Multumesc foarte mult pentru lamuriri!
Totusi, inca o precizare as mai dori... Legat de contabil/expert contabil. Eu nu am contabil acum si nu intentionez sa fac un contract cu o suma fixa lunara neavand inca activitate. Voi face cu siguranta in momentul in care incep activitatea. Am vazut ca la rubrica IV, punctul 7 scrie : "7. Contabilitatea este organizată și condusă pe bază de contracte de prestări servicii în domeniul contabilității, conform art. 10 alin. (3) din Legea contabilității nr. 82/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare" si se poate bifa "DA" datele de identificare expert contabil sau "NU"
In cazul meu cred ca trebuie bifat "NU"...
Mai precis, am nevoie de urmatoarele lamuriri:
1. Bifez impozitul pe profit daca am declarata activitate economica in statut dar inca nu o desfasor si nici nu am de gand in viitorul apropiat?
2. Trec impozitele si activitatile asociate salariilor daca, probabil, nu o sa am activitate in viitorul apropiat?
3. Ce trec la numarul mediu de angajati daca nu-i am?
4. Data luarii in evidenta pentru diferite campuri din tabelul cu vectorul fiscal este data depunerii cererii la ANAF?
5. La final exista o anexa cu nume/prenume/denumire pentru persoana, membra CECCAR, dar eu nu am contabil sau expert contabil pentru ca nu sunt obligat avand un numar mic de membri. Sa inteleg ca nu trec nimic acolo?
Mentionez ca este vorba de o declaratie de inregistrare fiscala ci nu de mentiuni.
Buna ziua! In cazul in care doresc sa infiintez un ONG din 3 membri fondatori, unde evident consiliul director va fi tot una cu adunarea generala si nu doresc sa am un cenzor extern (legea nu ma obliga, conform art. 27 (2) din OG/2000) ce voi scrie in actul constutiv, deoarece conform art. 6 (2) g) sunt obligat sa declar si componenta nominala a celui dintai organ de control?
Multumesc.
Buna ziua!
As vrea sa ma lamuresc daca sediul social al unui ONG se poate stabili intr-un spatiu comercial in a carei jumatate de suprafata se gaseste deja punctul de lucru al unei societati comerciale. Daca se poate stabili cumva prin hasurarea pe schita spatiului respectiv si apoi anexata la contractul de comodat.
Multumesc anticipat!
Buna ziua!
In ceea ce priveste contractul de comodat pentru sediul ong-ului, cum poate fi el incheiat intre comodant si ONG, daca ONG-ul nu are personalitate juridica? Se face pe numele celui desemnat sa obtina personalitatea juridica?
Multumesc.
Multumesc! Am inteles ce spuneti, dar prin forma prescurtata dvs. intelegeti si abrevierea? Ca sa ma lamuresc, va dau un exemplu: Inregistrez la MJ doar denumirea Asociatia Tinerilor Apicultori. Pot face reclama unui eveniment si sa-i spun ca este sustinut de ATA? Exista vreun conflict din punct de vedere juridic in acest sens? Banuiesc ca multe asociatii se pot prescurta in acelasi mod... Sau macar sa asociez prescurtarea, numelui intreg.
Multumesc.
Buna ziua!
Forma prescurtata a denumirii ONG-ului trebuie mentionata si in rezervarea de la Ministerul Justitiei sau este suficient sa fie trecuta doar in statut?
Multumesc.
Cred ca articolul de care spuneti se refera la comisia de cenzori, adica la membrii acestia. Din cate inteleg eu, comisia de cenzori este un organ de control aparte, obligatoriu atunci cand numarul membrilor este mai mare de 100, caz in care veniturile ar fi mai mari iar controlul ar avea un randament mai bun daca ar fi facut de un numar mai mare de persoane, una dintre ele fiind obligatoriu contabil.