avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Activitate MihaelaVerde

Activitate MihaelaVerde

Răspuns la discuția Executare silita/Plata datorie
Buna dimineata.
Da, asa am vrut sa fac insa executorul nu a fost deloc de acord si a avut o atitudine oribila.
Am mers cu un avocat, am cerut sa vedem dosarul, ni s a raspuns ca este o facilitate pe care nu stie daca este de acord sa ne o ofere. Sa facem cerere si in 5 zile ne da dosarul. Pai trece licitatia..nu avem timp.
La mom acesta eu am cuantumul sumei cu tot cu penalitati, hartie scrisa de la creditoare, pt ca asa a vrut executorul..cu suma exacta de plata pt maine 16 august.
Inteleg din ce imi spuneti si conform cu ce am citit in somatie ca treb sa platesc in contul mentionat de executor, al sau.
Sper din tot sufletul sa nu fie probleme.
Răspuns la discuția Executare silita/Plata datorie
Va multumesc pt raspunsuri.
Va rog sa imi mai spuneti, unde fac plata datoriei, pt ca sunt plimbata de la unul (creditor) la celalalt (executor) fiecare incercand sa mai adauge o neregula la atatea asumate deja.
Pe scurt, am somatie de plata trimisa de executor (licitatia a fost stabilita in 22 august) la care am inteles sa adaug penalitatile ( calculate dupa bunul lor plac). Aceasta suma dr plata rezultata, legal, cui o platesc??? In contul executorului mentionat in somatia de plata sau creditoarei asa cum vehement aceasta solicita??
Răspuns la discuția Executare silita/Plata datorie
Multumesc.
Da, in acest imobil locuiesc in prezent.
Nu mi ati rapuns totusi la intrebari.
Decizia am luat o, nu mai scap de ei ever, am vzt reportaje la TV..am avut ochii inchisi. Voi plati.
Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti pe cat posibil in conditiile date. Pe scurt, am contractat un credit cu ippteca de la easy credit. Dupa o per nu am mai putut plati, am sesizat nereguli desi am incercat sa re esalonez cu ei, au pornit execitarea silita. Am contestat, s a suspendat executarea silita dar verdictul a fost ca nu m am incadrat in cele 15 zile legale pt contestare. Regardless of..toate celelalte nereguli contestate. Pe 22 august este licitatie..intentionez sa platesc, nu concep sa raman fara casa.
Intrebarea, intrebarile mele sunt: cine imi spune suma totala exacta de plata? Nu a existat, exista un ordin judecatoresc pt o anumita suma de plata? Executorul nu ar trebui sa o stie? Pe ce si pt ce suma a pornit executarea silita.
Apoi..pe perioada suspendarii, aproape 5 luni, suma se mareste?
Va multumesc si astept cu interes raspunsurile.
Buna ziua,
Pe scurt problema mea este astfel: in data de 23.03.2012 am beneficiat de un credit in forma unui card de cumparaturi (Avantaj) de la Credit Europe Bank. In anul 2013 (ianuarie) am incetat sa mai platesc. La momentul Acela aveam buletinul in sectorul 3. Din 2014 m-am mutat in Bragadiru, Ilfov si datele la banca au fost actualizate. Nu am primit niciodata nicio informare la domiciliul din Bragadiru, nici macar citatie pt procesul de executare silita pe care l-am vazut intamplator astazi, acum cateva minute pe portal.
Va redau mai jos continutul:

"21.03.2017
Ora estimata: 09:00
Complet: C4 CAMERA DE CONSILIU
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea privind pe creditoarea SC Credit Europe Bank SA si pe debitoarea Verde Mihaela Roxana. Incuviinteaza executarea silita a debitoarei, in oricare dintre formele prevazute de lege, in baza titlului executoriu reprezentat de contract nr. 1010510/23.03.2012, pana la concurenta creantei principale, ce va fi actualizata, urmand a se adauga cheltuielile de executare silita. Fara cale de atac. Pronuntata in sedinta publica azi, 21.03.2017.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 21.03.2017"

V-am mentionat ca datele au fost actualizate la banca pt ca dosarul de mai sus apare la Judecatoria Cornetu.

