avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters317434

Activitate ContSters317434

Buna ziua,

Mi s-a spus ca nu se poate executa si aceasta parte de document (pt ca este obligatia lui sa imi prezinte adev si nu a angajatorului ) ci doar sumele banesti restante.
Si pb ramane pt ca in acest caz in dec cand ar trebui sa prezinte urmatoarea adeverinta cum voi proceda?
Nu exista un cadru legal de pedepsire a nerespectarii unei hot judecatoresti mai ales ca el si-a luat obligatia sub semnatura in fata instantei.
Claudia-Elena Mardare a scris:

Buna ziua,
Adresati-va unui executor judecatoresc care sa puna in executare sentinta, inclusiv pe acest aspect!
O zi buna!

Buna ziua,

In urma unui proces de marire de pensie alimentara instanta de judecata l-a obligat pe fostul sot sa imi prezinte de 2 ori pe an la 1 iulie respectiv 1 dec adeverinte cu veniturile nete lunare. (deoarece am demonstrat ca veniturile lui nu sunt consecvente si pentru a se putea calcula daca vireaza sau nu pensia alimentara in cuantumul legal avand in vedere istoricul lui).
Aceasta horarare a fost consimtita atat de catre mine cat si de catre el in cadrul sedintei de judecata ca parte a caderii la o intelegere amiabila in fata instantei. (am semnat fiecare cate un proces verbal de renuntare la celelalte capete de acuzare si de acord in ceea ce priveste prezentarea acestei adeverinte).
Dupa pronuntarea hotararii nu a facut apel si aceasta a ramas definitiva si irevocabila.
Acum cand trebuie sa imi aduca adeverinta a inceput sa ma amaneinte atat pe mine cat si pe copil.
Ce metode exista ca sa pot intra in posesia acelei adeverinte?
Care este cadrul legal de pedepsire a nerespectarii unei decizii judecatoresti si ce pot face.
Multumesc,

Buna ziua,

Am primit o adresa de infintare a propririi pentru dobanzi si penalitati Cas.
In anul 2007- 2008 am avut venitiuri din activitati independente pe langa locul de munca existent.
In anul 2010 am fost publicata pe celebra lista a Cas ului ca am de achitat cas suplimentar.
Am fost la Cas si am facut contestatie si ulterior de buna credinta am achitat debitul in data de 15.07.2010
Dupa achitarea debitului in 02.11.2010 (dupa 4 luni de la contestatie) am primit raspuns ca nu se accepta aceasta contestatie si ca mai am de achitat 782 de lei dobanzi si penalitati.
Aceste dobanzi si penalitati sunt calculate eronat deoarece nu acvbeam cum sa platesc un debit pe acre nu il cunosteam .
In acest context si pt ca pe rol erau numeroase procese cu aceeasi tema pe care Cas le-a pierdut nu am achitat aceste sume.

Dupa atatia ani acum mi-a venit proprirea pe salariu.
In proprire sunt mentionate doua titluri executorii din 2012 care nu mi-au fost comunicate.
Daca in raspunsul la contestatie din data de 02.11.2010 sunt trecue acetse dobanzi si penalitati nu a trecut termenul de prescriptie de 5 ani?
Ce as putea face?

Multumesc pentru raspuns
Răspuns la discuția Majorare pensie alimentara
Dar nu este luata in calcul ca dreptul minorului este primordial?
Eu abia acum am aflat ca de fapt tatal minorului nu are si un al doilea copil.
Nu inteleg de ce aceasta ascundere de adevar si privare de dreptul copilului este privita ca un avantaj pentru tata si nu ca o culpa a acestuia pentru faptul ca nu i-a acordat copilului dreptul lui.

Buna ziua,

Am nevoie de un sfat juridic.

Am divortat, copilul a ramas in crestere si educare la mine.
S-a stabilit o pensie de comun acord de 475 de lei (inferioara cotei de 1/4 din sal cat ar fi trebuit)
In anul 2014 tatal copilului s-a recasatorit si a mai facut un copil.
Inca de la nasterea celui de al 2 lea copil a diminuat fara a avea o hotarare judecat ca sa stabileasca cuantumul, pensia de la 475 la 300 de lei
Ulterior a deschis asa cum era firesc sa faca de la inceput proces de diminuare a pensiei la 1/6 din venitul net.
Instanta a hotarat suma de 438 lei deci superioara celei de 300.
Binenteles ca nu a achitat diferenta retroactiv.
In anul 2015 si-a facut test de paternitate si a aflat ca cel de al 2 lea copil nu este al lui.
Pentru a nu pierde indemnizatia de crestere copil (se afla in crestere copil desi copilul era la bunicii materni) a deschis proces de tagada paternitate numai dupa terminarea concediului si reintoacerea la munca respectiv la inceputul anului 2016.
Instanta a consemnat ca nu este tatal copilului si a hotarat radierea de la rubrica tata a lui.

