Daca totul s-a intamplat in casa mea, in interior, nu.i normal sa i se dea dreptate tatalui meu, nu? Am si doi martori, dar momentan n-as dori sa-i implic.
Buna ziua.
Am avut o discutie aprinsa intr-o seara (ora 21) cu tatal meu in fata blocului si i.am zis ca nu mai are ce cauta in casa mea si i.am cerut cheia. Apoi am urcat sus in apartamentul meu, el a venit dupa mine. Eu nu am vrut sa.l las sa intre in casa, moment in care m.a prins de mana si m.a trantit la pamant, apoi a venit sotul si a incercat sa.l calmeze. Tatal meu l.a prins de camasa si i.a dat un pumn, eu m.am speriat, m.am ridicat de jos si m.am bagat in fata sotului.
Tatal meu m.a luat de par si m.a paruit bine, iar deasupra capului meu, ei s-au lovit cum au putut.
Ideea este ca tatal meu si-a scos certificat medico-legal pt 2-3 zile (are o vanataie la un ochi), si vrea sa-l dea la politie/parchet (nu stiu unde) pe sotul meu sa raspunda penal.
N.am avut de.a face vreodata cu asa ceva si e cam urat pt noi sa avem de.a face cu politia.
Mi.am scos si eu certificat medico-legal (mentionez ca sunt insarcinata in 6 luni) in speranta de a-l ajuta pe sotul meu (nu am de gand sa-l actionez in judecata pe tatal meu).
Intrebarea este: poate avea castig de cauza un asemenea om si daca da, in ce sens? (el este purtat prin tribunale, este la pensie si n.are ocupatie).
Multumesc.
In fisa postului este precizat la nivelul studiilor: studii superioare. Este suficient? Mai trebuie sa apara undeva nivelul studiilor solicitate de angajator?
Buna ziua. Am fost angajat doi ani la o reprezentanta auto ca "Sef centru reparatii" (in COR, am gasit codul 134905), fiind absolvent de studii superioare tehnice.
Intrebarea mea este daca acesti doi ani sunt considerati "vechime in specialitatea studiilor absolvite", pentru a putea concura la o functie publica care solicita acest lucru?
Va multumesc.
Buna ziua. Am fost angajat doi ani la o reprezentanta auto ca "Sef centru reparatii" (in COR, am gasit codul 134905), fiind absolvent de studii superioare tehnice (inginer mecanic).
Intrebarea mea este daca acesti doi ani sunt considerati "vechime in specialitatea studiilor absolvite" (la grupa majora 1 din COR, nivelul de instruire nu este definit)?
Va multumesc.
Buna ziua. Sotul meu este angajat la o firma mica ca director tehnic, avand contract pe perioada determinata de trei luni (pana pe data de 16.02.2016). Ideea este ca si.a gasit in alta parte de lucru si ar vrea sa plece de la actualul loc de munca in luna ianuarie si sa se angajeze la alta firma.
Intrebarea mea este: un contract de munca pe perioada determinata poate fi intrerupt (sa zicem ca ar beneficia de intelegere din partea patronului actual) si cum poate proceda?
Va multumesc.
revin cu o precizare: cand am spus studii tehnice, m.am referit la studii superioare tehnice.
Buna ziua. Functia de "director tehnic" (detinuta in cadrul unui service auto) este considerata vechime in specialitatea studiilor absolvite (studii tehnice) daca doresc sa concurez pentru un post pentru o functie publica de inspector/consilier? clasificare COR 112024 (stiu ca nivelul de instruire nu este precizat in COR)
va mulltumesc pentru raspuns.
buna ziua
sunt asistent maternal de 12 ani. am in ingrijire un baiat de la 8 luni, acum copilul are 13 ani. de la directie m-au sunat de vreo 3 ori sa ma oblige sa iau in plasament un al doilea copil. primele doua dati am refuzat si m-au pus sa dau cate o declaratie ca refuz sa iau al doilea copil. a treia oara mi-au spus ca ma cheama la comisie daca nu iau un al doilea copil, drept pt care am cedat si am mers la centru, unde mi-au dat un baietel de 2 ani, despre care mi s-a spus ca este sanatos.
dupa ce am semnat conventia ca il iau, mi s-a spus ca are o "mica" operatie la cap. apoi am aflat de la mama lui ca are hidrocefalie, ca este operat in germania si ca trebuie lunar sa.i fac tomograf si consultat neurochirurgical si neurologic.
mentionez ca locuiesc la tara, sunt singura si nu am nici un ajutor.
am mers la protectie cu copilul, dar dna a inceput sa tipe la mine ca este datoria mea sa.l cresc, si daca nu pot,sa imi dau demisia. (copilul are un intreg cv cu datele operatiei din germania - vreo 30 de pagini, pe care directia trebuie sa le traduca, dar nu se grabesc deloc). este un copil care trebuie o atentie medicala deosebita si careia eu nu pot sa.i fac fata.
cum as putea sa procedez mai departe? mi.e frica ca imi vor lua primul baiat pe care l.am crescut si care doresc sa ramana si dupa 18 ani alaturi de noi.
sa merg in audienta la consiliul judetean? sa.i dau in judecata?
are cineva cunostinte legat de acest lucru? v-ati mai confruntat cu o astfel de situatie?
va multumesc frumos.
p.s.: am depus la sediul directiei de protectie a copilului o cerere (cu nr.de inregistrare) catre dl director prin care ii explic situatia, dar care a ramas fara nici un rezultat.