Buna seara,
Daca v-ar fi depus declaratiile ar fi avut dovezile (recipisele) de depunere online - si sigur ar fi aparut in fisa dvs. de evidenta de la fisc.
Pe de alta parte, daca este adevarat ceea ce spuneti (nu contest asta), ar fi bine sa ii faceti macar o plangere la politie sau ANPC. O astfel de persoana nu are ce cauta in meseria de contabil si ne pateaza reputati profesionala, creand un prejudiciu de imagine meseriei.
Puteti solicita suspendarea activitatii si platii cotizatiilor pe 3 ani (daca tot nu va este de folos). Asta nu afecteaza statutul dvs. de membru / expert contabil etc. Daca veti dori sa reluati activitatatea, o veti putea face.
Asociatul unic daca nu are calitatea de angajat al societatii nu poate ridica avansuri spre decontare (pt. achizitii de marfa etc). O alta modalitate ar fi fost daca avea contract de imprumut - restituiri aferente contractului respectiv.
Exista riscul in cazul in care scoate bani din companie ca organele de control sa ii considere plati de dividende si sa va oblige la plata impozitului pe dividende (+majorari)
Administratorul (crede ca) astfel isi declina responsabilitatea. Dvs. sunteti responsabila pentru intocmirea bilantului, el raspunde pentru patrimoniu si pentru semnarea documentelor companiei, inclusiv cele contabile. Dar parerea mea (confirmata si de alte persoane mai sus) este sa evitati un astfel de specimen. Am mai intalnit si eu cazuri cand administratorul nu voia sa semneze bilantul ca sa se razbune pe unul din actionari; din pacate, in cazul in care nu il depui la timp, tot administratorul il va lua la intrebari (eventual concedia ) pe contabil.
Acest proiect a fost aprobat de Guvern si a ajuns in Parlament. Dupa ce trece si de Parlament / Presedinte, se va publica in M.Of.
Numai ingradiri de drepturi constitutionale aduce acest minunat proiect. A, si avantaje bancilor...
Teoretic se prescriu dupa 5 ani, daaar....cei de la DITL / primarie iti vor spune ca ti-au transmis in fiecare an un document de plata (instiintarea cu impozite, taxe si AMENZI) iar acest lucru intrerupe prescriptia.
Am patit-o, mai ales ca deja le achitasem o data dar nu mai aveam copii ale PV/chitantelor, de prin 2007. Mi-a trebuit un certificat fiscal si pana nu am platit amenzile a doua oara nu mi l-au dat.