avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Activitate timis2014

Activitate timis2014

Buna ziua. Este deductiblia pt PFA (in limita prevazuta de 400euro) o asigurare medicala de sanatate internationala (nationala +UE) ? Aceste asigurari - tip BUPA, MEDIHELP gestioneaza mai bine situatii problematice gen transplant, oncologie, si as dori sa fiu acoperita si pt asa ceva. MUltumesc
Răspuns la discuția Tichete cresa PFA
multumesc pt raspuns.un an nou bun!
Buna dimineata si la multi ani!
Intrebarea mea este : o persoana cu profesiune liberal, inregistrata ca PFA, poate emite tichete de cresa pt sine? nu sunt propria mea angajata si in regimul de PFA
multumesc
Răspuns la discuția stimulent de insertie mame
VA MULTUMESC! ma gandeam sa renunt sa ma lupt cu birocratii, dar m-ati mobilizat, am de luptat cu incompetentii!
Buna ziua. Sunt mama singura, cu profesiune liberala PFA care nu a fost in concediu pre sau post maternal (nu am contractat cu casa de asigurari decat asigurarea de sanatate, nu si cea de concedii medicale-optionala- in cuantum de 0.85%din venit). M-am intors la munca mea fara sa solicit concediu de maternitate sau indemnizatie de concediu pt cresterea copilului, ci doar stimulentul de insertie sociala, acordat mamelor ce se intorc la servici inainte de implinirea varstei de 2ani a copilului. Legea spune ca in acest caz, stimulu de insertie sociala se acorda incepand cu data nasterii copilului. Serviciul de prestatii sociale Timis m-a pus in acest drept incepand cu ziua 42 dupa nasterea copilului,motivand ca desi nu am avut concediu post nastere de 42 zile, sistemul in care opereaza ei cererile nu permite/nu recunoaste situatia mea.
M-au sfatuit sa fac o contestatie (la ei!!!) urmand sa primesc oficial acest raspuns ce imi exclude zilele 1-42, pt ca apoi sa ma adresez instantei.
Doresc opinia dvs privitor la speta mea, si daca nu exista o alta solutie decat cea in justitie.
Multumesc
Răspuns la discuția paternitate- tagada
multumesc pt raspuns. Dar daca divortul se pronunta in iulie (de exemplu) iar nasterea copilului are loc dupa 3 luni, mama (divortata fiind) poate sa declare copilul , ca parinte unic, neimplicand fostul sot? care este reglementarea privitoare la aceasta situatie? multumesc
Buna seara.
Daca 2 persoane au decis sa divorteze administrativ ( la primarie sau la notar), dar sotia e insarcinata care este procedura cea mai simpla pt negatia prezumtiei de paternitate a sotului? si daca aceasta declaratie se poate da si inainte de nasterea copilului ? Mentionez ca ambii soti sunt de acord sa dea declaratie de negatie a prezumtiei de paternitate a tatalui, ca divortul va fi pronuntat inainte de nasterea copilului si ca ambele parti doresc amiabil (nu prin tribunal) solutionarea acestei situatii. Multumesc, astept raspuns
Buna ziua. Activez ca PFA -CMI (cabinet medical). Pot deconta cheltuieli medicale (investigatii,internari, nastere) daca sunt insarcinata?
multumesc
Răspuns la discuția Maternitate PFA
Adevarat a inviat! multumesc pt raspuns, va doresc senin si liniste
Răspuns la discuția Maternitate PFA
multumesc pt raspuns, nu am inteles foarte clar: concediul pt cresterea copilului ce anume este? nu doresc sa nu suspend activitatea PFA (deloc) ce solutii am pt a trece direct la stimulentul de insertie?