Intrebarea este:
Vreau sa fac cerere de majorare pensie alimentara.
Pot face aceasta cerere de la data la care instanta a consemnat prin hotarare ca nu este copilul lui respectiv feb 2016?
Sau decizia de majorare va fi de la data la care depun cererea?
Am intrebat un consilier juridic si acesta mi-a spus ca pot cere majorare inclusiv de la data efectuarii testului de paternitate care evidentiaza ca nu este tatal copilului deoarece dreptul copilului este suveran acesta avand acest drept de la data consemnarii cu testul de paternitate ca este unicul copil, faptul ca tatal lui nu i-a virat majorat fiind de rea intentie. (cand a diminuat pensia nu a avut nevoie de instanta).
Multumesc,
Tatal in general plateste dar nu mereu cat trebuie si mai mult nu a platit de la data introducerii actiunii ci doar de cand s-a dat sentinta.
Dupa apelarea la executorul judecatoresc proprirea se va face lunar? sau trebuie mereiu sa revin cu solicitare ori de cate ori nu plateste si sa astept sa vada daca vireaza sau nu cat trebuie?
DA este perfect adevarat ca si aceea norma de echipament ar trebui luata in calcul mai ales ca tatal in cauza nu are echipament si nu justifica acei bani unitatii cum ca i-ar cheltui pe hainenSi eu ca mama si oricare civil din salariu dam bani pe haine si mancare sin asta nu inseamna ca trebuie sa scadem acei bani si sa cheltuim cu copilul doar restul sau....??:)n o sa fac un print screen si o sa il p[ostez aici pt ca si eu am avut nevoie de informatii si D zeu m-a ajutat sa gasesc o sentinta favorabila care abia cand s-a stabilit completul de
In afara de polemici as dori sa ma ajute cineva cu informatiile cerute ref la proprirea din salariu nu de alta dar poate gasesc o cale mai simpla si fara sa mai isc scandal ca m-am scarbit de atata scandal pt o pensie mizera in raport cu nevoile unui copil
Cum pot atasa hotararea?
Este periculos si pentru copii sa aiba un tata de asa natura stiti cum este .....decat prost acompaniati mai bine lipsa.
Da de curând si chiar e super motivata
Daca cineva e in situatia asta va pot da sentinta mea sau citat din ea si o sentinta anterioara care m-a ajutat sa argumentez.
Am argumentat si am castigat pt ca e dreptul copilului sa primeasca macar minimul din cat trebuie.
Oricum legea e reltiva in tara asta si daca nu esti tare pe pozitii si nu iti argumentezi solicitarile si nu esti tare pe pozitii te mananca .....
dar nu a a vut de ales.
Draga mea

Bucura-te ca situatia este asa
In ceea ce priveste legea din Romania....... nu este pt mama si copil
Eu am trecut printr-o sit similara insa dupa ce ca nu venea sa il ia si il cerea dupa bunul lui plac si ma duceam cu el in alt oras doar sa il vada m-am trezit si reclamata la protectia copilului ca nu il las sa isi vada copilul :))
Chemati acolo amandoi si intrebat daca-i facilitez relatiile cu copilul si il las sa il vada conform programului a raspuns ca da dar doar 99% ceea ce nu e normal :))))
Dupa m-am trezit data in judecata pentru reducerea pensiei alimentare ( a mai facut un copil) pensie pe care el opricum o platea cum si cand avea chef si unde mai pui pentru extinderea programuli de vizita.
Binenteles ca programul de vizita in continuare nu il respecta si o judecatoare mirobolanta i-a incuvintat conform celor cerute de el sa ia copilul 2 sapt in vacanta de primavara cand vacanta de primavara are doar 1 sapt.
La apel a trebuit sa demonstrez cu ordinul Min Inv perioada de vacanta si i s-a dat 3 zile din care a luat copilul 1 zi si exemplele pot continua iar eu pot scrie din pacate o carte :)
Am castigat pana la urma si am cazut la o cale de mijloc pt ca la fel ca tine am zis ca e mai bine sa petreaca timp si cu tatal lui.
Astea sunt doar manevre de a ne controla viata pt ca in continuare nu il ia si mi-a si spus verbal ca "legea in Rom nu il obliga sa il ia dar pe mine ma obliga sa stau acasa sa il astept cand are el program ca poate vine poate nu"
Asa ca bucura-te de liniste si nu iti fa tie si copiilor o defavoare.
Lasa trecutul si incearca sa nu te mai afecteze.