avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Activitate adrianatereza

Activitate adrianatereza

Un sofer este inregistrat de aparatul radar aflat în mișcare cu o viteza in localitate de 103 km/h = amenda si suspendarea permisului pe o perioadă de 90 de zile.
În procesul verbal de constatare a contraventiei nu este menționat tipul/modelul aparatului radar și nici omologarea acestuia.
Daca se contesta pv pt faptul ca sunt incalcate prevederile art. 109 alin. (2) din OUG 195/2002 sunt sanse de castig?
Poate o societate comercială să sponsorizeze (in bani sau bunuri) o asociatie sportivă fără personalitate juridică (adică este inscrisă doar în Registrul Sportiv)? Multumesc
Cand se numeste un responsabil parc auto? Speta e urmatoare: societate de distributie marfuri are in patrimoniu mai multe autovehicule, în jur de 25-30. Există obligativitatea ca la nivel de societate sa existe o persoana responsabila de parcul auto?
Ce act normativ prevede acest lucru?
Multumesc
Răspuns la discuția Contracte sponsorizare
Mulțumesc mult pt răspuns și promptitudine. Toate cele bune
Răspuns la discuția Contracte sponsorizare
Revin la acest subiect legat de problema Contract sponsorizare vs contrat donatie, cu intrebarea: contractul de donatie conform art. 1011 NCC trebuie incheiat în forma autentică, cu excepția darului manual [alin. (2) al aceluiasi articol], așadar, o sumă de 4000 lei, de exemplu, dată cash unei persoane sărace, e considerat dar manual? Actul încheiat între Asociatie si persoana fizică respectivă poartă titlul de Contract de donație?
Multumesc
La alegerile locale din 2016 am fost personal tehnic auxiliar. Luna mi-a trimis ANAF o înștiințare probabil (nu am intrat în posesia ei pt ca nu locuiesc efectiv la adresa de domiciliu). Azi am fost la ANAF și mi-au spus ca am de plata 528 lei (indemnizatia fiind vreo 3600, din care se scade impozitul) pt ca nu am plătit "la sanatate"(asa s-a exprimat funcționarul) când am fost la alegeri.
Ma poate lamuri careva?
Mulțumesc
In data de 12.07.2017, pe rolul unei judecătorii a fost inregistrată actiunea de anulare proces - verbal de contravenție....nici până la această dată nu a fost stabilit termen de judecată, iar pe portal ultima modificare apare in data de 13.07.2017, desi ulterior am mai trimis niste inscrisuri.
Ce pot face?
Multumesc
Se poate solicita recuperarea taxei auto ăn baza OUG 52/2017 dacă autovehiculul a fost înstrăinat?
Multumesc
Se poate solicita recuperarea taxei auto ăn baza OUG 52/2017 dacă autovehiculul a fost înstrăinat?
Multumesc
Buna ziua.
Pentru plata bunurilor achizitionate de la o societate am emis Bilet la Ordin pe care l-a pierdut curierul.
Intrebarea este: cine solicită în instanță anularea BO, noi în calitate de emitenți sau cel căruia trebuia sa i se facă plata?
Multumesc