avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Activitate krystal50

Activitate krystal50

Și eu am bănuit, dar decizia asta a fost contestata de mine și am câștigat toate punctele la Curtea de apel. Buletinul primit acum are punctaj mai mic decât cel contestat de mine. Le am sesizat toate aspectele, n au zis nimic, nici nu mi au trimis altul.
Am bănuit ca ei au lucrat în acești 2 ani, sa facă tot felul de încercări reducă punctajul total și unde merge, merge, unde nu, a fost o greșeală. Le am sugerat și ce cred eu ca e greșit., plus faptul ca la stagiul complet nu mi au calculat 5 ani facultatea.
Pe talon datele sunt cele din decizia finala. Cred ca au calculat greșit și la pensia suplimentara, sunt niște date suspecte acolo.
Nu știu ce sa fac, sa mai aștept sa vad cum va fi cu noua lege,? Le am dat deja 2bmailuri prin care am contestat punctajul total chiar a doua zi, am revenit cu email peste alte 4 zile.
Mai scriu și eu pe unde pot ca să ai aflu opinii și păreri. Eu când am primit prima decizie deja calculasem manual tot punctajul. Pentru asta am contestat la judecătorie. Buletinul de calcul este și format diferit fata de 2004.

Carp Mircea a scris:

Eu cred ca buletinul de calcul este cel aferent pensiei anticipate partiale.

