Buna ziua. As dori sa pun o intrebare in forum. Multumesc anticipat celor care imi vor raspunde . Prietenei mele i-a murit de curand tatal care avea o asigurare pe viata. Avea de asemene si un imprumut de la o Banca,imprumut pe care murind nu a reusit sa-l lichideze. Intrebare : care este rolul celor doi mostenitori in ceea ce priveste asigurarea si imprumutul ? Incaseaza ei banii pe asigurare ? Trebuie sa lichideze imprumutul facut de tatal lor ? Inca o data multumesc.
Buna ziua .Sunt mostenitorul unui teren de 1000 mp.In actul de partaj dintre tatal meu si fratii lui, este scris ca " pe supr.de 410 mp se creeaza o servitute de trecere cu auto si piciorul in favoarea lotului vecin dinspre si inspre drumul comunal ". Mentionez ca aceasta servitudine NU este necesara (intre timp casa batraneasca situata pe acel teren s-a demolat ) si vecinul poate sa iasa la drum pe partea lui fara probleme. Inteleg ca acesta este un drept dobandit ,atat timp cat toti fratii au fost de acord ,insa nu inteleg de ce i s-a acordat o supr. asa de mare de servitudine,dat fiind fatul ca pentru a trece o masina nu este nevoie de acest spatiu .In momentul de fata doresc sa vand terenul, ce se poate face pentru a o elimina? Mentionez ca nu detin relatii bune cu vecinul (unchiul ).Exista vreo varianta legala ?Multumesc.
Mii de multumiri pt. raspuns. Pot afirma ca nu este precizata durata, ca exista alta cale de acces, nu exista autorizatia de demolare si ca proprietarii celor doua loturi nu se afla in relatii bune (a existat chiar un proces in trecut de tulburare de teren), ca atare sa inteleg ca exista totusi posibilitatea radierii servitutiei ?
Mii de multumiri pt. raspuns. Pot afirma ca nu este precizata durata, ca exista alta cale de acces, nu exista autorizatia de demolare si ca proprietarii celor doua loturi nu se afla in relatii bune (a existat chiar un proces in trecut de tulburare de teren), ca atare sa inteleg ca exista totusi posibilitatea radierii servitutiei ?
Multumesc mult dna. avocat. In actul de partaj voluntar nu este precizata durata pentru care s-a constituit acest drept. Ca atare, desi casa batraneasca nu mai exista (deci servitutea nu ar mai fii necesara fondului dominant), Aceasta ramane valabila in continuare? Exista vreun mod sau vreo posibilitate pentru a o radia?
Buna ziua. Eu sunt mostenitoarea unui teren intravilan. In certificatul de mostenitor este scris ca proprietarul lotului alaturat are drept de pasaj cu auto sau piciorul pe o parte din terenul meu, conform unui act de partaj din 1995 cand acolo se afla o casa batraneasca care intre timp a fost demolata. Precizez ca nu sunt in posesia autorizatiei de demolare si nici nu stiu daca acesta exista. Demolarea casei a fost facuta de catre unchiul meu (proprietarul lotului alaturat) care avea tot interesul s-o faca pentru diferite motive si desigur cu acordul tatalui meu. Intrebarea mea este : Daca casa batraneasca nu mai exista, acest drept de pasaj s-a radiat automat sau trebuie facut ceva anume? Repet ca nu detin nici un fel de certificat de demolare si nici macar nu stiu daca acesta exista sau daca demolarea s-a facut ilegal sau cu ajutorul "pilelor" de la primarie. Mii de multumiri persoanelor carora imi vor raspunde !
Buna ziua.Doresc sa intreb in Forum care este solutia cea mai indicata (ma refer la costuri si birocratie) ca sa ereditez casa mamei mele.Mentionez ca sunt unica mostenitoare si nu stiu daca este mai bine sa-mi faca donatia atat timp cat este in viata sau sa fac succesiunea dupa decesul ei.Multumesc anticipat.Respet !