avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Activitate infoadrian

Activitate infoadrian

Mulțumesc!
1. Cum se poate verifica vă rog ce carduri are celălalt partener din cuplu, mai ales că nu se știe exact ce carduri sau conturi are la bănci?
2. Ce probe pot fi aduse vă rog în instanță pentru a demonstra cota majorată pentru investițiile la bursă?

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Da ambele fac parte din patrimoniul comun ca active ( investitiile si conturile bancare),

Cardul e doar un mijloc de a avea acces la conturi.

Cota de contributie se prezuma 50/50. Sotul care pretinde cota majorata tb sa probeze aceste aspecte in instanta,

Va rog ajutor raspuns pentru cum se procedeaza pentru contul de investitii la bursa si cardurile de debit in cazul unul partaj:
- investiile la bursa, efectuate in timpul casatoriei, sunt subiect de partaj? Daca da, in ce fel pot fi verificate si care e cota parte de care se poate beneficia?
- cardurile de debit si conturile bancare create in timpul casatoriei pot fi verificate pentru a vedea ce sume sunt disponibile? Sunt subiectul unui partaj?

Multumesc!
Corect, de acord, n-am știut dacă se ia sau nu în calcul ca accept din partea mea că sunt sau nu de acord cu procesul verbal și d-asta am zis sa nu-l semnez. De acum încolo voi ști că pot să-l semnez chiar dacă nu sunt de acord cu mențiunile.

hotumattua a scris:

Și, în plus, este și o dovadă de civilizație, să-ți asumi o poziție față de ce susține agentul, este un drept al tău, de "a fi ascultat", agentul este obligat să consemneze ceea ce declari tu. Nu înțeleg de ce mai sunt unii care refuză să semneze un PV.

latka a scris:

Veti fi incadrat la incalcarea art. 100 alin 3 pct. b din OUG 195/2002- 30 de zile suspendare.
[ link extern ]
Sansele depind de cum reusiti sa dovediti ca ceea ce scrie in PV de contraventie e neadevarat. Asta dupa ce-l veti primi. Semnarea unui PV de contraventie nu inseamna decit ca luati la cunostinta, nu ca recunoasteti ceva.

Mă gândesc să invoc Art. 35 din codul rutier. Acesta a fost și motivul pentru care nu m-am oprit pe trecerea de pietoni când am observat pietonii, Ar fi însemnat să facă slalom printre mașini să treacă mai departe. Ce spuneți sunt șanse să câștig în instanță?

Art. 35. alin (1) din Codul Rutier prevede: "Participanţii la trafic trebuie să aibă un comportament care să nu afecteze fluenţa şi siguranţa circulaţiei, să nu pună in pericol viaţa sau integritatea corporală a persoanelor şi să nu aducă prejudicii proprietăţii publice ori private".
Da, n-am știut acest lucru și nici nu mi-a zis nimic agentul, doar un simplu "la revedere".

gi-jane2 a scris:

l-ati fi primit daca ati fi semnat.

Da, am primit doar dovada că pot merge 15 zile. Ce aș putea cere din partea MAI sau în instanță pentru a proba, a dovedi nevinovăția? Din păcate nu am martori sau o înregistrare video, am fost doar cu fiu-miu care oricum e mic și e rudă de grad I.
Aș fi curios cum poate proba poliția/agentul ceea ce a menționat în procesul verbal. Mașina de poliție nu era îndreptată spre locul incidentului. Mă gândeam să cer proba video dar nu știu dacă o au în cazul în care mașina nu era îndreptată spre locul respectiv.
Mi se părea normal măcar să primesc procesul verbal.

latka a scris:

Veti fi incadrat la incalcarea art. 100 alin 3 pct. b din OUG 195/2002- 30 de zile suspendare.
[ link extern ]
Sansele depind de cum reusiti sa dovediti ca ceea ce scrie in PV de contraventie e neadevarat. Asta dupa ce-l veti primi. Semnarea unui PV de contraventie nu inseamna decit ca luati la cunostinta, nu ca recunoasteti ceva.

Am fost oprit de un agent de poliție și mi-a fost reținut permisul pentru neacordarea de prioritate pentru pietoni. Am circulat cu viteză redusă și eram pe banda a II-a. Nu am observat că vine vreun pieton să traverseze și am mers în continuare, la un moment dat a început să traverseze dar eu eram deja pe trecerea de pietoni cu toată mașina, pietonul era pe sensul meu de mers. Dacă opream ar fi însemnat să mă ocolească pentru a-și continua drumul.
Eu în condițiile de față știu că nu pot opri pe trecerea de pietoni pentru a nu-i pune în pericol siguranța. Permisul mi-a fost suspendat, eu nu am primit procesul verbal, permisul mi l-a oprit agentul dar nu mi-a zis pentru cât timp e suspendat permisul și nu mi-a dat nici copie după procesul verbal, el zice pentru că nu am semnat.

Vă rog ajutor confirmare pentru cât se suspendă și dacă am șanse de reușită în cazul în care contest decizia.
Va rog ajutor:
1. Partaj (eu sunt salariat fara intrerupere din 2001, sotia are salariu constant din 2010, mai mic decat mine ca pondere):
a) un apartament cu credit ipotecar, eu sunt proprietar de peste 10 ani, cu sotia actuala m-am casatorit un an mai tarziu, dupa contractare credit, nu apare in acte, doar eu apar pe contractul de vanzare-cumparare si la banca. Creditul este in derulare, platesc rate la el si in prezent. Au contribuit si parintii mei cu o mica suma.
- Ce drept are actuala sotia, poate cere 50% din valoare sau cota partea din contributia la rate?
- Daca achit soldul la banca si devin proprietar automat devine si ea proprietara?
b) auto achizitionat pe numele meu in 2019.
- Sotia poate cere cota parte din valoarea lui?
- Daca-l vand inainte de solicitarea partajului mai poate cere cota parte?
c) credit nevoi personale facut doar pe numele meu. Sotia are dreptul la cota partea din rate?

