Lucrez in domeniul vanzarilor ( lucrator comercial) , si sunt pus in situatia de a face lucrari in afara contractului de munca si mai ales in afara fisei postului si a regulamentului de ordine interioara , spunandu-mi ca exista in contract stipulat : " si alte lucrari incredintate de seful ierarhic " , pai nu cred ca este in regula cu acet termen ...si nici nu sunt scrise acele lucrari. . Este legal?
SI daca expertiza constata ca este reala suprapunerea iar cel cu casa are acte de la cadastru in regula ce se poate intampla? Poate cere sa-i mute casa? Multumesc.
Buna seara , suntem intr-o situatie .. avem 2 terenuri suprapuse pe laterala circa 1,8 din masuratorile cadastristilor , una dintre parcele este libera iar cealalta pe care s-a construit o casa (pe circa 1m din suprapunere )este deplasata peste prima cu cei 1.8 m , Problema este ca desi cel cu casa a luat la cunostiinta ca este suprapus peste celalalt teren cu circa 1.8 m spune ca are acte si ca nu vrea sa se inteleaga cu celalalt proprietar .Legal ce se poate face pentru a se recupera terenul pierdut sau macar o compensatie . Parcela cu casa a fost cumparata in 2002 iar cealalta prin 2006 .
Am inteles cum scrie acolo dar cazul nostru este ca vrea sa ne oblige sa semnam protectia muncii periodica (adica doar ce scrie in carnet ) pe motiv ca stim ce se scrie in acele legi fara a ne tine acel curs de 2 ore cat scrie in fise , pana la o anumita perioada , nu este cazul ca refuzam sa semnam .
Lucrez la o firma multinationala , si as vrea sa intreb daca este legal ca un salariat sa primeasca avertisment pentru ca nu a semnat protectia muncii pana la o anumita data in urmatoarele conditii : Instructajul se face lunar(dar nu se tine) deoarece se folosesc utilaje in miscare , dar nu se tine ci doar seful completeaza niste carnete pe care noi le semnam lunarca am luat la cunostiinta de niste legi , iar acum doreste sa ne oblige sa le semnam cu amenintarea avertismentului si a altor sanctiuni, in care sunt trecute niste legi. Este oare normal ?
Multumesc mult pt raspuns . Procesul verbal de trasare ( la cadastristi se numeste asezare ) se poate obtine insa procesul verbal de vecinatate este foarte greu deoarece vecini au impresia ca le iei din teren(si un metru in plus pe teren gratis cui nu i-ar conveni). Oricum o sa fac o asezare a terenului cu cadastristul sa-mi puna tarusii exact pe terenul pe care trebui sa fiu, iar daca nu-i convine sa-si masoare terenul si sa faca ce vrea apoi , nu pot lua din terenul altuia si sa-i apara lui in plus sau de unde a inceput problema cu deplasarea .
Detin un teren de 600 mp , Dupa ce am construit casa am vrut sa fac cadastrul cu imobilul pe el , dar am constatat cand au venit sa-mi faca masuratorile ca sunt deplasat intr-o parte circa medie 1,2 m pe lateral ,. Terenul meu este imprejmuit de mine cu gard de lemn (uluci) in jurul meu sunt parcele care nu au construit nici un imobil pe ele , in afar de una care are un gard de lemn neterminat in partea in care ar trebuii sa ma deplasez acel metru . gardul comun cu el este al meu construit de mine . Mentionez ca toata zona este asa iar cei care au inceput sa construiasca s-au deplasat deja pe suprafata corecta . Ce implicatii am eu daca ma voi deplasa acel metru si ma voi pune pe suprafata corecta . Trebui sa-i cer acordul sa ma mut pe terenul meu ? Terenul vein este gol fara nici un imobil, nici temelie , nimic construit pe el si nici cel vecin cu el .
Am o mica problema si nu stiu ce sa fac , impreuna cu 3 vecini detinem cota parte dintr-un drum privat care a rezultat din parcelarea unui teren mai mare in total suntem 6 vecini dar 2 dintre ei nu au cota din drum , eu si cel din fata avem 2 sesimi fiecare iar alti 2 mai jos cate o sesime urmand ca cei de jos care au aces la drumul principal sa nu aibe nimic , problema este ca unul dintre cei 2 de jos a inceput sa aduca pamant si sa-l intinda pe drum deoarece cand a facut gardul lui l-a facut de la nivelul pamantului in sus iar acum vrea sa-l ingroape aducand pamant pe drumul privat care ne apartine plus ca si-a facut si intrarea in curte tot pe drumul privat . Ce trebui facut pentru a-l convinge sa nu mai puna pamant deoarece acest drum trebui indreptata si apoi pus pietris , deoarece daca pune pamant nu mai pot urca cu masina . Multumesc. Mentionez ca in contractul de vanzare cumparare este specificata cota de drum la cine o are .