Intrebarea mea este daca mai am vreo sansa sa contest executarea silita motivand prescriptia?

Multumesc,
Mihaela.
Discuție Divort cu minor
Buna ziua,
Imi este tare greu sa va scriu. Nu credeam sa ajung niciodata aici.
Sunt casatorita de 3 ani si imi cunosc sotul de 5 ani. L am iubit din prima clipa si mi am dorit sa imbatranim impreuna.
Am facut pt el multe, m am certat cu mama care initial nu a fost de acord cu relatia mea, sotul meu este mai mic cu 10 ani.
To cut the story short: de aproape 1 an de zile ne certam mult. Am avut partea mea de vina si probabil am dus la racirea relatiei. Mi am dorit sa nu simta lipsuri si dr aceea mereu ma asiguram sa avem bani in casa. Sal meu a fosg intotdeauna considerabil mai mare decat al lui si luni bune el nu a avut servici. Faceam credite online pana la salariu, imprumitam de la prieteni.. Cand ne am cunoscut aveam apart meu si masina mea.
In 2013 s a nascut baiatul nostru si ne am casatorit. Cum ne am dorit sa stam fara parinti, mama lui avea un apart in Rahova, conditiile erau groaznice, am stat aco o vreme dar vroiam o casa a noastra. Singura posibilitate era sa vand eu apartamentul, unde statea mama sa o luam cu noi si sa ne cumparam casa pe pamant. Vroiam asta pt copil si pt noi.
Asa a fost, casa noua e pe numele mamei insa mama nu a stat nicio clipa cu noi. Intentia a fost sa o puma pe numele copilului insa abia dupa ce implinea acesta 3 ani se putea.
De cateva luni sotul meu are o amanta si lucrurile s au schimbat mult. A plecat si de acasa motivand ca doarme la bloc, in apartamentul dim Rahova. In schimb eu ca proasta am sperat ca iso va da seama ca greseste. As fi putit intelege ca nu mai avem viitor impreuna insa degenereaza rau lucrurile.
Cand ne am casatorit aveam masina si intre timp am tot schimbat o si am avut vreme buna amandoi cate o masina. Din cauzs datoriilor, a perioadelor cand el nu muncea am fost nevoiti sa vindem una. Aceea pe care o conduceam eu. Stiam amamdoi ca parintii lui, divortati fiind, vor vinde apart dim Rahova, unde nu syatea nimenj si vor impartii banii la copii, sotul meu are o sora. Si atinci ne vom revenii.:((
Sapt trecuta, parintii lui au vandut apart. In acel mom, cea care pana cu o zi inainte imi spunea ca ne va ajuta, s a sucit radical. :)Singura masina pe care o aveam este pe numele sotului.
Pe scurt, sotul meu si a mai cumparat inca o masina, spune ca nu are nicio datorie nici macar morala la mine si brea sa divortam.
A uitat copilul in tot acest joc murdar. Mi am dorit sa aiba mama si tata pt ca amandoi am crescut fara tata aproape. Mi se rupe sufletul de baiatul meu. Am fost langa el clipa de clipa, acum ma certa la tel pt inchipuiri si apoi cdrea bani si ii dadeam. Il rugam sa adica cate ceva pt copil si imi inchidea tel.
Ce pot sa fac? Simt ca vrea sa ma pacaleasca si stiu ca nu il mai pot lasa. Vreau ce aveam cand l am cunoscut si nimic mai mult. Avem datorii facute in timpul casatoriei, pe numele meu, de nev personale.
Va rog sa ma sfatuti.
Răspuns la discuția Doresc sa plec de acasa
Diana, in afara de cateva aspecte, ma regasesc in ceea ce traiesti tu. Pari o persoana matura in gandire si de aceea cred ca vei intelge f bine ceea ce iti voi spune. Am 35 de ani si pana la iubirea implinita si frumoasa de acum, sotul meu, am crezut ca fiecare barbat pe care l-am intalnit si mi-a marcat cumva existenta este The One. Adevarul este ca fiecare relatie pe care o avem ne pregateste pentru acel moment in care gasim intr-adevar jumatatea.
Pe la 20 de ani eu am plecat de acasa. Din cauza unui baiat. Parintii mei au divortat cand eu aveam 16 ani si mama nu s-a mai recasatorit, si-a dedicat viata cresterii si educarii mele si am ajuns sa cred ca a facut-o atat de frumos, de corect si de bine incat toate cuvintele grele si uneori palmele pe care le-am primit, le-am meritat cu varf si indesat.
Mama nu era decloc de acord cu acea relatie, eu credeam ca el este alesul, ca merita toate eforturile si certurile mele cu mama si toata supararea. Odata plecata, gandul meu era la ea, la vorbele ei si am inceput sa ma intreb daca nu cumva are dreptate. Stiu ca menirea noastra, a femeilor (in majoritatea cazurilor) este sa plecam din casa parinteasca la un moment dat. dar de ce sa nu o facem frumos, de ce sa lasam regrete si certuri in urma, de ce sa nu credem in experienta si invatamintele parintilor pt ca acestia sunt singurii care, in cel mai dezinteresat mod, ne vor doar binele.
Traiesti o perioada frumoasa, daca baiatul pe care il iubesti, te iubeste, te va astepta si va acccepta aceasta perioada, pt ca, nu-i asa, tot ce se obtine greu si cu truda este de durata.
Ai grija de tine si nu te grabi sa sari peste etape pt ca va veni vremea cand vei vrea sa redevi fata mamei, sa te trezesti dimineata si micul dejun sa fie gata, rufele calcate si mancarea aburinda. Ai timp pt tot, nu te grabi.
Numai bine iti doresc!
Răspuns la discuția lnselaciune la casa de amanet
Buna ziua,

