avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate cotoilauraligia

Activitate cotoilauraligia

Mulțumesc frumos!
Soțul meu este angajat al M.A.I, mătușa mea depune plângeri peste plângeri în numele bunicii mele, întrebarea mea este următoarea;poate aceasta fi trasă la răspundere în vreun fel?Dat fiind că mătușa nu are nicio calitate (curator, etc), că nu are domiciliul la adresa bunicii, cum o pot face să înceteze , dat fiind că pentru soțul meu este destul de jenant să fie chemat săptămâna de săptămâna să de-a explicații în fața superiorilor? Menționez că toate plângerile s-au dovedit a fi nefondate, însă aceștia spun că trebuie să le dea curs.Va mulțumesc!
Răspuns la discuția Executare silita, evacuare
Bună ziua!Am fost citați amândoi,eu și soțul meu, în procesul de evacuare. De la executor am primit, pe numele fiecăruia dintre noi somație.In cazul acesta suma respectivă (2460 lei) se împarte la doi sau datorită faptului că singurul care obține venituri este soțul meu, va suporta tot debitul? Vă mulțumesc!
Bună ziua! Speța este următoarea; în 2014 am moștenit nuda proprietate a unui imobil în care am locuit împreună cu mama și bunica maternă dintotdeauna.La începutul lunii Februarie anul curent, bunica obține în instanță evacuarea mea și a familiei mele; plec din imobil la două zile după ce aflu sentința, rămân în casă mobila și electrocasnicele,am vrut ulterior sa le iau dar bunica nu mi-a permis accesul.Acum primesc somație de la executor să predau liber imobilul.Vreau să iau lucrurile de acolo, dar sunt convinsa că bunica nu îmi va da și bunurile care aparțin mamei mele (am facturi), pretinzând că sunt cadourile primite de la mama.In acest caz pot lua tot sau nimic din casă? Consider că dacă aceasta nu îmi va permite să iau inclusiv ceea ce a aparținut mamei este un abuz.In urma executării am de platit suma de 2460 lei reprezentând cheltuieli de executare.Singurul care lucrează este soțul meu, proprirea de împarte la doi sau o va suporta doar soțul meu? Vă mulțumesc!
Bună ziua! În anul 2009 între mama și bunica a fost încheiat un contract de întreținere cu clauză de uzufruct viager.In 2014 mama a decedat iar eu am moștenit nuda proprietate a imobilului.Mi-am respectat obligațiile contractuale, dar bunica, influențată de sora mamei, a cerut in instanță evacuarea mea, a câștigat, am plecat din imobil împreună cu familia, iar acum a deschis proces în care cere rezoluțiunea contractului.Intrebarea mea este; îmi pot recupera investițiile (dat fiind că în acel imobil au fost doar investițiile mele și ale mamei) în cazul în care voi pierde acest proces? Vă mulțumesc!
Răspuns la discuția Sesizare ICCJ (art 1033 șu)
Aș dori să știu care este părerea dumneavoastră în ceea ce privește evacuarea.Pot avea câștig de cauză sau nu?Vă mulțumesc!
Bună dimineața! Revin cu o întrebare. În 2009 între mama și bunica a intervenit un contract de întreținere cu clauză de uzufruct viager(bunica).În 2014 debitorul ( mama) a decedat. Am făcut succesiunea, preluând automat și obligațiile contractuale. Pentru că lucrurile să fie și mai clare am încheiat atunci și o tranzacție în care scrie clar obligațiile pe care le am în calitate de nud proprietar(in ce constă întreținerea), fără a se face referire la uzufruct. Mi-am respectat întocmai obligațiile (noi locuind cu bunica dintotdeauna), dar în mai 2015 bunica deschide proces cerind rezilierea contractului și a tranzacției. Am câștigat procesul, sentința fiind definitivă. Bunica deschide proces pentru evacuare (1033 su), pierde la fond; pe 16.11.am avut prima înfățișare în apel, dar avocata apelantei sesizează ICCJ.Cum părerile sunt împărțite, avocatul nostru susține că avem calitatea de proprietar, avocata părții invocă dreptul de uzufruct al bunicii, eu chiar nu știu ce să cred.Vă rog să îmi spuneți dacă nu voi avea câștig de cauză ce pot face mai departe.Casa a fost renovată numai din banii noștri, în acest moment am de achitat două credite.A mai deschis un proces cerând rezoluțiunea contractului. În spatele acestor acțiuni este mătușa mea care a reluat după 20 de ani relațiile cu bunica.
Răspuns la discuția Sesizare ICCJ
Vă rog frumos, aștept părerile dumneavoastră în această speță!
Discuție Sesizare ICCJ
Bună dimineața! Revin cu o întrebare. În 2009 între mama și bunica a intervenit un contract de întreținere cu clauză de uzufruct viager(bunica).În 2014 debitorul ( mama) a decedat. Am făcut succesiunea, preluând automat și obligațiile contractuale. Pentru că lucrurile să fie și mai clare am încheiat atunci și o tranzacție în care scrie clar obligațiile pe care le am în calitate de nud proprietar(in ce constă întreținerea), fără a se face referire la uzufruct. Mi-am respectat întocmai obligațiile (noi locuind cu bunica dintotdeauna), dar în mai 2015 bunica deschide proces cerind rezilierea contractului și a tranzacției. Am câștigat procesul, sentința fiind definitivă. Bunica deschide proces pentru evacuare (1033 su), pierde la fond; pe 16.11.am avut prima înfățișare în apel, dar avocata apelantei sesizează ICCJ.Cum părerile sunt împărțite, avocatul nostru susține că avem calitatea de proprietar, avocata părții invocă dreptul de uzufruct al bunicii, eu chiar nu știu ce să cred.Vă rog să îmi spuneți dacă nu voi avea câștig de cauză ce pot face mai departe.Casa a fost renovată numai din banii noștri, în acest moment am de achitat două credite.A mai deschis un proces cerând rezoluțiunea contractului. În spatele acestor acțiuni este mătușa mea care a reluat după 20 de ani relațiile cu bunica.
Cum îi pot acorda întreținere atât timp cât ea refuză cu desăvârșire? Singurul lucru pe care nu îl refuză este plată facturilor.Cum mă pot apăra în cazul acesta?