avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters318121

Activitate ContSters318121

Si acum un raspuns pentru Basil:
Poate este mai bine intr-adevar sa va faceti acea firma intai. Adica sa bagati vreo 3-400 de Euro pentru infiintarea firmei, taxe, formulare si asa mai departe, presupunand ca veti beneficia de toate celelalte servicii in mod gratuit.

Si dupa ce aveti firma infiintata, deci aveti un sediu pentru care platiti chirie, platiti alte lucruri care sunt necesare, va mai informati gratuit in Romania ce trebuie sa faceti in tara X, va luati oamenii si plecati acolo. Si cand ajungeti acolo, beneficiarul va intreaba daca aveti anumite documente, daca ati obtinut aprobarile necesare in tara lui, daca aveti unde sa va cazati, si alte lucruri. Si constatati ca nici macar nu ati stiu ca aveti nevoie de asa ceva.

La care, potentialul beneficiar va spune la revedere pana aveti rezolvate acele formalitati.
Va doresc mult succes in cea ce veti intreprinde.
aela a scris:

toate diplomele obtinute in sistemul de calificari a adultilor, care respecta prevederile oug nr.129/2000, republicata si a actelor in completare si modificare, sunt recunoscute in comunitatea europeana - daca au fost apostilate in prealabil in Romania (la prefectura judetului) si traduse..


Din pacate este incorect ce sustineti.

Doar acele diplome si calificari sunt recunoscute in celelalte tari, care prin durata, continutul sau alte conditii sunt echivalente unei calificari sau diplome din tara respectiva.

Apostilarea nu are nimic de a face cu recunosaterea unei diplome sau calificari.

O diploma poate fi tradusa si legalizata si in tara in care urmeaza sa fie folosita, fara a fi necesara o apostilare. In unele tari este chiar impus acest lucru, ca traducerea si legalizarea sa se faca in acea tara.
Răspuns la discuția Documente livrare intracomunitara
ROBERTBLUE81 a scris:

Documentul de transport stampilat si semnat de catre client.



Si ce se poate face daca firma care receptioneaza marfa nu are stampila, sau refuza sa stampileze?

Din 2013, in multe tari se aplica o reglementare europeana care este necesara pentru contabilitate, o asa numita "Dovada ca produsele au ajuns la beneficiar" care contine informatiile asupra facturii, datei de expediere si receptie, persoanele implicate si altele.
Răspuns la discuția Impozitare
Impozitarea depinde de multi factori: durata lucrarii, conditi si mod de executare si altele.
Eventual veti fi impozitat chiar in toate tarile, bineinteles aplicandu-se acordurile de evitare a dublei impozitari.

Eventual ar fi bine sa consultati consilieri fiscali din toate cele 3 tari.
Răspuns la discuția Angajat in doua state diferite
Da este posibil sa fii legal angajat in 2 tari. Nu cunosc ce prevede in mod special legislatia romaneasca.
Ramane atunci sa nu mai cumparati de la el.
Daca ati primit ceva la inceput, si acum refuza sa va mai dea certificatele, inseamna ca are ceva de ascuns. Un furnizor corect si serios nu isi permite asa ceva.
Răspuns la discuția PFA roman lucru in strainatate
ROBERTBLUE81 a scris:



Mai pe romaneste, dupa 183 de zile faceti cerere la fiscul lor. Atasati dovezi. El va va raspunde daca:
- ramaneti cum sunteti acum;
- trebuie sa va inregistrati in UK si sa platiti impozitele acolo ( doar pt ce produceti acolo)
- trebuie s ava inregistrati in UK si s aplatiti toate impozitele acolo indiferent daca sunt realizate in RO. Atunci notificati fiscul roman ca s-a luat decizia aceasta si in RO nu mai platiti nimic. Sau fiscul roman poate sa zica ca UK nu are dreptate si trebuie sa platiti in RO. De aici e treaba lor (cearta fiscurilor) dar inca nu am auzit de asa ceva.
De obicei se ia hotararea sa se plateasca in UK impozitele pt ce realizati in UK.



Ce treaba are UK aici? Parca era vorba de Germania.

In ce priveste Germania, fiscul va putea raspunde doar un singur lucru: Dupa 183 de zile persoana devine prin lege contribuabil deplin.
Aceasta inseamna ca veniturile realizate vor fi impozitate in intregime in Germania.
De asemenea, devenind contribuabil deplin se va naste obligatia platii asigurarii medicale si cea de ingrijire in Germania. Asupra asigurarii de pensie va decide casa de pensii din Germania.
In functie de activitatea prestata s-ar putea sa aveti unele dificultati daca aceasta trebuia anuntata la diverse camere (a mestesugarilor, de comert)
Cheltuielile se vor scadea din veniturile obtinute inainte de a fi impozitate.
Insa s-ar putea sa aveti o problema mare in cazul in care ati avut o cifra de afacere pentru care ati fi devenit platitor de TVA si nu ati depus declaratiile sau nu ati virat TVA-ul aferent.

Evaziunea fiscala este putin probabila. In afara de plata propriuzisa a impozitelor aferente, penalizarile sunt relativ civilizate.
absolventa3 a scris:



Este logic ca un traducator PFA in UE nu poate efectua declaratii financiare ori sa fie impozitat in 5 state daca e autorizat pe 5 limbi straine..... Si atunci???




De ce ar fi logic ca o persoana autorizata sa nu poata efectua declaratii fiscale in mai multe state?

Orice persoana care presteaza o activitate economica (persoana juridica sau intreprinzator individual) are dreptul sa efectueze declaratiile fiscale in orice alta tara. Singura problema este daca are sens acest efort. De ce sa ai griji si probleme in mai multe tari?
Este acelasi lucru.
Pentru unele produse se ofera pentru altele nu. Certificatul se scrie de producator. Nu este vizat insa de nici o institutie guvernamentala.
Pentru anumite produse se face o verificare pentru anumiti parametrii, iar producatorii ataseaza certificatul la produs

De aceea v-am recomandat sa intrebati si sa renuntati sa demonstrati ceva. Un furnizor serios ataseaza acest certificat daca legea o cere, este interesul lui si nu il deranjeaza cu nimic.
Daca legea din tara lui nu o cere atunci nu are de unde sa o scoata.
Nu trebuie sa demonstrati nimic, ci doar sa intrebati furnizorul daca poate elibera asa ceva.

Daca legislatia din Austria nu il obliga sa dea acest certificat, atunci nu il veti primi.

Daca legislatia il obliga, pentru un produs sau altul, atunci il veti primi.