2. custodie copil de 5 ani . Locuieste cu mine si sotia in acelasi apartament (sotia are parintii in alt oras la cateva ore distanta de mers cu masina si vin o data pe an sa ne viziteze, 2 - 3 zile, noi locuim in orasul in care m-am nascut eu). Sunt foarte atasat de el si de asemeni este luat de la gradinita de mama mea care sta cu el, pana seara. As vrea foarte mult sa pot avea vizite zilnice si posibilitatea sa poata sta la mine 15 zile pe luna sau cel mai bine din punctul meu de vedere ar fi sa poata sta la mine si sotia sa-l viziteze sau sa-l ia in vizita dar sa aiba domiciliul la mine. Sotia nu are alte proprietati sau bunuri pe numele ei, dobandite inainte sau dupa casatorie. Care sunt sansele sa pot obtine acest lucru?

Amenintarea cu divortul (din partea sotiei) este periodica de cand copilul avea un an pe diverse motive inventate de sotie, fara sa fiu violent sau sa o jignesc cu ceva, inainte de copil ne intelegeam foarte bine. Sunt implicat cu mare drag in fiecare zi in cresterea copilului. Sotia cauta diverse motive sa ceara divort, incearca sa ma provoace sa fiu violent sau sa il manipuleze pe cel mic impotriva mea. Am fost si la consilierea psihologica dar nu s-a vazut o schimbare notabila.

Va rog ajutor cu raspuns la cele solicitate. Multumesc mult !
Am nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru un incident la care am fost implicat ieri 25.06.2017

In jurul orei 18 in parcarea unui loc turistic din Sinaia, dupa ce am parcat masina mea, mergeam de la masina catre sotia si baiatul meu pentru a ajunge la obiectivul turistic, eram in parcare. Mergand am observat o masina care venea spre mine si m-am ferit de ea, m-am oprit putin mai in fata ei si i-am spus soferului sa opreasca sa nu ma loveasca. El a inceput sa comenteze ca eu sa il feresc si sa-l ocolesc, eu i-am spus ca "nu e parcarea lui si ca e normal sa opreasca, nu proprietar de drum public" (eu asa am considerat). Dupa ce am trecut de dansul a dat sa ma loveasca cu usa de la masina cand vroia sa iasa la mine sa ma loveasca si m-a si injurat foarte urat de mama. In acel moment din pacate nu m-am putut abtine si am sarit la el, i-am pus mana in piept si l-am blocat in interiorul masinii cerandu-i sa nu mai injure. El lovea in continuare, eu nu i-am dat drumul. Pe urma a sarit cineva in spatele meu si cred ca vroia sa ma traga afara din masina. Eu am facut o miscare in spate si am dat din mana dreapta de care ma tragea sa ma eliberez. In acel moment am vazut ca era o doamna in varsta care s-a dezechilibrat si a cazut jos. Au sarit si altii in apararea lor si spuneau ca eu am sarit la bataie etc. Femeia respectiva spune ca i-am rupt degetul, probabil din cazatura, nu stiu sigur, sau poate cand am incercat sa ma eliberez de lovitura ei. Am si eu o zgaraietura si o vanataie la mana. Am facut poze si celui cu care am avut altercatia si masinii in care era.
Nu am intentionat niciun moment sa ii bat sau sa-i lovesc, am reactionat din pacate atunci cand m-a injurat persoana respectiva. Eu nu i-am lovit si nu am injurat doar i-am rugat sa se opreasca si sa nu mai injure.
Cand copilul meu a vazut ca cineva a sarit la mine sa ma bata (femeia respectiva) el a inceput sa planga, sotia mea a intrat in panica. Eu am decis sa ne retragem si sa ii duc acasa pentru ca erau si alte persoane care intrau in altercatie cu sotia si cu mine prin diverse amenintari. In acel moment am considerat ca asta e mai bine, sa-i feresc pe ei de eventuale probleme.

Nu stiu daca am facut bine ca am plecat, in mod clar nu cred ca am procedat bine ca am raspuns provocarii si am sarit la persoana respectiva care m-a injurat. E prima oara cand fac asa ceva, nu-mi dau seama nici acum cum s-a intamplat. De obicei nu dau concurs provocarilor si evit cat se poate de bine orice injurii. Imi pare rau ca s-a intamplat.

Va rog ajutati-ma cu un sfat.
Ce ar trebui sa fac?
Care sunt eventualele riscuri?

Multumesc
@GermanAlex,
da, am incercat sa dau de respectiva, i-am scris pe Facebook de cateva ori si nu mi-a raspuns, nu mai am alta metoda de comunicare cu ea, telefonul sau e-mail nu-l stiu. Am fost si la parintii ei si mi-au spus ca ii vor transmite de ce am cautat-o dar degeaba, niciun semn... Nu inteleg de ce procedeaza asa pentru ca nu sunt dusmanul ei, cand ne-am intalnit din intamplare de cateva ori acum ceva ani am discutat ca doi oameni normali. E problema ei daca procedeaza asa.... asta ... nu am alta varianta decat sa o dau in judecata.

Am discutat cu un avocat si o sa fac cerere de judecata.

Multumesc tuturor pentru sfaturi si raspunsuri prompte.