avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Activitate gigi_berrlogea

Activitate gigi_berrlogea

Buna ziua! Sunt sofer profesionist lucrez pe comunitate 10 saptamani numai la bordul camionului dupa care 10 libere (2sapt) acasa unde ni se comunica caci aceste libere sunt din CO(concediu de odihna) iar daca stam mai mult din cauza ca nu au camioane disp.ne solicita cerere ptr zile fara plata contrar ne vor pune nemotivati...intrebarea mea e :la cate libere avem dreptul dupa aceasta perioada? Se poate considera liber timpul petrecut la punctul de lucru?atata timp cat eu am cardul in tahograf
A doua intrebare ar fi despre pontaj...lucrez in echipaj(2soferi) programul nostru de lucru ar fi de 21 ore cum prevede legea 561/2002 unde un sofer poate conduce 9 ore deci: cat timp conduce unul celalalt se afla la bordul camionului inregistrandui tahograful timp disponibil.asta inseamna ca timpul de lucru al unui sofer e de 18 ore zilnic urmat de un repaus de 9 ore..nu mai vb si de orele de noapte...intrebarea mea este...teoretic si practic se considera lucru (ore suplimentare atata timp cat nu ne aflam la repausul zilnic sau saptamanal?.
Asigurarea de viata daca esti detasat nu trebuie sa o suporte angajatorul?
Discuție popriri
Buna ziua ! As dori sa aflu daca un cesionar preia o creanta la data de 01.01.2011 in valoare de 10000 iar la data de 01.04.2013 inmaneaza dosarul catre executor in valoare de 13000 .iar instanta hotarand ca se admite recuperarea creantei.mentionez ca suma totala a titlului executoriu a fost de 15500 ron .recent cnf art 702 CPC amam achitat suma integrala inscrisa in titlul exec....
Cei de la kruk nu vor sa inchida dosarul pe motivul ca as mai avea inca 6000 datorie din dobanzi deoarece li sa comunicat de catre BCR precum majorarea dob.de pana la 25.25% cu toate ca ei au specificat in titlu ca la creanta sau adaugat alte accesorii..Intrebarile mele sunt:
1-de la preluarea creantei cu tot cu penalizari,dobanzi anterioare cesiuni,AU DREPTUL sa adauge si ei dobanda? si cat?
2-daca au dreptul de a pune dobanda- CAT si pana CAND?
3-Daca miam insusit obligatia de a achita titlul integral, mai pot invoca alte sume mai mari?fiindca ma hartuiesc cu telefoane.
4-Daca ei nu miau oprit proprirea la suma respectiva iar angajatorul le-a mai virat 1100 ron.impotriva vointei mele,cine face obiectul unei infractiuni(furt)
5-daca am constatat in graficul lor emis recent o greseala la calculul dobanzi unde au incarcat hoteste( ex. 1+1=3)pot face o plangere penala la parchet ptr.inselatorie?
Mentionez ca vreau sa deschid doua procese impotriva Krukului atat pe latura penala cat si pe parte civila.Astept raspuns.Va multumesc!gigi_berrlogea@yahoo.com
Răspuns la discuția Parcare
Buna ziua,detin o parcare situata in spatele blocului exact la aproximativ 3 metri de geamurile locatarilor, si nu este deloc nelegal.Am incheiat un contract cu cei de la adp privind contractarea acelui loc de parcare alocat si marcat corespunzator de institutie.Adresativa adp-ului sectorului de care apartineti si luatil cu forme legale.astfel nu veti mai avea probleme cu locatarul neinformat..o zi buna va doresc.
am o nelamurire...daca un credit a fos facut de catre un debitor iar sotia coplatitoare, in urma unei executari judecatoresti care a inceput dupa 2 ani jumatate fara somatii ce se poate face.
1 ce cai de atac are debitorul.vis-a-vis de art 391 cod.p.civ referitor la art 387si 389?
2de ce s-au pus popriri pe ambele salarii de 1/3 procentual?
3debitorul este in medical de aproximativ 2 luni si va mai sta probabil 6 luni pe motive chirurgicale..de ce i sa pus poprire? cf art409 cod.p.civ nu trebuia.
Ast lamuriri...va multumesc
Discuție monitorizare
buna ziua ..as dori sa aflu in ce masura pot monitoriza propriul fiu...recent am procurat un dispozitiv de supravechere audio ptr. a-mi monitoriza fiul la scoala in scopuri proprii deoarece e indisciplinat la ore..sistemul functioneaza online atunci cnd el vorbeste eu sunt apelat telefonic si astfel ascult tot ceea ce vb el oriunde la scoala sau pe strada.Conform art 677/2001 ceea ce priveste drepturile persoanelor vizate in contextul prelucrarii datelor cu caracter personal ...cat de legal este ca i-mi monitorizez fiul atat la scoala cat si in alte imprejurari.mentionez ca art 1 alin 2 din lege prevede astfel-captarea in timp real a sunetelor fara a fi stocate nu reprezinta o operatiune de prelucrare a datelor....si asta deoarece D-na directoare unde invata fiul a spus ca pun in pericol intimitatea atat a profesorilor cat si a elevilor pe langa care se afla fiul meu.stiu ca e gresit din partea ei,fiindca legea o contrazice.
Intrebarea mea e ...cat de legar procedez?
Buna ziua ! As dori sa stiu ce pot face sa solicit plata concediului de odihna in cazul incetarii contractului de munca.Daca angajatorul nu accepta ce masuri se pot impune.Stiu ca este total legal conf.codului muncii art 146.alin.4. dar nu stiu care ar fi demersurile in cazul in care angajatorul refuza,cum de altfel se intampla cat mai des..Va multumesc..