Va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea problema:
Un salariat al firmei a fost plecat in interes de serviciu in strainatate. (cu el a fost si sotia lui). Problema este ca la decont, pe factura de cazare pe care a adus-o apare atat el cat si sotia lui ( sotia nefigurand la noi in firma). Cum pot inregistra aceasta factura? Am nevoie de un raspuns urgent var rog.
Multumesc.
Am si eu o intrebare. Administratorul firmei a avut un accident cu masina. A fost cu ea in service, i-a reparat-o. Problema este urmatoarea. Firma administratorului are contract de asigurare cu o firma de asigurari. Procedura era urmatoarea. Service-ul sa ii faca factura firmei de asigurare, firma de asigurare sa plateasca, apoi firma de asigurare sa faca factura pentru cota francisa firmei adnministratorului . Ceea ce s-a intamplat a fost asa: firma de service a spus ca firma administratorului sa platesca cota francisa direct in contul lor( adica in contul firmei de service) altfel nu isi putea ridica factura; fara sa faca factura pe numele firmei adninistratorului. In contabilitate la firma administratorului apare acel furnizor ( firma de service) platit in avans pt care nu va primi fatura. Cum trebuie procedat?
Va multumesc
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea problema. Mi s-a ridicat masina pentru parcare neregulamentara si mi-au facut proces verbal. Sunt administratorul firmei. Am achitat cash amenda. Pot inregistra acest proces verbal in contabilitate ? si cum ?
Multumesc frumos.
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea problema. O societate vinde cu factura, materiale de constructii catre persoane juridice dar si catre persoane fizice. Societatea nu are casa de marcat. Incasarea de la persoanele fizice o face prin banca. Se poate incasa de la persoane fizice prin banca fara sa am casa de marcat ? As dori o baza legala. Am tot intrebat si mi s-a spus ca se poate dar nimeni nu imi poate da o baza legala.
La un salariu brut de 500 lei, un SRL -D ce contributii plateste atat ca angajator cat si la angajati. Imi poate face cineva un calcul? Am vazut ca e si o plafonare. Sunt la inceput si nu prea ma descurc
Va multumesc
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Deci daca salariatul meu are un salariu care depaseste suma de 2223lei, trebuie sa ii calculez 20.8% cas. Daca salariatul meu are salariul minim pe economie nu plateste cei 20.8% nu ? Am inteles corect ?
Va multumesc.
Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.
1. O societate SRL- debutant ce declaratii trebuie sa depuna la trimestru ?
2. Daca are salariati ce contributii trebuie sa plateasca pt acestia? Trebuie sa plateasca aceleasi contributii angatat angajator ca la un srl normal fara acel cas de 20 %?
Multumesc frumos