avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate bvlucretiu

Activitate bvlucretiu

Cine sunt beneficiarii unei "Asociații Urbariale"?
Am înțeles că au fost iobagi transilvăneni de după 1848 care au primit o parte din pășunile și pădurile grofilor și baronilor de atunci, dar cine sunt acei beneficiari din zilele de azi, cine sunt acei iobagi ai zilelor noastre care au moștenit astfel de terenuri, cine ia recoltele respectivelor terenuri căci pe unde cunosc eu că există astfel de "Asociații" președintele acesteia este mai mult un grof sau un mai mic baron nicidecum un iobag la care se face referire!? Unii oameni încă nu au reușit să își recupereze terenurile de după colectivizare din 1962 și văd că alții au reușit să recupereze terenuri revendicate de iobagi în 1848:. Asta este ceva de genul ca mulți care au certificat de revoluționar deși nici nu au participat la revoluție!
Bună!
Avem terenuri în trei locuri (moștenire din partea mamei) pe care tatăl meu le-a revendicat după revoluție doar fizic, iar o vreme terenurile au fost într-o asociație care s-a constituit după desființarea CAP-urilor iar după o vreme asociațiile respective s-au desființat și după acestea urmând ca tatăl meu să le lucreze în regie proprie dar nefiind în relații foarte bune cu fratele mamei nu au cerut titlu de proprietate nici familia mea pe terenurile folosite de noi nici fratele mamei pe cele pe care le-au lucrat ei!
Eu nu am avut multe cunoștințe despre terenuri decât cu câțiva ani înainte de moartea tatălui meu care a decedat în 2016 și aceste terenuri au rămas nerevendicate oficial iar cererile de revendicare la legea 18 am înțeles că a avut termen de depunere în 2005, iar acum am descoperit terenurile la registrul agricol de la data colectivizării din 1962 pe numele bunicilor din partea mamei, însă acum nu mai știu care ar fi cadrul legal de a intra oficial în posesia lor!?
Am încercat prin legea uzucapiunii însă mi-s-a comunicat de către domnul avocat că nu este posibil pentru motivul că terenurile sunt la dispoziția comisiei de aplicare a legii fondului funciar, motiv pentru care am și renunțat la această cale pentru moment!
Acum aș dori un sfat din partea persoanelor cu experiență din acest forum care au avut cazuri similare, să știu care ar fi cea mai bună cale pentru rezolvarea acestei probleme!
Am discutat cu unele persoane acest caz și am rămas foarte surprins să aflu că mai sunt și alte familii care au aceeași problemă, neștiind nici aceștia să mă îndrume motiv pentru care m-am gândit să întreb și aici!
Vă mulțumesc anticipat pentru sfaturile acordate!
Bună!
În urmă cu ceva vreme am avut o discuție cu cineva la telefon (care a înregistrat convorbirea fără să mă informeze inițial) și aceasta mi-a făcut publică înregistrarea în cadrul unei primării!
Menționez că nu am adus nici o jignire nimănui însă mă deranjează faptul că acea înregistrare a devenit publică!
Aș dori să știu dacă există vreo reglementare care să sancționeze un asemenea comportament, vă spun sincer că nu am reușit să studiez normele GDPR decât în linii mari și pentru acest lucru am apelat la cei care au mai avut asemenea spețe, pentru a ști cum să abordez acestă situație!
Răspuns la discuția Uzucapiune
Bună!
Am revenit cu noi informații pe care le am referitor la acest caz și anume am procedat împreună cu domnul avocat la întocmirea dosarului pentru obținerea dreptului de proprietate prin uzucapiune, am ajuns până la faza de achitare onorariu plus taxa de timbru, urmând să se deschidă procesul însă într-un termen relativ scurt am fost contactat de către domnul avocat care mi-a solicitat renunțarea la procedură (cel puțin temporar spunea domnia sa) pentru motivul că se informase referitor la cazuri similare și că s-ar pierde procese pe bandă motivat fiind faptul că dacă în același număr topografic se află și alte terenuri pentru care s-au eliberat titluri de proprietate, tot acel număr topografic este la dispoziția comisiei pentru aplicare a legii fondului funciar pentru retrocedări și că deocamdată nu avem șanse de obținere de rezultate favorabile și care mi-a returnat și contravaloarea onorariului și mi-a fost predat și întreg dosarul cu toate documentele respective!
Nu știu ce să mai înțeleg și mai mult nu știu cum aș putea să duc la capăt punerea în legalitate a suprafețelor de teren pe care le dețin și le lucrez imediat de la revoluție!
Poate mă ajută cineva de specialitate cu un sfat!
De la cineva care lucrează la oficiul de cadastru mi-s-a spus că dacă aș avea înțelegere în primărie problema s-ar putea rezolva chiar și fără instanță!
Nu mai înțeleg nimic și nici nu mai știu pe care cale să o iau!
Aștept un sfat, pentru care vă mulțumesc anticipat!
Răspuns la discuția Taxa de timbru uzucapiune
Vă mulțumesc, am înțeles!
Bună!
Cum se stabilește valoarea taxei de timbru şi/sau cum se calculează valoarea acestei taxe pentru un proces de uzucapiune?
Răspuns la discuția Onorarii avocat
Deci nu există un tarif minim şi/sau un tarif maxim, în raport de natura procesului?
Discuție Onorarii avocat
Bună!
Cum se stabileşte onorariul avocat de către avocatul care trebuie să te reprezinte într-un proces, există un tarif prestabilit în raport de natura procesului sau este o sumă pe care avocatul o stabilește unilateral în funcție de client?
Există tarife diferențiate în raport de natura procesului (litigii legislative, de circulație, fonduri funciare, etc) sau cum se stabilește onorariile?
Răspuns la discuția Revocare donaţie
Ce se înţelege prin "nu operează de drept"?
Bună!
Se poate revoca, anula un act de donaţie (de către donator) odată ce acesta a fost oficializat printr-un act notarial?
Mai exact donatorul poate anula, revoca o donaţie odată ce această donaţie a fost legalizată, fără acordul şi/sau fără voia donatarului?