avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Activitate Andreeaioana

Activitate Andreeaioana

Buna ziua,

Am nevoie de o sugestie in urmatoare problema. Avem o firma de dezvolatare web si am vandut un site facut de sotul meu inainte ca noi sa avem firma cu acte in regula, dar acum figureaza ca si produs realizat in firma, pentu ca am taiat factura pe banii primiti , am intocmit un contract de vanzare cumparare.
Noi nu am dori ca toata suma incasata sa apar pe profit, deoarece au fost numeroase cheltuieli pentru relizarea lui, cheltuieli pe care le-am suportat din buzunarul nostru, inainte sa avem firma. Intrebarile mele mele sunt urmatoarele:
1.Daca facem un contract de vanzare cumparare intre sotul meu ca si pers fiz . si firma, reprezentata de mine, in acre sa stipulam ca pret al vanzarii, suma cheltuita de noi cu realizarea site-lui, este necesara autentificarea lui la notariat?
2. Sotul meu ca si pers. fiz va trebui sa plateasca impozit pe suma prevazuta in contract?
3.Pe langa contractul de vanzare cumparare mai e nevoie si de o declaratie pe propria raspundere, din partea sotului, din care sa rezulte ca bunul vandut facea parte din patrimoniul personal?

Multumesc anticipat .
Soul
Ca si clauze, apar: calculul penalitatilor de 1% pe zi in cazul in care nu se restituie suma la data scadentei si imposibilitatea de instrainarea imobilului ipotecat -ipoteca de rang I.

In cazul unui contract de imprumut cu garantie ipotecara , cu data scadentei in 2005,din suma imprumutata s-a achitat jumatate iar in contract se stipula 1%penalitate pe zi din momentul scadentei , as vrea sa stiu, in cazul achitarii intregului debit, cum se calculeaza penalitatile? Care e termenul de prescriptie al acestora si cum se calculeaza? Care este temeiul legal pt calculul lor?
Mii de multumiri



Contractul e incheiat prin notariat si a expirat de 3 ani. In contract se preciza ca in cazul in care nu se achita suma pana la data scadentei se percep 1% penalitati pe zi .Suma imprumutata este achitata pe jumate si debitorul intentioneaza sa achite diferenta. In tot acest timp , creditorul nu a ridicat nici un fel de pretentii. Intrebarea este urmatoare: in cazul in care partile nu convin asupra sumei de bani care mai e de achitat, ce se intampla cu penaltatile, in ce masura este legal sa calculezi penalitatile pe o perioada de 3 ani la suma de 7000$? In acest caz suma ar fi f mare vreo 50000$, aproape cat valoare acasei pusa garantie. Ce sanse ar fi sa combati un o astfel de pretentie?

Multumesc cu anticipatie celor care ma pot ajuta

Adresez intrebarea celor care s-au mai intalnit cu aceeasi problema. In cazul unui SRL cu max 9 angajati, in momentul inregistrarii la ONRC, credeti ca e mai bine sa optezi pentru impozitul pe venit de 2% sau pentru cel pe profit de 16%?
Multam
As dori si eu sa aflu daca in cazul unui SRl cu 2 asociati , unul dintre ei poate fi si administrator in acelasi timp si daca da aceasta pozitie il pune in imposibilitatea de a inceia un CIM in cadrul SRL?
Multumesc anticipat.