avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Activitate liviubarbu

Activitate liviubarbu

Multumesc.
Multumesc pentru raspuns.
Deci pot sa ma duc cu cartonasul de la posta Romana pe care au semnat ca au primit plicul in care era solicitarea de a elibera adeverinta.
Buna ziua
Acum 30 de zile am trimis(prin posta, cu confirmare de primire) catre ultimii 2 angajatori cereri pentru eliberarea unor adeverinte de vechime. NU am primit nici un raspuns. Stiu ca este precizat in codul muncii sa sunt obligati si pot fi sanctionati. Ce pot sa fac daca ei nu raspund. Ma adresez ITM-ului?
Multumesc
Multumesc.
Deci acum sunt la mana/mila politistului care are dosarul meu.
El trebuie sa faca o hartie catre procuror si acesta aproba. Corect?
(6) La cererea titularului permisului de conducere reţinut în condiţiile alin. (1) lit. b) sau ale alin. (4), procurorul care efectuează urmărirea penală sau exercită supravegherea cercetării penale ori, în faza de judecată, instanţa de judecată învestită cu soluţionarea cauzei poate dispune prelungirea dreptului de circulaţie, cu câte cel mult 30 de zile, până la dispunerea neînceperii urmăririi penale, scoaterii de sub urmărire penală ori încetării urmăririi penale sau, după caz, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti. Modul de soluţionare a cererii de prelungire a dreptului de circulaţie se comunică şi şefului poliţiei rutiere pe raza căreia s-a comis fapta.

oug-195-2002/art-111-raspunderea-contraventionala

In primul rand, va multumesc pentru raspuns.
Spuneti-mi, va rog, in ce conditii se face/se dispune scoaterea de sub urmarirea penala sau incetarea urmariiri penale. Cine hotaraste asta?
Daca victima "se cauta" 10 ani, eu trebuie sa stau pe bara 10 ani?
Buna ziua
Am urmatoara situatie:
In 26 martie 2017 am produs un accident, in Bucuresti, pe trecerea de pietoni. Conditii meteo nefavorabile, carosabil ud, masina a alunecat, nu am avut viteza. Victima s-a ales cu o ruptura de tibie si alte oase ale genunchiului.
Politia mi-a eliberat o dovada de circulatie pana pe 10.04.2017.
Am depus diverse solicitari de prelungire catre Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 1 si, din pacate pentru mine, dna procuror nu a dorit sa imi aprobe prelungirea trimititandu-mi de fiecare data respingere.
Am facut plangere(02.08.2017) catre prim procuror dar nici pana la aceasta data(29.08.2017) nu am primit nici un raspuns.
Pe 15.05.2017, victima s-a prezentat cu dosarul la IML in vederea obtinerii certificatului.
Astazi am vorbit cu politistul care se ocupa de caz si acesta mi-a comunicat ca a ajuns certificatul de la IML si raspunsul acestora este :
80-85 zile de ingrijiri medicale si revenirea pacientului dupa 8 luni de la ultima interventie chirurgicala pentru ceva referitor la infirmitate.
Politistul care se ocupa de caz a spus ca nu inchide dosarul decat dupa ce primeste raspunsul final de la IML.
Pentru cine se pricepe: cum pot recupera permisul sau sa obtin prelungirea dovezii de circulatie?
Totusi am 5 luni de cand nu mai conduc si sa astept inca 8 luni mi se pare prea mult. Consider ca mi se incalca drepturile constitutionale. Nu am fost declarat vinovat de nici o instanta.
Ce este de facut?

Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
freeelis a scris:

Normele metodologice de aplicare a prevederilor OUG nr. 111/2010

art.4
.......
(4) Constituirea perioadei prevăzute la art. 2 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă se stabileşte, după cum urmează:
a) din 12 luni consecutive, în cazul în care în această perioadă se realizează fără întrerupere venituri supuse impozitului şi/sau se înregistrează una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă;

b) din 12 luni succesive, în care sunt îndeplinite condiţiile de acordare, în cazul în care în perioada de 2 ani realizarea veniturilor supuse impozitului şi/sau înregistrarea uneia sau mai multora dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă s-au produs cu întreruperi.

(5) Luna calendaristică în care s-a născut copilul sau în care s-a înregistrat una dintre situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă, indiferent de ziua din această lună în care s-a produs naşterea ori s-a înregistrat situaţia, face parte integrantă din perioada prevăzută la alin. (4).

(6) În cazul în care în luna naşterii copilului persoana îndreptăţită nu a realizat venituri supuse impozitului şi nici nu sa aflat în una sau mai multe din situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă, perioada de calcul al celor 12 luni începe cu ultima lună din cei 2 ani în care aceasta a înregistrat venituri sau s-a aflat în una dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă.



MULTUMESC.

Asta este raspunsul pe care il asteptam.

Inca o data multumesc.
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
In momentul de fata nu mai sunt angajat. Daca nu ma voi mai angaja pana la nasterea copilului, calculul se face de la ultima luna in care am avut venituri din salarii?
La fractii de luna(01-07 august) cum se calculeaza? Luna intreaga? sau se iau din luna anterioara zilele necesare pentru a intregi luna de calcul?
Buna seara
Va rog, daca se poate, un pic de ajutor:
Sotia este insarcinata si urmeaza sa nasca in februarie 2018. Urmeaza sa intru eu in concediu crestere copil.
Din ce am citit in lege se specifica urmatrul text: Art. 2. -
"(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, au realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului,"
Eu inteleg ca trebuie sa ai 12 luni lucrate in ultimele 24 de luni, dar nu se precizeaza daca trebuie sa fie consecutive aceste 12 luni.
In cazul meu situatia ar fi urmatoarea:
In perioada ianuarie - august 2016 am avut salariu net de 2200 lei
in prerioada septembrie 2016 - martie 2017 - am avut salariu net de 7000 lei
in perioada aprilie -mai 2017 - am avut salariul net de 1050 lei
in perioada 19 iunie - 07 iunie 2017 am avut salariu de 1600 lei net
Daca de acum inainte nu mai voi fi angajat undeva, cum se face calculul pentru indemnizatia de crestere? Care luni se vor lua in calcul?
Incepand cu luna august 2017 inapoi 12 luni?

Multumesc anticipat
Inainte de a pune acel banner am fost si am vorbit cu primarul. Mi-a spus ca pot sa il pun fara nici o problema. Daca imi solicita o asemenea taxa o achitam pe loc sau nu puneam bannerul.
Multumesc pentru daca......
Eu vroiam un sfat in situatia data...nu daca si cu parca erau in barca....