avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate cos2tel

Activitate cos2tel

Răspuns la discuția Contract de munca
Legal care ar fi solutia ? Multumesc.
Răspuns la discuția Contract de munca
Da . deci sa inteleg ca ma pot adresa directiei muncii sau unui avocat pt asa ceva? Multumesc.
Lucrez in domeniul vanzarilor ( lucrator comercial) , si sunt pus in situatia de a face lucrari in afara contractului de munca si mai ales in afara fisei postului si a regulamentului de ordine interioara , spunandu-mi ca exista in contract stipulat : " si alte lucrari incredintate de seful ierarhic " , pai nu cred ca este in regula cu acet termen ...si nici nu sunt scrise acele lucrari. . Este legal?
Răspuns la discuția Suprapunere teren
SI daca expertiza constata ca este reala suprapunerea iar cel cu casa are acte de la cadastru in regula ce se poate intampla? Poate cere sa-i mute casa? Multumesc.
Buna seara , suntem intr-o situatie .. avem 2 terenuri suprapuse pe laterala circa 1,8 din masuratorile cadastristilor , una dintre parcele este libera iar cealalta pe care s-a construit o casa (pe circa 1m din suprapunere )este deplasata peste prima cu cei 1.8 m , Problema este ca desi cel cu casa a luat la cunostiinta ca este suprapus peste celalalt teren cu circa 1.8 m spune ca are acte si ca nu vrea sa se inteleaga cu celalalt proprietar .Legal ce se poate face pentru a se recupera terenul pierdut sau macar o compensatie . Parcela cu casa a fost cumparata in 2002 iar cealalta prin 2006 .
Am inteles cum scrie acolo dar cazul nostru este ca vrea sa ne oblige sa semnam protectia muncii periodica (adica doar ce scrie in carnet ) pe motiv ca stim ce se scrie in acele legi fara a ne tine acel curs de 2 ore cat scrie in fise , pana la o anumita perioada , nu este cazul ca refuzam sa semnam .
Lucrez la o firma multinationala , si as vrea sa intreb daca este legal ca un salariat sa primeasca avertisment pentru ca nu a semnat protectia muncii pana la o anumita data in urmatoarele conditii : Instructajul se face lunar(dar nu se tine) deoarece se folosesc utilaje in miscare , dar nu se tine ci doar seful completeaza niste carnete pe care noi le semnam lunarca am luat la cunostiinta de niste legi , iar acum doreste sa ne oblige sa le semnam cu amenintarea avertismentului si a altor sanctiuni, in care sunt trecute niste legi. Este oare normal ?
Răspuns la discuția Suprapunere teren
Multumesc mult pt raspuns . Procesul verbal de trasare ( la cadastristi se numeste asezare ) se poate obtine insa procesul verbal de vecinatate este foarte greu deoarece vecini au impresia ca le iei din teren(si un metru in plus pe teren gratis cui nu i-ar conveni). Oricum o sa fac o asezare a terenului cu cadastristul sa-mi puna tarusii exact pe terenul pe care trebui sa fiu, iar daca nu-i convine sa-si masoare terenul si sa faca ce vrea apoi , nu pot lua din terenul altuia si sa-i apara lui in plus sau de unde a inceput problema cu deplasarea .
Detin un teren de 600 mp , Dupa ce am construit casa am vrut sa fac cadastrul cu imobilul pe el , dar am constatat cand au venit sa-mi faca masuratorile ca sunt deplasat intr-o parte circa medie 1,2 m pe lateral ,. Terenul meu este imprejmuit de mine cu gard de lemn (uluci) in jurul meu sunt parcele care nu au construit nici un imobil pe ele , in afar de una care are un gard de lemn neterminat in partea in care ar trebuii sa ma deplasez acel metru . gardul comun cu el este al meu construit de mine . Mentionez ca toata zona este asa iar cei care au inceput sa construiasca s-au deplasat deja pe suprafata corecta . Ce implicatii am eu daca ma voi deplasa acel metru si ma voi pune pe suprafata corecta . Trebui sa-i cer acordul sa ma mut pe terenul meu ? Terenul vein este gol fara nici un imobil, nici temelie , nimic construit pe el si nici cel vecin cu el .
Am o mica problema si nu stiu ce sa fac , impreuna cu 3 vecini detinem cota parte dintr-un drum privat care a rezultat din parcelarea unui teren mai mare in total suntem 6 vecini dar 2 dintre ei nu au cota din drum , eu si cel din fata avem 2 sesimi fiecare iar alti 2 mai jos cate o sesime urmand ca cei de jos care au aces la drumul principal sa nu aibe nimic , problema este ca unul dintre cei 2 de jos a inceput sa aduca pamant si sa-l intinda pe drum deoarece cand a facut gardul lui l-a facut de la nivelul pamantului in sus iar acum vrea sa-l ingroape aducand pamant pe drumul privat care ne apartine plus ca si-a facut si intrarea in curte tot pe drumul privat . Ce trebui facut pentru a-l convinge sa nu mai puna pamant deoarece acest drum trebui indreptata si apoi pus pietris , deoarece daca pune pamant nu mai pot urca cu masina . Multumesc. Mentionez ca in contractul de vanzare cumparare este specificata cota de drum la cine o are .