avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Activitate yoyosicoty

Activitate yoyosicoty

Buna ziua, Înaintea de a suna la DSP având în vedere volumul de muncă în aceste momente as dori sa stiu unde sunt precizate prevederi pentru următoarea situatie: Un cadru medical a intrat în contact direct cu o persoana confirmată cu COVID 19, în acest moment se află în izolare in asteptarea rezultatului testului pentru COVID. Soțul cadrului medical se află si el in izolare. La servici a intrat în contact cu 4 persoane care au primit o recomandare de la conducătorul institutie de a sta la domiciliu 2 zile. Unul din cei 4 împreună cu soția care lucreaza si ea intr-un colectiv destul de mare, aprox. 40-45 persoane au facut testul contra cost , iesit negativ si au venit la servici. Intrebarea este aveau voie să facă acest lucru? Nu pun in pericol alti colegi? Multumesc
Firma are cheie de la poarta de acces a drumului, de servitute, unde se afla contoarele, nu de la cea electrica pentru autoturisme. Intrebarea era daca nu ar trebue sa prezinte o legitimatie, sau daca ar trebui sa fim anuntati in prealabil., avand in vedere ca doamna era insotita de o alta persoana intr-un autoturism proprietate personala si citirea s-a facut pe data de 09 a lunii nicidecum pana la finele lunii cum este specificat in contract.
Buna ziua
Locuiesc la casa care are drum de servitute. La aproximativ 60 metri de poarta electrica avem montate caminele cu contoarele de apa. Lunar pana la finele lunii, transmit electronic indexul la apa. In aceasta dimineata, poarta era deschisa a in/trat pe drum o masina cu doua persoane. M-a deranjat modul cum arunca un domn , capacul la unul din caminele de apa si am iesit afara sa-i intreb ce este cu ei in curte. Doamna foarte deranjata mi-a spus ca este cititorul de contoare despre domn nimic. I-am spus ca noi transmitem indexul lunar si nu inteleg ce cauta cu masina in curte. Doamna a fost deranjata de intrebarea mea. Daca trebuie citite contoarele nu ar trebui sa fim anantati, nu ar trebui sa aiba o legitimatie la vedere. Mentionez ca masina era fara inscriptii de firma. Nu exsita reglementari pentru aceste situatii. Unde pot gasi despre atributiile acestor persoane?
Multumesc anticipat

Buna ziua,
Am un contract de inchiriere imobil. Conform HG 1867/2005 pentru a primi un cuantum al chiriei trebuie sa depun la dosar o serie de documente printre care si declaratie notariala. Dupa 3 ani am facut un act aditional la contract, insa intre timp mi-a expirat cartea de identitate si mi s-a spus de la servici ca imi trebuie o alta declaratie notariala deoarece datele din cea veche nu mai corespund. Mi s-a precizat ca intr-o instanta declaratia nu ar mai fi valabila.
As dori sa stiu daca este corect si unde este prevazut acest lucru.
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Comisioane bancare
Solicitarea a fost ca documentele sa-mi fie transmise prin mail, iar referitor la comision nu am avut nicio promotie. Este un cont de credit din anul 2011. Nu este cont curent de salarii sau de depozite.
Am primit extrasul lunar pe mail de la unicredit, unde am un credit in euro. Pentru prima dată din anul 2011 imi apar in document trei comisioane. Două de transmitere extrase prin posta si un comision de administrare cont toate in euro. Nu am primit documente prin posta niciodată si nu am fost înștiințarea despre comisionul de administrare. Am vorbit si cu cei de la sucursala si cu cei dela call center si am fost si la o sucursala apropiată. Nimeni nu m-a putut lamuri doar mi s-a comunicat că au transmis reclamația mea la un departament care nu mi s-a putu spune cum se numeste. Este corect sa mi se rețină aceste Comisioane?
Am fost rugata sa ajut pe cineva in completarea declaratiei 600 dar m-am impotmolit si eu deoarece are actiuni la fondul proprietatea - Bursa de valori in valoare de 52.237 lei si nu stiu unde pot fi trecute. Am gasit numai venituri din activități independente, din cedarea folosinței bunurilor, din activități agricole, silvicultură și piscicultură, din asocieri cu persoane juridice, din investiții sau venituri din alte surse trebuie să își calculeze veniturile nete totale.
Unde pot fi trecute ceste actiuni sau daca stiti cum se face?
In data de 29.12.2017 am achizitionat on line doua bilete de avion dus - intors pe ruta Bucuresti-Iasi. La momentul achizitionarii pe platforma on line apare si bagajul de cala de pana la 20 kg. cu suma de 10 euro pe tronsonul de calatorie pe care l-am bifat si l-am platit in costul biletului. In avion in urma discutiei cu un alt pasager am aflat ca pentru rutele interne bagajul de cala este gratuit. La aterizare am facut o solicitare catre Blue Air si acestia mi-au raspuns:" dorim sa va informam ca tarifele serviciilor aditionale cat si ale biletelor electronice sunt nerambursabile conform termenilor si conditiilor de calatorie cu care dumneavoastra ati fost de acord in momentul efectuarii rezervarii", fara a-mi mentiona un act normativ, etc.
Mie personal nu mi se pare corect din doua puncte de vedere.
1. Daca pentru cursele interne acest serviciu este gratuit de ce apare pe platforma on line pentru achizitionare?
2. Firma poate invoca termenii si conditiile proprii fara a avea la baza un act normativ?
Persoana a fost anuntata ca proprietarul vine acasa si cand a ajuns la domiciliu aceasta lipsea. Sunt deja 3 zile de cand nu este acasa si a fost anuntata cu o saptamana inainte.
Buna ziua,
Socrul meu se confrunta cu o problema. O perioada de vreme a locuit la tara, dar dupa decesul sotiei s-a hotarat sa revina cel putin pe perioada de iarna la bloc in apartamentul proprietate personala. Sotul s-a dus sa il ia de tara si sa-l duca la bloc. Aici intervine problema. In apartament a lasat sa stea fara contract o batrana care are ap. in blocul de cel al socrului pentru a lasa intimitate baiatului care este casatorit. Cel putin asa a motivat cand a discutat cu socrul si cu soacra. Batrana a fost anuntata ca urmeaza sa vina acasa si cand au ajuns dupa o saptamana nu era acasa. Contactata telefonic a mentionat ca este la un control medical la Cluj. Cel mai grav este ca la asociatie are 45 mil. datorie, De chirie nici vorba de aprox. 9-10 luni, socrul spune ca a avut o discutie cu ea mai demult si a zis ca nu-i trebuie chirie sa achite datoriile la bloc in primul rand. In acest moment este la bloc la fiul cel mare asteptand sa o gaseasca pe individa sa poata intra in casa.
Ce este de intreprins? Omul vrea in casa lui.