avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Activitate parintily

Activitate parintily

Discuție Clauza Abuziva?
"In cazul încetării contractului la inițiativa clientului sau din cauze imputabile acestuia, Clientul va plați o suma reprezentând valoarea abonamentului înmulțita cu numărul de luni ramase pana la expirarea perioadei minime contractuale a sim-ului respectiv, la care se adaugă daune-interese in cuantum de 100 euro pentru fiecare cartela sim de voce mobila in cazul activării unor pachete de tip Business Open 3, Business Open 7, Business Open 11, Business Open 14,respectiv 250 euro in cazul activării oricăror alte pachete de tip Business Open, daune ce vor fi calculate pentru fiecare cartela SIM activată prin prezentul act adițional sau prin cele ulterioare încheierii acestuia."

Partea cu daune-interese ma intereseaza daca este considerata o clauza abuziva, contractul fiind incheiat intre o societate si Orange Romania.
Buna ziua,
Mama soacrei mele a incheiat un contract de arenda in 2009 pe o durata de 20 ani cu o societate agricola locala.
Anul trecut aceasta a decedat si fiica acesteia, soacra mea, doreste sa mute acel lot de pamant la o alta asociatie agricola.
Problema noastra este: cum am putea rezilia acest contract in conditiile in care la capitolul "8. Incetarea contractului" apar doar urmatoarele:
"8.1. Contractul inceteaza la expirarea termenuluipentru care a fost arendat terenul numai daca a fost notificata intentia de neprelungire a duratei contractului.
8.2. In cazul mortii arendasului, contractul de arenda va continua cu mostenitorii acestuia, conform art. 21 indice 1 din Legea nr. 16/1994, cu modificarilee si completarile ulterioare.
8.3. Contractul de arendare poate fi cesionat sotului coparticipant la exploatarea terenului arendat sau descendentilor lor care au implinit varsta majoratului, conform art. 21 din Legea nr. 16 / 1994, cu modificarile si completarile ulterioare respective succesorilor in drepturi ai arendasului
"
Multumesc!
Cei de la Consulat au spus că nu se poate schimba decât în instanță.
Deci, vrea nu vrea, trebuie să meargă la Judecătorie.
Buna seara
Va rog sa ma ajutati cu îndrumări legate de îndreptarea unei erori de trecere a numelui de familie in Certificatul de nastere.
Mai precis: Datorita unei neatentii, la Consulatul din Istambul, nepoatei mele i s-a trecut la numele de familie numele de fata al mamei in loc de cel avut actual.
Pentru îndreptarea erorii trebuie sa formuleze o "Cerere de indreptare eroare materiala" sau altceva?
Deasemenea, sunt de ajuns copii de pe C.I. românesc al mamei cu numele actual de familie, certificatul de căsătorie romanesc si Certificatul de noastre al nepoatei emis de Consulatul de la Istambul?

Cu deosebit respect
Dragoș
Buna ziua,

Doresc sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:
Sora mea a girat pe cineva, in urma cu cativa ani, pentru ca acesta sa obtina un imprumut la banca.
Intre timp sora mea s-a casatorit in strainatate si s-a mutat acolo in tara ramanandu-i o casa de la parinti.
Cel pe care l-a girat nu si-a mai platit datoriile si parintii mei s-au trezit cu o instiintare de la un birou de executare silita cum ca ar avea o datorie de cca 30.000 lei (datoria efectiva + cheltuieli) si ca o somau sa o achite.
Presupun ca a fost un proces dar, cum nu sta nimeni la adresa respectiva, cand se duceau parintii mei pe-acolo - din cand in cand - nu au gasit vre-o "hartie".

Intrebarea mea este: ce posibilitati are de a evita, legal, executarea silita si unde si ce demersuri/acte trebuiesc facute pentru a-l obliga pe cel pe care l-a girat sa isi achite datoria.


Cu deosebit respect
Dragos
Răspuns la discuția Medierea in cazurile comerciale
Am de recuperat 46.000 lei.
Buna ziua,
Doresc sa ma ajutati cu o informatie: in cazul in care trebuie sa initiez un proces impotriva unei firma pentru neplata unei facturi trebuie sa apelez intai la un mediator sau incep cu chemarea la conciliere directa apoi, daca mai este cazul, ma indrept spre instanta?

Cu deosebit respect
Dragos
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti ce posibilitati de actiune mai am in urmatoarea situatie: o firma care ne datoreaza o suma de bani a intrat in insolventa si i s-a declarat falimentul.
Problema mea este ca noi nu am fost instiintati despre aceasta procedura ca sa ne putem inscrie la masa credala.

Deci, ce pot sa mai fac in aceasta situatie?

Cu respect
Dragos
Scuze pentru intrebarea idioata dar am nevoie de un sfat pentru urmatoarea situatie:
In titlul de proprietate am trecuta o suprafata totala de cca 104000 mp fara a fi evidentiate in mod clar care-unde se afla!
Terenul este impartit in 3 parti evidentiate intr-un "Centralizator " separat de titlul de proprietate.
Pe unul dintre terenuri se afla sediul firmei comus din doua incinte: una interioara in care este cladirea administrativa si hala de productie si una exterioara unde se afla o parcare auto pentru angajati.
Pe planul cadastral al acestui teren apar ambele incinte ca fiind ale noastre dar cei de la primarie sustin ca parcarea este proprietatea publica si nici de cum a noastra, ca firma.
Din masuratori reiese clar ca, adunand suprafetele celor 3 terenuri, in care sa intre si parcarea dau un total agal cu cel trecut in titlul de proprietate.
Prin urmare eu trebuie sa dau in judecate primaria ca sa obtin o hotarare din care sa rezulte clar ca acea parcare este a firmei si nu a primariei.
Si de aici intrebarea de noob: ce actiune sa fac?

Cu speranta unui sfat pertinent si cu scuzele de rigoare pentru exprimarea nu prea juridica va multumesc anticipat pentru ajutor!

Cu respect,
Dragos