avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Activitate cristinamatei1981

Activitate cristinamatei1981

Răspuns la discuția Asociat neadministrator 50%
Eu vreau sa ma retrag din firma ,dar asociatul administrator nu e de acord.Nu mai inteleg ce vrea de fapt din moment ce convoaca AGa pentru a-si da demisia.Cum sa se imparta datoriile firmei intre asociati,din moment ce se poate dovedi ca eu nu am acces la documente si nici in sediul firmei,iar societatea e administrata prost de catre el???
INTREBARE:fiind vorba despre un SRL,am dreptul sa fiu reprezentata la aga de catre un avocat sau sa fiu insotita de avocat?
Buna ziua,
Problema este urmatoarea:
Sunt asociat intr-un srl 50%-celalat asociat este si administrator desemnat prin actul constitutiv.In cadrul acestei societati eu aveam calitatea de angajat(asistent manager).
In urma cu cateva luni,au aparut neintelegeri intre mine si asociatul (administrator) ,iar acesta mi-a trimis decizia concediere,urmata de interzicerea accesului in sediul firmei,accesul la documentele societatii etc
ieri am primit prin curier convocatorul AGA avand pe ordinea de zi:
-demisia din functia de administrator al asociatului
-cesiunea partilor socialeale asociatului meu catre mine sau o terta parte
-analiza activitatii societatii in vederea stingerii datoriilor catre furnizori rezultate din bilantul contabil de la data de 31 12.2013
Din bilantul anului trecut rezulta : -Capitaluri -total -45.687
-profit/pierdere -45.887

Mentionez ca nu doresc sa primesc partile sociale detinute de acesta,( vreau sa ies din aceasta firma).
Ce se intampla daca eu nu sunt de acord cu demisia administratorului si nu semnez AGA???O simpla demisie il absolva de raspundrea pentru pierderile firmei ???
Va rog indrumati-ma ce sa fac!!!
Multumesc
Buna ziua,
Sunt asociat intr-un srl si detin 50% parti sociale.Au aparut neintelegeri grave intre noi ,drept pentru care am decis sa ma retrag din firma.Problema este urmatoarea;
Asociatul meu nu este de acord sa-mi plateasca o suma de bani reprezentand contravaloarea partilor mele sociale.Pot sa vand in acest caz ,unei terte persoane partile mele sociale,fara acordul asociatului?
Legal ,cum trebuie procedat?Care sunt pasii?

Multumesc
Răspuns la discuția Asociat 50% intr-un S.R.L
Buna ziua,
Sunt asociat cu parti egale in SRL.pot sa vand partile mele sociale altei persoane din afara societatii ,sau trebuie sa am acordul celuilalt asociat(acesta doreste sa le preia dar ...fara sa-mi dea nici un ban ).care ar fi procedura?tot demersul acesta trebuie facut prin avocat? (adica sa demonstrez ca le-am facut propus sa cumpere si ei au refuzat).

va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.

Buna ziua,nAsa cum era de asteptat,dupa ce mi s-a interzis accesul in firma (in calitate de asociat cu parti egale, dar si angajat),in urma cu cateva zile am primit decizia de concediere .la fel si sotul meu,si el angajat al acestei firme.motivul:desfiintarea locului de munca ca urmare a dificultatilor economice prin care trece societatea.In firma raman doar sotul ,fratii si surorile d-nei administrator.nintreb:eu in calitate de asociat cu drepturi egale ,nu am nici un cuvant de spus atunci cand vine vorba de concedierea unor angajati?nE destul de clar ca aceasta asociere nu mai poate continua,dar ei vor sa le cedez partile mele sociale asa ..degeaba,spunandu-mi ca daca nu fac asta..oricum nu o sa-mi dea niciodata dividendele.nchiar asa sa fie?desi detin jumatate din firma sa nu pot avea nici un control ?nBilantul pe anul trecut s-a depus fara semnatura mea(e legal?),nu s-a intrunit AGA,asa ca ma astept ca si anul acesta sa fie la fel.nIn aceasta firma eu am venit cu banii,si ma trezesc in situatia de a fi data afara ca si cum calitatea de asociat nu inseamna nimic.nCe as putea f
Buna ziua,
Cum pot dovedi ca mi-a fost interzis accesul la locul de munca?Contractul de munca nu mi-a fost suspendat,deci eu inca am calitatea de angajat.Mi-a fost comunicat verbal ,(am si martori ,)ca nu am ce sa mai caut la serviciu,iar in cazul in care nu ma conformez ,oricum nu mai am acces la calculator ,etc...Aceasta situatie dureaza de 3 saptamani,am incercat in nenumarate randuri sa vin la serviciu fara nici un rezultat.
Drepturile salariale pentru aceasta perioada nu mi-au fost acordate ,desi eu nu am nicio vina pentru situatia creata.Mentionez ca am contract de munca pentru 4 ore dar in realitate mi se cerea sa stau la serviciu si 8-9 ore.(acesta fiind de fapt si motivul neintelegerilor)
Daca sezisez itm-ul ,cum pot proba toate aceste abuzuri din partea angajatorului?
buna ziua,
Sunt asociat 50% intr-o firma,dar si angajat.Celalalt asociat tot 50% este si administrator.De 2 saptamani ma agreseaza verbal,nu imi mai da voie sa folosesc calculatorul (motivand ca este al lui,),nu imi da voie sa desfasor activitatea specifica postului pe care il detin,,).mi-a fost interzis accesul in sediul firmei(verbal),pretinzand ca el este administrator si face ce vrea.De fapt el vrea ca eu sa-i cedez paritle mele sociale lucru cu care nu sunt de acord.Ce pot sa fac,Cui sa ma adresez deoarece consider ca sunt supusa unui abuz din partea acestui administrator.Despre accesul la documentele societatii nici nu poate fi vorba deoarece nu sunt tinute la sediul societatii ci acasa la el.
va multumesc si astept raspuns.
Va multumesc mult pentru raspunsul oferit.
Buna ziua,
*As vrea sa stiu daca are dreptul sa-mi interzica accesul la sediul firmei.Mentionez ca eu sunt si angajata a firmei si nu pot sa-mi desfasor activitatea neavand acces in incinta.
la infiintarea societatii ,eu am venit cu banii iar el cu ideea...
*Ce se intampla cu datoriile firmei in cazul in care ii cedez partile mele sociale?
*Imi pot recupera banii investiti la infiintare?(in actul constitutiv nu se specififica acest lucru)
As vrea sa aduc un expert contabil care sa verifice toata contabilitatea firmei de la infiintare pana in prezent.Pot face acest lucru doar cu acordul lui?

Va multumesc mult si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.

Anul trecut m-am asociat cu un prieten intr-un s.r.l .50%-50%(el este si administrator iar eu sunt angajat).Cat timp mi-am vazut de treaba si nu am pus intrebari,a fost o.k.
In urma unor discutii aprinse ,mi-a fost interzis accesul in firma.Mentionez ca nu am acces la documentele societatii,nu a intrunit niciodata AGA,ia decizii de unul singur si semneaza in numele meu pe ordine de plata .Toate astea ,pentru a ma determina sa cedez in favoarea lui partile mele sociale.
In firma sunt foarte multe nereguli(punct de lucru nedeclarat,angajatii au contract pe 4 ore dar muncesc 8..etc).
Firma are datorii si e destul de clar ca nu ne putem intelege pe cale amiabila.
Ce as putea sa fac in cazul acesta?

Va multumesc si astept un raspuns.