Cel din decizie.
Am ieșit la pensie anticipata partiala în 2004 după legea 19.
In 2008 am ieșit la pensie pentru limita de vârstă, când mi a luat în calcul și facultatea cu durata de 5 ani la zi.
În vara asta am cerut La casa de pensii un buletin de calcul.
L am primit și a constatat ca am punctaj mai mic decât în 2008-constatand că nu mi a mai luat în calcul facultatea plus alte greșeli de salariiluate în calcul fata de cartea de munca.
Pe talon nu mi a trecut nici o modificare pana acum.
I am atenționat imediat pe mail și nu mi au mai răspuns de 3 luni.
CE MA SFĂTUIȚI sa fac?
Multumesc eventualelor răspunsuri.
Care sunt legile romane sicele UE privind autoritatea perinteasca a unui bebe de un an cand parintii stau separat ,iar mama isi creste singura copilul,tatal nesumandu-si nici o obligatie in afara de vizita lunara ,sau cand doreste el,uneori nerespectand ora de vizita fara sa anunte,stricand si programul copilului,dar si al mamei
Răspuns la discuția Violenta domestica
Psihopatii au de cele mai multe ori castig de cauza in justitie, doarece reusesc prin viclenie sa se victimizeze si sa aiba ei dreptate. Cunosc un caz f bine caruia justitia nu i-a acordat protectie fostei sotii victima a lui, chiar cu probe audio, video de amenintari cu moartea cu arme, cu bataia . Minciunile si luarea unei atitudini de neputinta si boala inchipuita aconvins instanta ca nu este nevoie de protectia victimei.Cu toate ca sunt divortati de peste 5 ani, continua pe un fond de gelozie maladiva sa o ameninte, cu mesaje, telefoane, politia fiind aliatul sau protector. Victima si-a parasit proprietatea, sta ascunsa si se fereste de a intra in contact cu psihopatul pentru ca stie de ce este in stare. Au fost si incercari de atentate la masina ei pentru a genera accidente . Si-a atras si copilul (major) in niste fapte penale , fara nici un scrupul. . Obligatoriu cred ca in astfel de procese judecatorii trebuie sa foloseasca psihologi si psihiatri care sa faca teste si sa se convinga. Nu este de neglijat ca acest tip de oameni nu-s lipsiti de inteligenta si-si planuiesc in amanunt actiunile
Nu am incadrat bine intrebarea pusa de mine ? Nimeni nu s-a confruntat cu astfel de problema ?
Maconfrunt cu urmatoarea situatie , fapt ce am ramas fara lumina si fara apa. Urmare divortului si partajului, proprietatea mea , vecina cu a fostului sot a fost debransata de la curent electric, deoarece fostul sot nu a fost si nu este de acord ca sa folosesc vechiul bransament , care a fost facut in 1997 pe vremea cand eram casatoriti . Din 2009 (anul divortului), am platit consumul meu, in baza contorului individual , si mi-am facut dosarul pentru schimbare titular contract,imobilul meu fiind bransat inca de la constructie (2006) datorita opunerii fostului sot, Enel nu a dat curs cererii mele, in sensul schimbarii titularului contractului si mi-a facut un nou plan de bransament din capatul celalalt al strazii, cu cost de peste 125 milioane lei, bani pe care nu-i am . Am functionat pe vechiul contract ,unde titular era fostul sot inca din 1997 pana pe 19 august a.c. cand a reziliat contractul, cei de la Enel facand debransarea cu multa promptitudine imediat a doua zi. Astfel am fost nevoita sa iau cainii si sa ma mut din casa deoarece lipsa curentului electric m-a lasat si fara apa. Enelul insista ca singura solutie este alta bransare din alt punct deoarece asa prevede legislatia. Am citit tot ce este legislatie in domeniu, nu am gasit nicaieri ca cineva se poate opune, iar enel accepta dorinta vechiului titular de contract, mai ales ca pe acelasi bransament mai sunt si alte 5 imobile, din care unul este al meu . Cum pot rezolva acest lucru deoarece de luni de zile ma lupt cu cei de la Enel sa intru in legalitate ajungand cu sesizarile la toate forurile lor. Ca o mica paranteza, adaug si faptul ca fostul sot mi-a facut acelasi lucru cu toate utilitatile(gaze,cablu, net, gunoi, canal,lumina) in afara de lumina, fiind nevoita sa fac o alta bransare si la gaze, cu costuri enorme, imprumutand banii, el facand abuzuri si hartuindu-ma zilnic cu tot felul de aberatii, si uzand de relatiile cu autoritatile locale si furnizorii de utilitati. Poate cineva sa ma lumineze pe ce cale sa o apuc, deoarece am ajuns la disperare si nici nu pot vinde macar proprietatea sa ma mut in alta parte deoarece pentru a trai si eu normal. personal cred ca este si un abuz al Enel, dar nu stiu cum sa fac . Precizez si faptul ca vechiul bransament pe cere sunt cele 5 imobile cu proprietari diferiti , a fost facut de noi initial, fiind la vremea respectiva casatoriti. As vreea sfatul unui specialist , contracost , ca sa nu mai bajbai deluni de zile in hatisurile legilor pentru curentul electric. Chiar di debransarea facuta pe 20 august nu s-a inscris in cele 21 zile legale de la cererea titularului de contract.
Va multumesc anticipat pentru sfaturile primite si repet, nu stiam ca schimbarea titularului de contract poate duce la astfel de situatie in care sa nu poti locui in propria casa din lipsa de utilitati elementare :curent si apa de consum.
conventie scrisa intre parti , care a fost trecuta intocmai si in hotarare
In caz de divort si partajare imobile , daca partile se inteleg sa foloseasca in comun (pentru afacere si interese copil minor), acesta poate fi confundat cu drept real de folosinta , iar mai tarziu fostul sot se poate preleva de un aparent drept real si sa invoce proprietate nuda ? Am cautat peste tot si situatia mi s-a parut confuza .
Eventual se poate renunta la intelegerea de folosinta in comun a imobilului ?.
Parerile avovatilor consultati se exprima diferit pe cele doua probleme .
Mi-ar prinde bine niste indicii legale pe problema confundarii intelegerii de folosinta in comun si a dreptului real de folosinta ca dezmembramant .
Multumesc anticipat tuturor celor care cunosc aceasta diferenta .
Ok, am inteles si multumesc de raspuns tuturor. Acum as vrea sa se inchida acest topic pentru a nu mai primi acest raspuns care va spun sincer ma depreseaza total . O sa fiu f atenta pe viitor sanu-mi mai creez probleme singura .
Celor care mi-au raspuns, le multumesc inca odata pentru asta