Eu inteleg altceva. Initiatorul topicului spune ca obiectele sunt verificate atat cat se pot verifica de ei, cei de la ghiseu si in conformitate cu regulile casei de amanet..adica, daca clientul spune ca vrea sa il ridice nu se taie, din cate am inteles, decat ulterior..Deci, daca aceasta este o regula interna iar cel de la ghiseu a urmat-o intocmai, de ce este el/ea vinovat/a? Adica daca nu avea cum sa afle exact din ce era lantul pt ca, conform regulilor nu putea taia obiectul la momentul lasarii in amanet, de ce este vina acesteia/acestuia?
Imi pare rau ca va spun domnule "Cyan" dar sunteti abusurd! Toata lumea a inteles, numai dvs sunteti pe langa, parca intentionat!
Am mentionat la inceputul interventiilor mele ca am trecut recent printr-un proces din acesta fiind cumparatoare. NU am stipulat absolut nimic in antecontract legat de eliberarea locuintei de catre vanzator, dar absolut nimic si nici notarul nu a semnalat ca ar fi nevoie. Dar exact atunci, vanzatorul a intrebat daca mai poate sta o luna eu stiind de la inceput ca va urma sa isi cumpere alta casa bazandu-se si pe banii de la mine,
Inca o data va intreb, ati citit ce a intrebat cel care a initiat topicul? Daca are voie sa ceara asa ceva iar momentul ales este clar bun, pt ca nu au ajuns la semnarea contractului final.
Cumparatorul poate solicita ORICE!! Daca ei ajung la final si nu se inteleg atunci hai, spate in spate si la revedere, dar atata timp cat se discuta aceste aspecte si se inteleg, unde este problema??

Eu va doresc o zi buna, vorba lunga saracia omului..:)
Am impresia ca o lungim prea mult si fara sens. Initiatorul topicului spune clar, au semnat ante-contractul moment in care vanzatorul si-a exprimat intentia/dorinta de a mai locui o perioada in casa dupa semnarea contractului de v-c..intentie cu care cumparatorul nu este de acord. El intreaba scurt si la obiect daca acesta are voie sa ceara asa ceva si raspunsul este unul singur, da are voie. Ca nu este cumparatorul de acord, ok, este dreptul sau.
Este liber sa isi caute altceva. Aici nu s-a semnat contractul ca noi sa vb de drepturile cumparatorului dupa intrarea in posesie a locuintei.
Cam atat de simplu..