Dreptul de moștenire.
Unul din soți primește moștenire de la părinții decedați, un apartament.
Are drept de moștenire al soțului acesta, dacă decedează. acesta, celălalt soț?
Ce fracțoe, revine acestuia:?
Mulțumesc.
certificatul de moștenire are legalități
persoana, care avea drept la o parte dint-o moștenire, a declarat notarului, că cel decedat i-a spus că partea de moștenire care i se cuvenea, să o dea celui care a moștenit întreaga proprietate.
Codul civil prevede că este necesar un document scris de cel moștenit, nu o declarație verbală, a unui terț.
Actul de proprietate, conține deci o ilegalitate, prin atribuirea unui unui dreot, printr-o simplă declarație, că decedatul, ar fi avut o anumită dorință, pe care nu a exprimat-o decât verbal, după spusele unei persoane.
Întrebare: este valabil legal un act de moștenire, care conține o ilegaiitate, care conferă unei persoane, o parte din moștenire, printr-o simplă declarație; care de altfel, are rol de testament?
Mulțumesc.
Cum pot afla, data precisă, pronunțării unui divorț, dosarul, motivul, în care cunosc anii, 2006-2007, toate datele personale, ale soției, adresa soților i numele de familie, comun
adresa este București, sector 2.
Mulțumesc..
Certificat moștenire eronat.
Sora mea, a văzut Certificatul de moștenire al unei rude. A observat că partea din succesiune, care i se cuvenea legal, a fost atribuită altei rude, fiind păgubită material, cu cca. 10..000 EU, de cca. 15 ani.
Notarul, care a întocmit actul de succesiune, refuză să îî dea o copie după Certificat, știind că este eronat, deși are drept legal de acces la actele succesiunii respective.
La fel și ruda, care știe acum că are o proprietate, care nu îi aparține, legal.
Este o speță penală cu 1 sau 2 vinovați, sau complici?
La ce poate fii încadrată?
Mulțumesc.
la cumpărarea unui imobil, trebuie să se facă obligatoriu legal, dovada stării civile a cumpărătorului (căsătorit, necăsătorit, divorțat), la notar și prin ce act?
Mulțumesc.
Mulțumesc celor care au încercat sa îmi răspundă.
Profesioniștii participanți, trebuie să nu uite, că regulamentul Forumului, interzice detalii de ordin personal.
De asemenea, cred că ”specialiști”,,truebuie să învețe, că cetățenii, nu trebuie ”burzuluiți”,, ci tratați cu amabilitate și înțelegere.
Aceasta trebuie să fie poziția lor, empatică, nu antipatică.
Mulțumesc pentru interesul dvs., al tuturor.
(Știam că este o speță dificil de digerat de” specialiști”)
Dna. Irina, eu descriu un fapt real.
Ca să afirmați, că spun ”povestea”, trunchiat, ar însemna că o cunoașteți, mai bine ca mine.
Nu influențează Legea, în ce calitate mă adresez.pe FORUM.
Dreptul nu ține seama de cine este un petent, ci de LEGE.
Mulțumesc de ajutorul și curiozitatea dvs. inutilă.
Dna. Irina, ma scuzati, nu scriu aici ca milncionoasa. In Certifictul de moștenitor, este cuprinsă declaratia fiicei, ca mama ei, a dorit, (fără un testament sau alt act scris), sa lase moștenire tot nepoatei, o anumita parte, dintr-o proprietate, pe care, in rest, o lăsase testamentar, aceleași nepoate.
Notarul a cuprins această aserțiune, în Certificatul de moștenire, considerând-o. legal suficientă ca o probă juridică pentru stabilirea proprietății respective..