
La promovarea unei actiuni in instanta pentru sporuri neacordate in sectorul bugetar se pot cere drepturile banesti pentru ultimii trei ani calculati de la data introducerea actiunii.
Cum se face calculul in cazul in care structura sporului a suferit modificari in aceasta perioada? Concret: un an din cei trei a fost stabilit in procent (50%), iar apoi actul normativ a fost modificat si sporul se acorda in clase de salarizare (17 clase).
Avand in vedere ca suma neta rezultata este diferita in cele doua cazuri, se poate cere in instanta acordarea sporului de 50% pentru primul an chiar daca la data introducerii actiunii forma actualizata a actului normativ nu mai pomeneste de spor in procente?
Multumesc tuturor!